Τις πρόσφατες εξελίξεις στο Σκοπιανό σχολίασε σε συνέντευξή ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

«Ότι έκανε σήμερα ο Τσίπρας, πιστεύω ότι θα έκανε και ο Ανδρέας (σ.σ Παπανδρέου), με βάση τη σημερινή συγκυρία» εκτίμησε ο κ. Κουρουμπλής, προσθέτοντας πως ο Ανδρέας Παπανδρέου «ήταν πατριώτης δεν ήταν πατριδοκάπηλος».

 

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, οκ. Κουρουμπλής εξαπέλυσε επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη αλλά και στο Κίνημα Αλλαγής επισημαίνοντας ότι με τους ίδιους χαρακτηρισμούς που καθύβριζε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης τον Ανδρέα Παπανδρέου, «καθυβρίζει ο σημερινός αρχηγός της Δεξιάς τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα».


Χαρακτηρίζοντας την 15η Ιουλίου «μια αποφράδα επέτειο» ο υπουργός Ναυτιλίας αναρωτήθηκε πως η σημερινή αριστερά, «μπορεί να διανοείται τη σύμπλευσή της με τον σημερινό Μητσοτάκη».


«Ένα μέρος του μηχανισμού του σημερινού ΠΑΣΟΚ δεν κρύβει τον παθολογικό του πολιτικό έρωτα με τον νεοφιλελευθερισμό και τους Μητσοτάκηδες», πρόσθεσε.


Μιλώντας για την επερχόμενη περικοπή των συντάξεων, ο υπουργός υποστηριξε ότι το επιχείρημα του ΔΝΤ για την κατάργηση της προσωπικής διαφοράς στις συντάξεις στηριζόταν στην εκτίμηση ότι ο ΕΦΚΑ θα ήταν ελλειμματικός στις αρχές του 2019 και ως εκ τούτου θα χρειάζονταν χρήματα από τον προϋπολογισμό για να καλυφθεί το έλλειμμα.

 

«Αυτό, εκτιμώ ότι δε θα συμβεί, άρα υπάρχει ένα ισχυρό επιχείρημα στα χέρια της κυβέρνησης, για να διαπραγματευτεί τη μη μείωση των συντάξεων», λέει ο κ. Κουρουμπλής. 


Αναφερόμενος στο πάγωμα της αύξησης του ΦΠΑ στα νησιά που πλήττονται από την προσφυγική κρίση, κάλεσε τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών να επισκεφτεί τα νησιά για να τα οποία προβλέπεται το πάγωμα και «να ζήσει για δύο τρεις μέρες τον παλμό τους (...) Τότε θα συνηγορούσα κι εγώ ίσως για ισοδύναμα», λέει.


Σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Κουρουμπλής σημειώνει ότι τα τελευταία χρόνια ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ακολουθεί «μια τροχιά επικίνδυνων αποκλίσεων» εκφράζοντας ωστόσο την ελπίδα πως μετά την πρόσφατη επανεκλογή του στον προεδρικό θώκο, ο Τούρκος πρόεδρος θα κάνει μία νέα προσπάθεια «ειρηνικής συνύπαρξης με την Ελλάδα».