Η συνταγματική αναθεώρηση «τελικά δεν θα γίνει», εκτίμησε ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης, κατά τη διάρκεια της σχετικής συζήτησης στην Βουλή. 

 

«Άλλα έχει στο κεφάλι του ο κ. Τσίπρας και άλλα ο κ. Μητσοτάκης», πρόσθεσε χαρακτηριστικά λέγοντας πως στην επόμενη Βουλή θα είναι «δύσκολο» να βρεθούν 180 βουλευτές ώστε να εγκριθεί η συνταγματική αναθεώρηση. 

 

Σχετικά με την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας ο κ. Λεβέντης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι εκμεταλλεύτηκε την προβλεπόμενη διαδικασία το 2014, «για να ρίξει μια κακή κυβέρνηση» και τώρα θέλει να την αλλάξει».

 

Σε ό,τι αφορά τον διαχωρισμό εκκλησίας-κράτους, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε ότι ο Αρχιεπίσκοπος υποχωρεί, επισημαίνοντας πως «οι ιερείς αισθάνονται προδομένοι».


Συνδέοντας το ζήτημα με τη συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Λεβέντης είπε «Ό,τι και να κάνετε, εάν αυτές οι αλλαγές δεν γίνονται στην ψυχή του λαού είναι σαν να μη γίνονται».

 

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων υποστήριξε πως δεν είναι η κατάλληλη περίοδος για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων ενώ ζήτησε να ψηφιστεί τροπολογία ώστε οι βουλευτές να εξαιρούνται από τα αναδρομικά.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr