Παναγιώτης Τζάμαρος/ Fosphotos
Παναγιώτης Τζάμαρος/ Fosphotos

«Εκλογές για να μιλήσει ο λαός» ζήτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματός του.

Ο κ. Τσίπρας κάλεσε τον ελληνικό λαό «να επιβάλλει με τη δράση του» την προσφυγή σε εκλογές, ενώ ταυτόχρονα απευθύνθηκε στους βουλευτές των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση, ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ τονίζοντας ότι «η συνείδηση της ευθύνης απέναντι στην πατρίδα είναι σημαντικότερη από την οποιαδήποτε κομματική πειθαρχία» και τους κάλεσε να καταψηφίσουν «τα μέτρα καταστροφής της χώρας» και να ανοίξουν τον δρόμο για την ανάκτηση της κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας, και να μην γίνουν συνένοχοι σε αυτή την καταστροφή, τονίζοντας ότι «η ιστορία θα τους ανταμείψει».

 

Παναγιώτης Τζάμαρος/ Fosphotos
Παναγιώτης Τζάμαρος/ Fosphotos

 

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ το δίλημμα «είτε συντάσσονται με το μαύρο μέτωπο του Μνημονίου και της εξάρτησης ή δικαιώνουν την ιστορία τους και ανανεώνουν τη συμμετοχή τους στο μέτωπο σωτηρίας του τόπου», αναλαμβάνοντας πατριωτικές ευθύνες.

Παράλληλα, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε τον λαό σε έναν ειρηνικό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα μέτρα και να επιβάλλει με τη δράση του την προσφυγή στη μοναδική, όπως είπε, δημοκρατική διέξοδο, τις εκλογές. «Η Δημοκρατία, αναζητεί διέξοδο, ο λαός οξυγόνο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, τονίζοντας ότι η πορεία για την καταστροφή της χώρας και του λαού πρέπει να ανακοπεί σήμερα γιατί «αύριο θα είναι αργά».

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr