Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή- Για μέτρα αναγκαία και δίκαια κάνει λόγο η κυβέρνηση

Σε υψηλούς τόνους η συζήτηση στη Βουλή- Για μέτρα αναγκαία και δίκαια κάνει λόγο η κυβέρνηση Facebook Twitter
ΑΠΕ/ΜΠΕ
0

Με την κυβέρνηση να υπεραμύνεται των ρυθμίσεων, κάνοντας λόγο για αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που απορρέουν από τις διεθνές υποχρεώσεις της χώρας και σύσσωμη την αντιπολίτευση να την κατηγορεί ότι παραδίδεται άνευ όρων στους δανειστές, συνεχίζεται, σε υψηλούς τόνους, στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου για το κλείσιμο της αξιολόγησης.

Στο επίκεντρο της αντιπαράθεσης βρίσκονται ο δημοσιονομικός κόφτης, το Ταμείο Αξιοποίησης και Επενδύσεων.

Από κυβερνητικής πλευράς, υποστηρίζεται ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και δίκαια ενώ από την πλευρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης η κριτική τους εστιάζεται στη μείωση των κοινωνικών δαπανών αλλά και των συντάξεων και στην επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων.

Για «κόφτη» μισθών και συντάξεων έκαναν λόγο οι ομιλητές της ΝΔ, η Δημοκρατική Συμπαράταξη για γονάτισμα των μεσαίων κοινωνικών στρωμάτων, η Χρυσή Αυγή για υποδούλωση της χώρας, το Ποτάμι για οριζόντιες περικοπές μισθών και συντάξεων, το ΚΚΕ για οδοστρωτήρα που ισοπεδώνει ότι άφησαν όρθιο οι προηγούμενοι και η Ένωση Κεντρώων για άδικα και αντικοινωνικά μέτρα.

ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ δίνουν έμφαση στην σκληρή διαπραγμάτευση, που όπως υποστηρίζουν, έδωσε και δίνει η κυβέρνηση καταφέρνοντας να κρατήσει όρθια την χώρα, ενώ κατηγορούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για υποκρισία και χαρακτηρίζουν τις νέες ρυθμίσεις κοινωνικά δίκαιες.

Στις 7 το απόγευμα αναμένεται η ομιλία του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου ενώ θα προηγηθούν οι τοποθετήσεις των υπουργών Δικαιοσύνης Νίκου Παρασκευόπουλου και Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ ΚΑΚΛΑΜΑΝΗΣ ΑΛΜΠΟΥΜ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Πολιτική / Κακλαμάνης για Καισαριανή: Υπάρχουν αναφορές για ολόκληρο άλμπουμ, δεν είναι μόνο οι φωτογραφίες που είδαμε

Οι τελευταίες πληροφορίες που έλαβε ο πρόεδρος της Βουλής από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για ένα ολοκληρωμένο ιστορικό αρχείο
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΝΗ ΓΛΥΚΑΤΖΗ ΑΡΒΕΛΕΡ ΠΕΘΑΝΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πολιτική / Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ: Ο πολιτικός κόσμος αποχαιρετά την κορυφαία βυζαντινολόγο και ακαδημαϊκό

Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 100 ετών   - «Με δίδαξε τη σημασία του έργου και του αποτελέσματος. Ώστε το “αν” να γίνεται “να”, όπως μου έλεγε η ίδια», αναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης
THE LIFO TEAM
Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Πολιτική / Καισαριανή: Δρομολογούνται διαδικασίες από το ΥΠΠΟ για τις φωτογραφίες με τους 200 εκτελεσθέντες - Τι λέει ο συλλέκτης που τις έχει

Όσα φανέρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης - Ανοιχτός σε διάλογο με τις ελληνικές Αρχές δηλώνει ο Βέλγος συλλέκτης
THE LIFO TEAM