20.000 ευρώ κόστισε η έκθεση για τις τηλεοπτικές άδειες που παρήγγειλε η κυβέρνηση

20.000 ευρώ κόστισε η έκθεση για τις τηλεοπτικές άδειες που παρήγγειλε η κυβέρνηση Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
2

20.000 ευρώ στοίχισε η μελέτη του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας για τις τηλεοπτικές άδειες, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, απαντώντας σε γραπτή ερώτηση του βουλευτή της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη.

«Η επιστημονική αρτιότητα και η ακαδημαϊκή ανεξαρτησία του φορέα εκπόνησης της μελέτης, εγγυώνται την αμεροληψία και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων της έρευνας», αναφέρει μεταξύ άλλων ο κ. Παππάς, προσθέτοντας ότι «στη χώρα μας δεν υπάρχει φορέας που να μπορεί να έχει προηγούμενη εμπειρία στο συγκεκριμένο τομέα. Κρίθηκε δε σκόπιμο να μην εμπλακούν Έλληνες ερευνητές ώστε να εξασφαλιστεί η πλήρης αμεροληψία της».

Ο υπουργός Επικρατείας τόνισε ακόμα πως «για όσους ανησυχούν για την επιβάρυνση του κρατικού προϋπολογισμού, τους ενημερώνουμε ότι έχει επιτευχθεί εξοικονόμηση δαπανών στην Γενική Γραμματεία Τύπου και Ενημέρωσης. Συγκεκριμένα οι αρχικές πιστώσεις για το έτος 2016 είναι μειωμένες κατά 4.117.000 ευρώ ή 11,03% από τις αρχικές πιστώσεις του 2015».

Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο της Φλωρεντίας είναι «ένα κορυφαίο διεθνές πανεπιστημιακό ίδρυμα διδακτορικού και μεταδιδακτορικού επιπέδου. Καθώς συμμετέχουν σε αυτό κράτη – μέλη της Ε.Ε. θεωρείται το κατ' εξοχήν Ευρωπαϊκό πανεπιστήμιο και παράγει έρευνα αιχμής σε όλο το φάσμα των οικονομικών, νομικών και πολιτικών επιστημών».

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ