Αναστασιάδης: «Πλήγμα» για το Κυπριακό η παραίτηση Κοτζιά

Αναστασιάδης: «Πλήγμα» για το Κυπριακό η παραίτηση Κοτζιά Facebook Twitter
0

Αντιδράσεις επέφερε και στην Κύπρο η παραίτηση του ΥΠΕΞ της Ελλάδας Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, η εξέλιξη κρίνεται ως αρνητική κυρίως λόγω του κυπριακού καθώς ο μέχρι πρότινος ΥΠΕΞ είχε καταφέρει είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις διαπραγματεύσεις.

Κυβερνητικές πηγές που μίλησαν στην εφημερίδα θεωρούν πλήγμα την παραίτηση Κοτζιά και εντοπίζουν ως προς το κυπριακό την ανάγκη στο ζήτημα να συνεχίσει απρόσκοπτα η μέχρι σήμερα ενασχόληση και κοινή πορεία. Ειδικά σε μια περίοδο που διαφαίνεται κινητικότητα στο εθνικό θέμα.

Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, εξέφρασε τη λύπη του για την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά.

«Θέλω να εκφράσω τη λύπη μου για την παραίτηση του φίλου ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά, τον οποίο και ευχαριστώ για την αγαστή, εξαίρετη συνεργασία. Μπροστά στις προκλήσεις που οι δύο χώρες μας αντιμετωπίζουν, προσβλέπουμε στη συνέχιση της στενής συνεργασίας με την Ελληνική Κυβέρνηση», έγραψε στο Twitter.

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

LiFO politics / Κωνσταντίνος Κυρανάκης: «Η σχέση με τη Hellenic Train επανεξετάζεται»

Ο αναπληρωτής υπουργός Μεταφορών, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, μιλά στη Βασιλική Σιούτη και αναφέρει ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι σε διαπραγματεύσεις με την ιταλική διοίκηση της Hellenic Train και την ιταλική κυβέρνηση, με στόχο σοβαρές επενδύσεις. Επίσης, απαντά στα θέματα που απασχόλησαν την επικαιρότητα, όπως η αναδιάρθρωση του ελληνικού σιδηροδρόμου, τα Τέμπη και οι ανώνυμες επιθέσεις στους συγγενείς των θυμάτων, τις οποίες δηλώνει ότι καταδικάζει.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Κασσελάκης: 30 μήνες φυλακή και 50.000 ποινή με αναστολή για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Πολιτική / Κασσελάκης: Ποινή φυλάκισης 30 μηνών με αναστολή και χρηματική ποινή 50.000 ευρώ για παραβίαση του νόμου περί πόθεν εσχες

Η εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική με το σκεπτικό ότι δεν ανέμενε το Σεπτέμβριο του 2023 να εκλεγεί Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και δε γνώριζε την απαγόρευση να διαθέτει καταθέσεις στο εξωτερικό ως πολιτικός αρχηγός
LIFO NEWSROOM
Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Πολιτική / Συνάντηση Μητσοτάκη – Αλ Σίσι: Στρατηγική συνεργασία Ελλάδας – Αιγύπτου με έμφαση σε Μεταναστευτικό και περιφερειακή σταθερότητα

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου, Αμπντέλ Φατάχ Αλ Σίσι, επισκέφθηκε την Ελλάδα για να ενισχύσει τη διμερή συνεργασία με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, εστιάζοντας στο μεταναστευτικό, την περιφερειακή σταθερότητα και την ενεργειακή συνεργασία.
LIFO NEWSROOM