Γεννηματά: «Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας»

Γεννηματά: «Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας» Facebook Twitter
EUROKINISSI
1

Προειδοποίηση προς στελέχη του κόμματος της και γενικότερα του πολιτικού της χώρου από τη Φώφη Γεννηματά. «Προχωράμε το δικό μας δρόμο. Όποιος λοξοκοιτάζει προς Τσίπρα ή Μητσοτάκη δεν έχει θέση ανάμεσα μας» λέει η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής. 

Σε συνέντευξη της στην εφημερίδα τα Νέα Σαββατοκύριακο η κ. Γεννηματά αναφέρει πως «η φιλολογία περί μετώπων και από το ΣΥΡΙΖΑ και από τη ΝΔ απλά εξυπηρετεί τους εκλογικούς σχεδιασμούς τους. Επιχειρούν να εγκλωβίσουν τους πολίτες με ψεύτικα διλήμματα εντείνοντας την πόλωση και το διχασμό. Δεν πρόκειται για επίθεση φιλίας, αλλά για ρεσάλτο προκειμένου να αλώσει τη Δημοκρατική Παράταξη και ως τέτοιο το αντιμετωπίζουμε».

Χαρακτηρίζει αναλώσιμα εργαλεία όσους από το χώρο της Κεντροαριστεράς συνεργάζονται με τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως συμβάλλουν στην προσπάθεια του κ. Τσίπρα να εμφανίσει αντίβαρα στα ακροδεξιά βαρίδια με τα οποία συγκυβερνά. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο για κανένα μέτωπο με κανένα», προσθέτει.

Η κ. Γεννηματά στέλνει μήνυμα στους συνοδοιπόρους της στο Κίνημα Αλλαγής που φοβούνται αναβίωση του ΠΑΣΟΚ μετά τις τελευταίες εξελίξεις, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε χωρίς το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε μόνο με το ΠΑΣΟΚ. Δημιουργήσαμε μια μεγάλη παράταξη με στόχο να εκφράσουμε το σύνολο των δυνάμεων της Κεντροαριστεράς.

Τα κόμματα πρέπει να κάνουν βήματα πίσω για να μπορέσει ο ενιαίος πια στην λειτουργία του φορέας να κάνει το μεγάλο βήμα μπροστά. Μόνο έτσι θα αποκτήσει το Κίνημα Αλλαγής ενιαία ισχυρή φωνή και αποτελεσματική δράση όπως απαιτούν οι συνιδρυτές του προοδευτικοί πολίτες».

Παραδέχεται πως η πολυκομματική λειτουργία του Κινήματος Αλλαγής μέχρι σήμερα δεν ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες, «Η εικόνα μας συχνά έδειχνε αντί πολυφωνίας Βαβυλωνία, αντί πλουραλισμού σύγχυση και αντί αποτελεσματικής λειτουργίας γραφειοκρατία» και δηλώνει ότι «στις εκλογές θα πάμε συντεταγμένα με ενιαία φωνή και ουσιαστική πολιτική ενότητα».

«Θέλω ένα κόμμα βαθιά δημοκρατικό αλλά και αποτελεσματικό με σαφές πολιτικό μήνυμα», υπογραμμίζει ενώ για τη διαγραφή του κ. Θεοχαρόπουλου και τη παραμονή ή όχι της ΔΗΜΑΡ στο Κίνημα Αλλαγής σημειώνει ότι από την πλευρά της δεν τέθηκε κανένα θέμα αποχώρησης της ΔΗΜΑΡ και πως το θέμα τέθηκε από τον πρόεδρο της με διαφωνία πολλών στελεχών της όπως έγινε ήδη γνωστό.

Διαψεύδει ότι πρότεινε στον Θανάση Θεοχαρόπουλο τη θέση του επικεφαλής στο Επικρατείας για να μην ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών, επαναλαμβάνοντας ότι «δεν είμαι Τσίπρας. Ούτε παζάρια κάνω ούτε αλισιβερίσια».

Η κ. Γεννηματά διαχωρίζει την περίπτωση του Γιώργου Παπανδρέου, λέγοντας ότι «το πρόβλημα με τη συνέντευξή του ήταν η άθλια και προσχεδιασμένη αξιοποίηση και διαστρέβλωσή της από τον προπαγανδιστικό μηχανισμό του Μαξίμου για να πλήξει την παράταξη μας».

Εξηγώντας την άρνηση του Κινήματος Αλλαγής να ψηφίσει υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, η πρόεδρος του υποστηρίζει ότι «υπαγορεύεται από αίσθημα εθνικής ευθύνης και το γνήσιο πατριωτισμό που αποτελεί θεμελιώδες χαρακτηριστικό της παράταξης μας» κα προσθέτει: «Είμαστε διαχρονικά υπέρ της λύσης αλλά όχι οποιασδήποτε λύσης. Κι εδώ υπάρχει και κάτι που δεν πρέπει να διαφεύγει σε κανέναν: οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ ουδέποτε δέχτηκαν οποιαδήποτε υποχώρηση στις ανεδαφικές αξιώσεις στα πεδία της εθνικότητας και γλώσσας. Είναι ακριβώς οι αξιώσεις τις οποίες πανηγυρικά δέχτηκε ο κ. Τσίπρα».

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM