Τσίπρας: Λύση για το χρέος και όποτε είναι ας έρθει

Τσίπρας: Λύση για το χρέος και όποτε είναι ας έρθει Facebook Twitter
Alexandros Michailidis / SOOC
0

Για «καθαρή λύση» για το χρέος μέσα στον Ιούνιο, έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας Γιούρι Ράτας, ενόψει και της ανάληψης της προεδρίας της ΕΕ από την Εσθονία την 1η Ιουλίου.

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, «προσδοκούμε μια απόφαση μέσα στον Ιούνιο, πριν αναλάβει η Εσθονία την προεδρία, για οριστική διευθέτηση της ελληνικής κρίσης μέσα από καθαρή λύση απομείωσης του χρέους».

Ερωτηθείς για το εάν θα επιτευχθεί λύση στις 15 Ιουνίου, στο πλαίσιο του Eurogroup, είτε στις 22 Ιουνίου στη Σύνοδο Κορυφής, ο Αλέξης Τσίπρας απάντησε «λύση να έρθει και όποτε είναι να έρθει, όσο πιο γρήγορα τόσο το καλύτερο». Συμπλήρωσε πως «η κυβέρνηση παλεύει να έχει τη συνολική λύση στις 15 Ιουνίου». 

Ακόμα, σημείωσε ότι τόνισε στον εσθονό ομόλογό του την αποφασιστικότητα της Ελλάδας για την προάσπιση των κυριαρχικών της δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στο Αιγαίο, αλλά και την αποφασιστικότητα «να κρατούμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας με την Τουρκία».

 
Πολιτική
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΑΣΟΥΛΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑ

Πολιτική / Το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα Τασούλα: Ας είναι το νέο έτος μια ευκαιρία να αλλάξουμε όλα όσα μας πληγώνουν

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη ειλικρίνεια στη δημόσια ζωή και λιγότερη στρεψοδικία και τοξικότητα στα κοινωνικά δίκτυα και στην πολιτική» τόνισε μεταξύ άλλων
THE LIFO TEAM