Κατρούγκαλος: «Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική»

Κατρούγκαλος: «Νέο ξεκίνημα στις οικονομικές σχέσεις με τη Λατινική Αμερική» Facebook Twitter
1

Επίσημη επίσκεψη στη Λατινική Αμερική πραγματοποιεί ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος. Στο περιθώριο των συναντήσεων αναφέρθηκε σε νέες οικονομικές συμφωνίες. 

Οπως τόνισε, με την παρουσία του στην περιοχή θέλησε «να δοθεί ώθηση στις σχέσεις με παραδοσιακά φιλικές χώρες της περιοχής, οι οποίες αν και αποτελούν ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις, δεν έχουν σημαντικό όγκο εμπορίου με την Ελλάδα».

Πρώτος σταθμός της επίσκεψής του στη Λατινική Αμερική ήταν το Μεξικό, όπου πραγματοποίησε στις 25 και 26 Οκτωβρίου συναντήσεις με τους υφυπουργούς Εξωτερικών Carlos Alberto de Icaza Conzalez, Ενέργειας L. Berltran Rodriguez, Εμπορίου Juan Carlos Baker και Τουρισμού Maria Teresa Solis.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, οι συζητήσεις ήταν ουσιαστικές και παραγωγικές. Στη συνέχεια ο κ. Κατρούγκαλος συναντήθηκε με την ομογένεια του Μεξικού και έδωσε διάλεξη στο Πανεπιστήμιο UNAM για το μέλλον της Ευρώπης και τις σχετικές ελληνικές προτάσεις.

Ανάλογη διάλεξη είχε δώσει και στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια της Νέας Υόρκης, στη σύντομη παραμονή του στις ΗΠΑ καθ οδόν προς την πόλη του Μεξικού.

Σημειώνεται από τον κ. Κατρούγκαλο πως η χώρα μας είναι παρατηρήτρια στην Ένωση του Ειρηνικού (Pacific Alliance), «η οποία αποτελεί μία από τις αποτελεσματικότερες προσπάθειες οικονομικής ολοκλήρωσης στην Κεντρική και Νότια Αμερική».
Σήμερα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών επισκέπτεται την Κολομβία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Πολιτική
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

LiFO politics / «Να τελειώνουμε με την ατιμωρησία των πολιτικών»

Η Βασιλική Σιούτη συνομιλεί με τον Kώστα Χρυσόγονο, καθηγητή Συνταγματικού Δικαίου και υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, για τη σημασία των επερχόμενων ευρωεκλογών και για την πολιτική κατάσταση στη χώρα μας.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Πολιτική / Μητσοτάκης: Μέτρο σύγκρισης οι προηγούμενες Ευρωεκλογές - Μας ζήτησαν αλλά δεν θα στείλουμε Patriot ή S-300 στην Ουκρανία

Η ακροδεξιά πολυκατοικία μοιάζει με αυθαίρετο χτισμένο με ψέματα και βία - Τι είπε για τη γυνακοκτονία της Κυρακής Γρίβα, την τραγωδία των Τεμπών, την οπαδική βία, την ακρίβεια και την Τουρκία
NEWSROOM
Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μού σχίζει την ψυχή

Ελλάδα / Ο Γιάννης Καλλιάνος αποχαιρετά τον πατέρα του: Ο πόνος της απώλειας μου σκίζει την ψυχή

«Ο καθηγητής έλεγε ότι πας καλά και ότι δεν χρειάζεσαι παραπάνω υποστήριξη όταν εσύ έσβηνες από τη δύσπνοια» γράφει ο βουλευτής της ΝΔ και μετεωρολόγος στο τελευταίο αντίο προς τον πατέρα του Δημήτρη
NEWSROOM