Ακόμη δεν έχουν περάσει δύο χρόνια  διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ και ο κομματικός στρατός μετακλητών έχει καταφέρει να ξεπεράσει τα 2000 μέλη, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινής της Κυριακής».

 

Το δημοσίευμα τονίζει πως η κυβέρνηση τον περασμένο Φεβρουάριο ψήφισε τον νόμο 4369, ο οποίος υποτίθεται ότι είναι η σημαία τη αποκομματικοποίησης, αλλά πρακτικά δεν τον έχει εφαρμόσει.

 

Αντιθέτως, αναφέρει το δημοσίευμα, η κυβέρνηση φέρεται να έχει ανοίξει όσα «παράθυρα» απαιτούνται προκειμένου να μεγαλώσει το κομματικό κράτος, να διασφαλίσει ότι η πελατειακή λογική θα συνεχιστεί και κυρίως ότι θα δημιουργήσει έναν στρατό κομματικών στελεχών στη δημόσια διοίκηση.


Σύμφωνα με την Καθημερινή, η στρατιά μετακλητών υπαλλήλων προκύπτει βάσει των στοιχείων της απογραφής και για πρώτη φορά μετά 3,5 χρόνια έχουν ξεπεράσει τις 2.000 και συνεχώς αυξάνονται.

 

Από τον Δεκέμβριο του 2015 οι μετακλητοί έχουν αυξηθεί κατά 166 άτομα κάτι που ισοδυναμεί με 16 διορισμούς μετακλητών ανά μήνα. Το κόστος μισθοδοσίας της κεντρικής διοίκησης, σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, έχει αυξηθεί κατά 2,1%, δηλαδή 146 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2015. 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr