Η Ελλάδα είναι και πάλι πρώτο θέμα στη διαδικτυακή έκδοση του περιοδικού Spiegel, αυτή τη φορά με αφορμή την υποβάθμιση από τη Moody’s σε αρνητική προοπτική, της πιστοληπτικής ικανότητας της Γερμανίας, λόγω του πιστωτικού κινδύνου που δημιουργεί η χώρα μας.

 

Το περιοδικό αναφέρεται στη συνέχεια σε δηλώσεις αξιωματούχων, όπως αυτή του Γ.Γ. του FDP ο οποίος είπε ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα βοηθούσε στην ανάκτηση της εμπιστοσύνης των αγορών.

 

Μάλιστα κατά το περιοδικό, η υποβάθμιση της Γερμανίας δικαιολογεί αυτό το βήμα καθώς μια ελληνική χρεοκοπία θεωρείται αναπόφευκτή. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα κοστίσει, όπως εκτιμούν ειδικοί στο Spiegel, 83 δισ. ευρώ στο Γερμανό φορολογούμενο.

 

Στη συνέχεια το περιοδικό αναφέρεται στην έντονα αρνητική στάση των Γερμανών πολιτικών να δώσουν επιπλέον χρόνο στην Ελλάδα, αφού αυτό σημαίνει και περισσότερα χρήματα. Μεταξύ άλλων και η δήλωση του Γ.Γ. του FDP Πάτρικ Ντέρινγκ που  δεν βλέπει κοινοβουλευτική πλειοψηφία για ένα νέο πακέτο και λέει ότι τελικά η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ  θα μπορούσε να δημιουργήσει  εμπιστοσύνη στις αγορές, ενώ «η Ελλάδα εκτός της ζώνης του ευρώ θα γίνει πιο γρήγορα ανταγωνιστική και υγιής ."

Χθες πάντως, σε άλλο δημοσίευμα του, το Spiegel αναφερόταν στις επικρίσεις για τις δηλώσεις Ρέσλερ που δημιούργησαν αναστάτωση στις αγορές, επιδεινώνοντας το κλίμα. Μεταξύ αυτών, η δήλωση του Γιώργου Χατζημαρκάκη που αναρωτιόταν σε ποιο πλανήτη ζει ο Ρέσλερ αλλά και του διευθυντής του Ινστιτούτου για την μακροοικονομική πολιτική Γκούσταβ Χορν, ο οποίος μίλησε για «βαριά αμέλεια», σημειώνοντας ότι ο αντικαγκελάριος «δεν έχει δυστυχώς, ακόμα κατανοήσει την ευρωκρίση».

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr