Άγρια κόντρα στη Βουλή: Τι απάντησαν Τσίπρας και Καμμένος στην Γεννηματά

Άγρια κόντρα στη Βουλή: Τι απάντησαν Τσίπρας και Καμμένος στην Γεννηματά Facebook Twitter
EUROKINISSI
0

Τριπλή πολιτική αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα και τον Πάνο Καμμένο, προκάλεσαν οι κατηγορίες της Φώφης Γεννηματά προς την κυβέρνηση, τόσο για την συνταγματική αναθεώρηση όσο και για το διαφαινόμενο άνοιγμα των λογαριασμών του Κώστα Σημίτη.

«Ο πανικός σας προκειμένου να πλήξετε τη δημοκρατική παράταξη, θα σας οδηγήσει να σπιλώσετε μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είστε αδίστακτοί. Τώρα φτάνετε στον Κ. Σημίτη τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, του Ελσίνκι, της ένταξης της Κύπρου στην ΕΕ, των μεγάλων έργων, που άλλαξαν την εικόνα της χώρας (...) Πάρτε το απόφαση δεν μας αγγίζετε. Αυτά που κάνετε θα σας γυρίσουν μπούμερανγκ», είπε μεταξύ άλλων η Φώφη Γεννηματά. 

Τσίπρας: Πώς είναι δυνατόν να κουνάτε το δάκτυλο

Ο Αλέξης Τσίπρας πήρε αμέσως μετά τον λόγο για να απαντήσει προσωπικά στην πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής.

«Πώς είναι δυνατόν να μας κουνάτε διαρκώς το δάχτυλο όταν έχετε ευθύνες ως παράταξη. Είμαι ο τελευταίος που θα πω ότι η ευθύνη για κάποια συγκεκριμένα πρόσωπα είναι μια συλλογική ευθύνη για την παράταξη σας. Όμως δεν είναι δυνατόν όταν ο εμπνευστής του άρθρου 86 (σ.σ περί ευθύνης υπουργών) είναι ο πρώην πρόεδρος σας και κεντρικό στέλεχος της παράταξης σας ο κ. Βενιζέλος να έρχεστε σήμερα εδώ και να μας κουνάτε το δάχτυλο για την αλλαγή του άρθρου 86 χωρίς - να έχετε την ανάγκη να κάνετε μια στοιχειώδη αυτοκριτική για το άρθρο 86», είπε ο πρωθυπουργός.

Αναφερόμενος στις υποθέσεις Τσοχατζόπουλου, Παπαντωνίου, Τσουκάτου και Μαντέλη, ο πρωθυπουργός παρότρυνε την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ να «ζητήσει συγνώμη από τον ελληνικό λαό».

«Δεν αισθάνεστε στοιχειωδώς την ανάγκη να ζητήσετε μια συγνώμη από τον ελληνικό λαό και από τον κόσμο που σας ψήφισε και σας ψηφίζει; Μετά από τόσα που έχουν αναδειχθεί το τελευταίο διάστημα και μας κατηγορείτε ως αδίστακτους, όταν έχει βγει εκτός από τον Τσοχατζόπουλο και ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν έχει έρθει η υπόθεση Μαντέλη, η υπόθεση Τσουκατου». 

Σχολιάζοντας την σημερινή δήλωσή του Κώστα Σημίτη περί «περιστασιακού ένοικου της εκτελεστικής εξουσίας» όταν αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε: «Είμαστε περιστασιακοί και εσείς και εμείς, ο ελληνικός λαός είναι ιδιοκτήτης και πολύ φοβάμαι ότι αν συνεχίσετε έτσι θα είναι ο ελληνικός λαός που θα σας δώσει απόφαση για μόνιμη έξωση από το πολιτικό στερέωμα».

Γεννηματά: Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για όσα ακούστηκαν στο υπουργικό;

 

Η Φώφη Γεννηματά έλαβε εκ νέου τον λόγο και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι προσπαθεί να ξεπλύνει τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας και συνεργάζεται με «το καραμανλικό κομμάτι της Νέας Δημοκρατίας».

«Εμείς ήμασταν αυτοί που διώξαμε από την παράταξη μας όλους εκείνους για τους οποίους υπήρχε υπόνοια εμπλοκής μέχρις ότου ξεκαθαρίσει το τι συμβαίνει. Εσείς τι κάνετε κ.Τσίπρα όταν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο υπουργοί σας μιλούσαν για βρώμικα χέρια και για χρηματοδότηση από τον κ. Σόρος της κυβέρνησης σας για διάφορους σκοπούς;

Παρακολουθούσατε άφωνος», είπε η Φώφη Γεννηματά, προσθέτοντας πως ο πρωθυπουργός εκβιάζεται από τους «υπουργούς και τους συνεταίρους του».

«Αν κρίνω από το ποιον αποπέμψατε από την κυβέρνηση σας μπορούμε να βγάλουμε άμεσα συμπεράσματα. Ποιος εισαγγελέας παρενέβη για τα όσα πρωτοφανή και ελεεινά ακούστηκαν μέσα στο υπουργικό συμβούλιο; (...) Αποτύχατε ζυγιστήκατε, μετρηθήκατε, είστε λίγος για όλα αυτά που αναλάβατε. Αρκετά».

Καμμένος: Το ΠΑΣΟΚ εκπροσωπεί την κλαδική πολιτικών «διαρρηκτών» 

Στην πολιτική αντιπαράθεση παρενέβη και ο Πάνος Καμμένος απαντώντας στις έμμεσες επιθέσεις της Φώφης Γεννηματά.

«Δεν είμαστε ούτε ακροδεξιοί ούτε μόρφωμα είμαστε ένα κίνημα που κινείται στο χώρο του προοδευτικού κέντρου είμαστε άνθρωποι που συνεργαζόμασταν με τη Νέα Δημοκρατία πριν πάρει τον Βορίδη και τον Γεωργιάδη από την ακροδεξιά και συνεργαζόμαστε και με το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ που εγκατέλειψε τους κλέφτες και τους απατεώνες που σήμερα έχουν γεμίσει τον Κορυδαλλό», τόνισε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων.

«Η κ. Γεννηματά αντί να λέει ότι νομοθετούσε κατά εκείνων που σήμερα βρίσκονται στον Κορυδαλλό να θυμηθεί ότι ήταν εκείνη που προέτρεπε προσωπικά η ίδια τον πρόεδρο της επιτροπής να πει πως οι λογαριασμοί του Παπαντωνίου ήταν αριθμοί κινητών τηλεφώνων. Αυτοί είναι οι συνεργοί των έγκλειστων σήμερα στον Κορυδαλλό και εκείνοι που θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Τις απάτες και τις κλοπές του ΠΑΣΟΚ. δεν θα τις ξεχάσει ποτέ ο ελληνικός λαός. Τώρα η δικαιοσύνη φτάνει και στην εποχή του Σημίτη θα δούμε πόσα απίδια σηκώνει ο σάκος. Είστε εσείς που εκπροσωπείτε την κλαδική διαρρηκτών στην πολιτική σκηνή και όχι εμείς».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Πολιτική / Επίσκεψη Γεραπετρίτη στην Τρίπολη: Ελλάδα και Λιβύη έτοιμες να συζητήσουν για οριοθέτηση ΑΟΖ στο προσεχές μέλλον

Ο κ. Γεραπετρίτης διατύπωσε την επιδίωξη της Ελλάδας για ενίσχυση των διμερών σχέσεων με την Τρίπολη, με έμφαση στην οικονομία και τις επενδύσεις - Τι δήλωσε ο Λίβυος ΥΠΕΞ
LIFO NEWSROOM
Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Πολιτική / Λευτέρης Αυγενάκης: Άρση ασυλίας για το επεισόδιο στο αεροδρόμιο ζητά η Επιτροπή Δεοντολογίας

Το καλοκαίρι του 2024, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας ενεπλάκη σε περιστατικό χειροδικίας κατά εργαζόμενου στο «Ελ. Βενιζέλος» με αποτέλεσμα τη διαγραφή του
LIFO NEWSROOM
ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

Πολιτική / ΟΠΕΚΕΠΕ: Κοινή πρόταση για Προκαταρκτική Επιτροπή καταθέτουν ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Νέα Αριστερά

«Το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ δεν είναι μόνο ένα οικονομικό σκάνδαλο διαφθοράς, αλλά μια δυσώδης υπόθεση διαπλοκής μετά το 2019 υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών και βουλευτών της ΝΔ και «γαλάζιων» παραγόντων» αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ
LIFO NEWSROOM
Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

Πολιτική / Συνήγορος του Πολίτη: Κίνδυνος για το κράτος δικαίου η αναστολή αιτήσεων ασύλου

«Τόσο ο Χάρτης Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ όσο και το παράγωγο ενωσιακό δίκαιο κατοχυρώνουν, εκτός από την κατ’ ουσίαν διεθνή προστασία σε περίπτωση βάσιμων λόγων δίωξης, και το δικαίωμα πρόσβασης στη διαδικασία ασύλου»
LIFO NEWSROOM
Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Πολιτική / Βενιζέλος κατά κυβέρνησης για το μεταναστευτικό: Ζήτημα υψίστης σημασίας για την υπόσταση του κράτους δικαίου

Ζητά την ανάκληση της νομικής αιτιολόγησης που στηρίζεται στο άρθρο 15 ΕΣΔΑ, δηλαδή το αντίστοιχο του άρθρου 48 Συντ. για την εφαρμογή του νόμου περί καταστάσεως πολιορκίας, όπως σημειώνει με έκπληξη
LIFO NEWSROOM
Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Πολιτική / Φλωρίδης για Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πάτρας: «Αν δεν κόψεις τα σάπια, θα μολυνθούν και τα υπόλοιπα»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο να τεθεί σε αναστολή και ο ιατροδικαστής που υπέγραψε τις τρεις εκθέσεις για τα βρέφη που δολοφόνησε η Ειρήνη Μουρτζούκου, ο υπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης, εξηγώντας τους λόγους που οδήγησαν στην απόφαση για την αναστολή λειτουργίας της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πάτρας
LIFO NEWSROOM
Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Πολιτική / Ακροδεξιό παραλήρημα Πλεύρη: Αντικίνητρα για «λαθρομετανάστες, που έρχονται και τρώνε-πίνουν με τα χρήματα των φορολογούμενων»

Ο νέος υπουργός επιτίθεται στους μετανάστες με χυδαία ρητορική λέγοντας πως στις δομές «τρώνε 3 φορές κρέας και μία ψάρι» και πως «δεν θέλουμε να αντικαταστήσουμε τον πληθυσμό της Ευρώπης»
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

Πολιτική / Μητσοτάκης κατά Ανδρουλάκη στη Βουλή: Πολιτική κόντρα για ΟΠΕΚΕΠΕ και «γαλάζια συμμορία»

 Όταν απευθύνεστε σε αυτήν την παράταξη δεν θα χρησιμοποιείτε τον όρο «γαλάζια συμμορία», δεν τη δέχομαι από ένα κόμμα, που έχει στιγματίσει την πολιτική ζωή της χώρας, απάντησε σε υψηλούς τόνους στον Νίκο Ανδρουλάκη ο πρωθυπουργός
LIFO NEWSROOM
Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κλείνει η δίοδος από Λιβύη προς Ελλάδα» – Τρίμηνη αναστολή ασύλου και δύο κλειστά κέντρα στην Κρήτη

Σύλληψη και κράτηση για όσους εισέρχονται παράνομα στη χώρα – Νέα μέτρα υπό τον απόηχο της άρνησης Χάφταρ να δεχθεί την ευρωπαϊκή αποστολή
LIFO NEWSROOM