Τριγμούς και παραιτήσεις πρώην βουλευτών και στελεχών, προκάλεσε στη ΔΗΜΑΡ η σύμπλευση με τον ΣΥΡΙΖΑ που επισημοποιήθηκε νωρίτερα σήμερα.

 

Με ανακοίνωσή τους οι πρώην βουλευτές της ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης και Θωμάς Ψύρρας, καθώς και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Γεράσιμος Γεωργάτος, Χρήστος Γκαρμπούνης και Στέλιος Παναγούτσος, εκφράζουν τη διαφωνία τους με την απόφαση για σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ.

 

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση των στελεχών της ΔΗΜΑΡ αναφέρει:

 

«μετά τη σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής της Δημοκρατικής Αριστεράς αποφασίστηκε η σύμπλευση της ΔΗΜΑΡ με το ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες ευρωπαϊκές και εθνικές εκλογές.

 

Επειδή διαφωνούμε με την πολιτική λογική του εγχειρήματος που είναι ανακόλουθη με τη μέχρι τώρα πορεία μας, δηλώνουμε ότι καταψηφίσαμε τη σχετική εισήγηση του προέδρου και δηλώνουμε ότι παραιτούμαστε από μέλη των οργάνων της ΔΗΜΑΡ».

 

Σημειώνεται πως νωρίτερα σήμερα, μετά την συνάντηση των αντιπροσωπειών του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Τσίπρα, και της ΔΗΜΑΡ, με επικεφαλής τον Θανάση Θεοχαρόπουλο, επικυρώθηκε η συνεργασία των δύο κομμάτων. 

 

Αύριο στη δημοσιότητα η προγραμματική συμφωνία

 

«Η ΔΗΜΑΡ, μετά από απόφαση της Κεντρικής της Επιτροπής, αποδέχθηκε την πρόσκληση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τη συγκρότηση μιας ευρείας προοδευτικής συμμαχίας, για την ανάσχεση του νεοφιλελευθερισμού και της ακροδεξιάς», αναφέρεται σε ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που δόθηκε στη δημοσιότητα μετά την συνάντηση.

 

Και οι δύο πλευρές υπογράμμισαν τη σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών, όπως τονίζεται, «μιας ιστορικής συμφωνίας, τόσο για τη χώρα μας όσο και για την ευρύτερη περιοχή, η οποία βάζει τέλος στον εθνικισμό και την πατριδοκαπηλία, προάγει την ειρήνη, τη συνεργασία και τη σταθερότητα και αναβαθμίζει τον ρόλο της χώρας μας στα Βαλκάνια».

 

 

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι πολιτικές εξελίξεις και διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα συμπόρευσης των αριστερών και των προοδευτικών δυνάμεων, ώστε να υπάρξουν κοινές απαντήσεις στις προκλήσεις της νέας περιόδου τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη.

 

Οι δύο πλευρές κατέληξαν σε κείμενο προγραμματικής συμφωνίας, το οποίο και θα δοθεί αύριο στη δημοσιότητα.

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ