Για την σύνταξή του, τα δακρυγόνα κατά των συνταξιούχων και το ενδεχόμενο εκλογών μίλησε ο Θεόδωρος Πάγκαλος στο Βήμα FM, όπου μεταξύ άλλων καταφέρθηκε εναντίον του Αλέξη Τσίπρα τον οποίο και κατηγορεί για την μείωση της σύνταξής του.

 

"Μπορούσα να περιμένω μια σύνταξη βουλευτική και παράλληλα ήμουν δικηγόρος. Η σύνταξη αυτή, όταν ξεκίνησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ.: του δικηγόρου) ήταν 1.600 ευρώ. Πήγε μέσα στο πρώτο τρίμηνο της κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ σε 780 από 1.600. Σας θυμίζω ότι αυτή η σύνταξη οφείλεται αποκλειστικά σε δικά μου χρήματα. Μετά γίνεται μία νέα παρέμβαση, 630. Τον Αύγουστο του 2016 γίνεται από 630, 485. Γίνεται 460 τον Σεπτέμβριο του 2016 και πήρα σήμερα το πρωί την σύνταξή μου, 382 (ευρώ). Και από 1.600, αποκλειστικά δικά μου χρήματα, έφτασα στα 482 (ευρώ), δηλαδή το 1/4" σχολίασε χαρακτηριστικά.

 

Ο Θ. Πάγκαλος έκανε λόγο για "βαρβαρότητα άνευ προηγουμένου". "Για μερικούς που μιλάνε για Μαδούρο, ο Μαδούρο είναι ήδη εδώ!" τόνισε. 

 

Όπως εξήγησε, σκοπεύει να προσφύγει δικαστικά για την μείωση της σύνταξής του. "Θα προσφύγω εκεί που μπορώ να προσφύγω, δηλαδή σε νομικούς, οι οποίοι θα ζητήσω να εξετάσουν την περίπτωσή μου και να δουν στα ελληνικά και ξένα δικαστήρια - το δικαστήριο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Στρασβούργο, ας πούμε - αν αυτό είναι φυσιολογικό. Εμένα η νομική μου κατάρτιση μού δίνει την πεποίθηση ότι αυτό δεν γίνεται σε μία χώρα πολιτισμένη, γίνεται μόνο σε χώρες που επικρατεί η βαρβαρότητα, δηλαδή φασισμός ή κομμουνισμός" ανέφερε.