Αντιδράσεις για την μη ενοποίηση των ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράστασης και Ποταμιού- Τι διευκρινίζει η Γεννηματά

Αντιδράσεις για την μη ενοποίηση των ΚΟ Δημοκρατικής Συμπαράστασης και Ποταμιού- Τι διευκρινίζει η Γεννηματά Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
1

Επίθεση στην Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη εξαπέλυσε ο Γιώργος Καμίνης, μετά την αποκάλυψη, χθες, στη τηλεμαχία των υποψηφίων για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, ότι δεν θα ενωθούν οι ΚΟ της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει σε δήλωσή του, ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες με στόχο ο καθένας να κρατήσει τα δικά του μικρά σχήματα.

 Ο δήμαρχος Αθηναίων αναφέρει σε δήλωσή του, ότι γίνονται κρυφές συμφωνίες με στόχο ο καθένας να κρατήσει τα δικά του μικρά σχήματα. Συγκεκριμένα αναφέρει:

«Χθες, με την ομολογία της κυρίας Γεννηματά και του κ. Θεοδωράκη περί συμφωνίας, αποκαλύφθηκε ότι, για κάποιους στόχος δεν είναι η διεύρυνση της δημοκρατικής παράταξης αλλά η διατήρηση των μικρών ελεγχόμενων σχημάτων και μηχανισμών. Όμως η προσπάθεια ανασυγκρότησης της παράταξης δεν είναι πρόσχημα. Δεν μπορούν πια να κοροϊδεύουν τον κόσμο και να παίζουν με τα συναισθήματά του.

Δεν γίνεται να προκαταλάβουμε τη διαδικασία και τις αποφάσεις των πολιτών.Ο κόσμος της παράταξης με τη μαζική προσέλευση στις κάλπες έχει την ευκαιρία να δώσει εντολή για ένα νέο, ενιαίο κόμμα ανοικτό στην κοινωνία. Σεβόμαστε την ιστορία όλων και στο όνομά της προχωράμε. Καλώ τους δημοκρατικούς πολίτες, τον κόσμο της παράταξης, να δώσει την απάντησή του».

Σταδιακή η ενοποίηση 

Σταδιακή και με σταθερά βήματα προσδιορίζει την ενοποίηση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, το επιτελείο της Φώφης Γεννηματά, σε άτυπη ενημέρωση, με αφορμή την αποκάλυψη που προέκυψε στην χθεσινή τηλεμαχία, για μη άμεση ενοποίησή τους.

«H δημιουργία του ενιαίου φορέα προχωρά με σταθερά, αποφασιστικά και - όπως έχει αποδειχθεί- αποτελεσματικά βήματα και όχι με άλματα στο κενό. Όλα είναι γνωστά. Τώρα θα γίνει η εκλογή ηγεσίας και θα επακολουθήσει το ιδρυτικό συνέδριο. Από το ενιαίο ψηφοδέλτιο της παράταξης στις βουλευτικές εκλογές θα προκύψει η νέα ενιαία κοινοβουλευτική ομάδα.

Μέχρι τότε, στη Βουλή θα υπάρχει ενιαίο κέντρο υπό το νέο επικεφαλής και πλήρης συντονισμός στη λειτουργία και δράση των κοινοβουλευτικών ομάδων», τονίζεται και επισημαίνεται: «Μόνο με αυτόν τον τρόπο και για αυτή τη μεταβατική περίοδο θα αξιοποιήσουμε πλήρως τις δυνατότητες που με την ψήφο του έδωσε ο λαός στα δύο κοινοβουλευτικά κόμματα, που συμμετέχουν στο εγχείρημα για πιο αποτελεσματική αντιπολιτευτική δράση εντός του Κοινοβουλίου».


Σε διαφορετική περίπτωση δυναμιτίζονται τα αντιπολιτευτικά όπλα και απεμπολούνται κοινοβουλευτικές δυνατότητες, υποστηρίζουν οι συνεργάτες της Φώφης Γεννηματά. «Φυσικά και δεν πρέπει να κάνουμε τέτοια χάρη στον κ. Τσίπρα και τον κ. Μητσοτάκη. Αυτά είναι απόρροια φανερής κοινής λογικής και όχι αποτέλεσμα κρυφών συμφωνιών» σημείωσαν.

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΛΑΤΙΝΟΠΟΥΛΟΥ ΕΥΡΩΒΟΥΛΗ ΚΥΠΡΟΣ

Πολιτική / Αφροδίτη Λατινοπούλου: Αντιδράσεις με ομιλία της - Απήγγειλε ποίημα που δεν αναφερόταν στην τουρκική εισβολή

Η Ευρωβουλευτής, μεταξύ άλλων, χρησιμοποίησε φωτογραφία που δεν σχετίζεται με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, γεγονός που προκάλεσε επίσης αντιδράσεις
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι εκλογές θα γίνουν την άνοιξη του 2027, δηλαδή στο τέλος της θητείας μας»

Σε ομιλία του από το Μουσείο της Ακρόπολης, ο πρωθυπουργός έστειλε, μεταξύ άλλων, το μήνυμα ότι «η μακροοικονομική σταθερότητα δεν αποτελεί ζήτημα για την Ελλάδα»
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΚΟ ΡΟΥΜΠΙΟ ΗΠΑ ΕΛΛΑΔΑ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΕΙΤ ΝΤΙΠΑΡΤΜΕΝΤ

Πολιτική / Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η Ελλάδα παράδειγμα στην αντιμετώπιση της ακροαριστερής τρομοκρατίας» - Η αναφορά στη 17 Νοέμβρη

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε αναφερθεί πρόσφατα στον θάνατο της Βάγιας Νέστορα, στο πλαίσιο διεθνούς διάσκεψης στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την πολιτική τρομοκρατία
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΟΠΕΚΕΠΕ

Πολιτική / Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: «Yπάρχουν ερωτήματα για τον τρόπο που χειρίστηκε τις υποθέσεις η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»

«Oι εισαγγελείς κρίνονται εκ του αποτελέσματος, η δουλειά τους είναι να στέλνουν στο ακροατήριο υποθέσεις που είναι δεμένες και φάνηκε ότι η δουλειά αυτή δεν έγινε όπως έπρεπε να γίνει», είπε ο πρωθυπουργός
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια