Αντιδράσεις για την μη ενοποίηση των ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράστασης και Ποταμιού- Τι διευκρινίζει η Γεννηματά

Αντιδράσεις για την μη ενοποίηση των ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράστασης και Ποταμιού- Τι διευκρινίζει η Γεννηματά Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Επίθεση στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης, μετά την αποκάλυψη, χθες, στη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ότι δεν θα ενωθούν οι ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει σε δήλωσή του, ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες με στόχο ο καθένας να κρατήσει τα δικά του μικρά σχήματα.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει σε δήλωσή του, ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες με στόχο ο καθένας να κρατήσει τα δικά του μικρά σχήματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χθες, με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών. Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του.

Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις των πολιτών.Ο κόσμος της παράταξης με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες έχει την ευκαιρία να δώσει εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα ανοικτό στην κοινωνία. Σεβόμαστε την ιστορία όλων και στο όνομά της προχωράμε. Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες, τον κόσμο της παράταξης, να δώσει την απάντησή του».

Σταδιακή η ενοποίηση 

Σταδιακή και με σταθερά βήματα προσδιορίζει την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, σε άτυπη ενημέρωση, με αφορμή την αποκάλυψη που προέκυψε στην χθεσινή τηλεμαχία, για μη άμεση ενοποίησή τους.

«H δημιουργία του ενιαίου φορέα προχωρά με σταθερά, αποφασιστικά και - όπως έχει αποδειχθεί- αποτελεσματικά βήματα και όχι με άλματα στο κενό. Όλα είναι γνωστά. Τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο. Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα.

Μέχρι τότε, στη Βουλή θα υπάρχει ενιαίο κέντρο υπό το νέο επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων», τονίζεται και επισημαίνεται: «Μόνο με αυτόν τον τρόπο και για αυτή τη μεταβατική περίοδο θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που με την ψήφο του έδωσε ο λαός στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, που συμμετέχουν στο εγχείρημα για πιο αποτελεσματική αντιπολιτευτική δράση εντός του Κοινοβουλίου».


Σε διαφορετική περίπτωση δυναμιτίζονται τα αντιπολιτευτικά όπλα και απεμπολούνται κοινοβουλευτικές δυνατότητες, υποστηρίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. «Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι απόρροια φανερής κοινής λογικής και όχι αποτέλεσμα κρυφών συμφωνιών» σημείωσαν.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

Πολιτική / Ο Κασσελάκης ρωτά τον Μητσοτάκη: Θα διαγραφεί ο ομοφοβικός βουλευτής Κυριαζίδης;

«Πρόεδρο; ο; η;» είπε ο βουλευτής Δράμας της ΝΔ για τον Στέφανο Κασσελάκη - Το βίντεο που ανάρτησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ότι κατέβασε ένα «ανατριχιαστικό ακροδεξιό ψηφοδέλτιο» για τις ευρωεκλογές
NEWSROOM
Ευρωεκλογές 2024: Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου, καλή συνέχεια στον Κασσελάκη, λέει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Πολιτική / Ευρωεκλογές 2024: «Με απέπεμψαν επειδή το ζήτησε η Μπεκατώρου», δηλώνει ο Παπανώτας μετά τη διαγραφή του

Μήπως η δημοφιλία μου ήταν «το κίνητρο για να με διώξουν;» διερωτήθηκε ο αποπεμφθείς από τη λίστα των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, έπειτα από απαίτηση της συνυποψήφιάς του Σοφίας Μπεκατώρου
NEWSROOM
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια