Μια δημοσκόπηση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ανάβει τα αίματα» με τη ΝΔ - «Να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου»

Μια δημοσκόπηση που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο «ανάβει τα αίματα» με τη ΝΔ - «Να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου» Facebook Twitter
0

Δημοσκόπηση η οποία έγινε στη Δυτική Μακεδονία και δείχνει "πολύ μικρό προβάδισμα" της Νέας Δημοκρατίας επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης που καλεί το πρακτορείο ή να δώσει στη δημοσιότητα την έρευνα ή "να μεταφέρει την έδρα του στο Μαξίμου"

 

Συγκεκριμένα το τηλεγράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αναφέρει: 

 

"Τα αποτελέσματα δημοσκόπησης που ανιχνεύει το πολιτικό τοπίο σε μια «δύσκολη» για την κυβέρνηση, Περιφέρεια -αυτήν της Δυτικής Μακεδονίας- έχουν γίνει γνωστά στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ. Η δημοσκόπηση πραγματοποιήθηκε, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, μετά το πρόσφατο περιφερειακό συνέδριο και αποτυπώνει και την επίδραση που αυτό είχε στην τοπική κοινωνία.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην ερώτηση για την πρόθεση ψήφου, η Νέα Δημοκρατία έχει πολύ μικρό προβάδισμα, στα όρια του στατιστικού λάθους. Υπενθυμίζεται ότι στις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015 στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ο μεν ΣΥΡΙΖΑ κατέγραψε ποσοστό που υπολειπόταν από το εθνικό του ποσοστό, η δε ΝΔ είχε «επιδόσεις» ανώτερες του πανελλαδικού της ποσοστού.

 

Στο καθιερωμένο ερώτημα, ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό της χώρας, ένας στους δύο απαντά «κανέναν από τους δύο» (σ.σ. τους κ.κ. Τσίπρα και Μητσοτάκη). Από εκείνους όμως που επιλέγουν έναν από τους δύο πολιτικούς, ο Αλ. Τσίπρας προηγείται με βραχεία κεφαλή. Οι ερωτώμενοι δηλώνουν επίσης εξίσου μη ικανοποιημένοι από κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση (στα γνωστά, υψηλά ποσοστά).

 

Σε άλλη ερώτηση, κατά πόσο ο πολίτης ήταν ενημερωμένος για το περιφερειακό συνέδριο, προκύπτει ότι ο ένας στους δύο ήταν ενημερωμένος (πολύ/ αρκετά)".

 

Και η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, όπως καταγράφεται και πάλι μέσα από το τηλεγράφημα του Πρακτορείου:

 

ΝΔ: «Το ΑΠΕ–ΜΠΕ να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση, διαφορετικά ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου»

 

«Το Αθηναϊκό - Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων απέδειξε σήμερα, για μια ακόμη φορά, ότι λειτουργεί μόνο ως φερέφωνο του Μεγάρου Μαξίμου. Ο ξεπεσμός του στα αχνάρια της Ε.Ρ.Τ. δεν έχει προηγούμενο», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ και προσθέτει τα εξής: «Ο Πρόεδρος και Γενικός Διευθυντής του Πρακτορείου κ. Μιχάλης Ψύλος, υπόλογος για το θλιβερό αυτό κατάντημα, δεν δικαιούται να παραμείνει ούτε μια μέρα παραπάνω στη θέση του. Το Πρακτορείο ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, πληρώνεται από τον Έλληνα φορολογούμενο πολίτη και δεν μπορεί να λειτουργεί ως παραμάγαζο κανενός».

 

Σε υστερόγραφο η ΝΔ κάνει της εξής σημείωση: «Αναμένουμε άμεσα από το Α.Π.Ε. - Μ.Π.Ε. να δώσει στη δημοσιότητα τη δημοσκόπηση που επικαλείται. Σε διαφορετική περίπτωση ας μεταφέρει την έδρα του στο Μέγαρο Μαξίμου».

Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Πολιτική / Μητσοτάκης: «Κανείς δεν ξέρει πόσο θα διαρκέσει αυτός ο πόλεμος»

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία ενώ προανήγγειλε πρόσθετα μέτρα σε περίπτωση που η κρίση στη Μέση Ανατολή διαρκέσει περισσότερο από το προβλεπόμενο
THE LIFO TEAM
ΚΥΡΙΑΚΟΣ, ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ, ΕΝΟΠΛΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Πολιτική / Κυριάκος Μητσοτάκης: «Οι Έλληνες να εμπιστεύονται τις ένοπλες δυνάμεις σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς»

Η αναφορά του πρωθυπουργού στο νέο πρόγραμμα αεράμυνας «Ασπίδα του Αχιλλέα», που όπως ανέφερε θα ενισχύσει σημαντικά την προστασία της χώρας απέναντι στις σύγχρονες και μελλοντικές απειλές
THE LIFO TEAM
ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΟΥΛΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝΤΕΣ

Πολιτική / Σαμαράς από Βουλή: Δεν υπάρχουν επαγγελματίες ανησυχούντες αλλά ερασιτέχνες εφησυχασμένοι

Η «απάντηση» του Παύλου Μαρινάκη στον Αντώνη Σαμαρά που μίλησε στη Βουλή, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Ενέργειας, για την κύρωση ενεργειακών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ

Πολιτική / Υπουργείο Εξωτερικών: Καμία εκούσια διαρροή προσωπικών στοιχείων για τον επαναπατρισμό πολιτών

«Το υπουργείο Εξωτερικών αποδίδει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διασφάλιση της προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα και θα προβεί στις δέουσες ενέργειες», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση
THE LIFO TEAM
ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΙΘΑΚΗ ΚΟΖΑΝΗ

Πολιτική / Τσίπρας από Κοζάνη: Κόκκινη γραμμή η μη χρήση στρατιωτικών βάσεων που μπορεί να θέσουν τη χώρα σε κίνδυνο

Ο πρώην πρωθυπουργός ξεκίνησε την τοποθέτησή του αναφερόμενος στο διεθνές περιβάλλον και την γενικευμένη γεωπολιτική αστάθεια στην περιοχή του Ιράν
THE LIFO TEAM