Ένταση δημιούργησαν στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της βουλής οι συνεχείς ερωτήσεις της κ. Κωνσταντοπούλου του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο ο οποίος κατέθετε για τη λίστα Λαγκάρντ. Οι ερωτήσεις εκνεύρισαν πάρα πολύ τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δημιούργησαν όμως και εντάσεις μεταξύ μελών της επιτροπής και του προεδρείου.

 

Μάλιστα κάποια στιγμή η κ. Κωνσταντοπούλου είδε τον κ. Βενιζέλο να λαμβάνει ένα σημείωμα και ρώτησε: «Είδα ότι πήρατε ένα σημείωμα. Τι σημείωμα είναι αυτό;». Ο κ. Βενιζέλος με έντονο εκνευρισμό απάντησε : «Κυρία μου, είναι προσωπικό… Μου θυμίζει την υποχρέωση μου να πάρω ένα φάρμακο!». Ο Βενιζέλος έφτασε στο σημείο μέχρι και να χτυπήσει το χέρι στο έδρανο από τον εκνευρισμό του για να λάβει το σχόλιο της κ. Κωνσταντοπούλου: «Έχετε καταστρέψει τη χώρα και δεν δικαιούστε να χτυπάτε το χέρι».

 

Η μεγάλη διάρκεια της παρέμβασης της κ. Κωνσταντοπούλου-26 λεπτά κράτησαν οι ερωτήσεις της- δημιούργησε όμως και επεισόδιο μεταξύ του προέδρου Α. Νεράτζη και του Απόστολου Κακλαμάνη ο οποίος διαμαρτυρήθηκε. «Είστε ανίκανος να κάνετε τη δουλειά σας. 3 ώρες ακούμε την κ. Κωνσταντοπούλου», είπε στον πρόεδρο ο κ. Κακλαμάνης και ο κ. Νεράτζης απείλησε με αποχώρηση, αν δεν ανακαλούσε.

 

«Να αποχωρήσετε να προεδρεύσει άλλος!», απάντησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ για να πάρει απάντηση με αιχμές για την ηλικία του από τον πρόεδρο: «Ορίστε δείτε. Δείτε, έκανε ερωτήσεις 25 λεπτών. Είμαι ικανότερος εξ υμών γιατί δεν είμαι υπέργηρος και αυτό είναι το αποτέλεσμα... Τελειώνετε κ. Κωνσταντοπούλου για να απολαύσουμε τις ερωτήσεις του κ. Κακλαμάνη».

 

«Είναι άθλια η εικόνα που δίνει η Επιτροπή κα πρώτα είναι ευθύνη του Προέδρου», σχολίασε ο Α. Κακλαμάνης.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr