Ξανά στη φύση η κουκουβάγια που βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξανά στη φύση η κουκουβάγια που βρέθηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
0

Η μικροσκοπική κουκουβάγια που εντοπίστηκε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο του Κέντρου Ροκφέλερ, στη Νέα Υόρκη, απελευθερώθηκε στη φύση μετά από φροντίδα πέντε ημερών. 

Η κουκουβάγια εντοπίστηκε από εργάτες που μετέφεραν το έλατο - το σχήμα του οποίου καυτηριάστηκε από χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης - από την Ονεόντα στην πόλη της Νέας Υόρκης, μία απόσταση περίπου 170 μιλίων. Η Ellen Kalish, διευθύντρια του κέντρου άγριας ζωής Ravensbeard, όπου μεταφέρθηκε η κουκουβάγια είχε κάνει λόγο για μία ιστορία βγαλμένη από ταινία. 

Η κουκουβάγια, που ονομάστηκε Ροκφέλερ, απελευθερώθηκε χθες Τρίτη, όπως έκανε γνωστό το κέντρο άγριας ζωής Ravensbeard, με βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα. «Η απελευθέρωση της Ρόκι πραγματοποιήθηκε με επιτυχία. Είναι ένα σκληροτράχηλο μικρό πουλί και χαιρόμαστε που την βλέπουμε πίσω στο φυσικό της περιβάλλον. Είμαστε σίγουροι πως η Ρόκι θα νιώσει την αγάπη σας και την υποστήριξή σας κατά το ταξίδι της προς τον βορρά», αναφέρει το κέντρο καλώντας τους χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να το υποστηρίξουν. 

H Kalish υποστήριξε πως η Ροκφέλερ ήταν «αφυδατωμένη και πολύ πεινασμένη», και εκτίμησε πως δεν είχε φάει για μερικές ημέρες όταν εντοπίστηκε. Της έδωσε αμέσως νερό και φαγητό, μερικά κατεψυγμένα ποντίκια, τα οποία καταβρόχθισε γρήγορα. Η μικροσκοπική κουκουβάγια εξετάστηκε από κτηνίατρο και οι ακτινογραφίες έδειξαν ότι δεν είχε σπασμένα κόκκαλα ή κάποια εσωτερική πληγή. Μέχρι την Πέμπτη, η Ροκφέλερ ξεκίνησε να πλένεται, αισθανόταν πλέον καλά. 

Όταν πλέον η Kalish ήξερε πως η υγεία της κουκουβάγιας δείχνει σημάδια βελτίωσης, αποφάσισε να μοιραστεί την ιστορία της με ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Ήταν μία ιδιαίτερη ιστορία, και όλοι χρειάζεται να χαμογελάσουν τις ημέρες αυτές. Ήταν πολύ καλή για να την κρατήσω για τον εαυτό μου», είπε. Όπως ήταν ίσως αναμενόμενο η ιστορία έγινε viral. 

Παραμένει ασαφές αν η Ρόκι ήταν στο δέντρο κατά την κοπή του ή μπήκε σε αυτό μετά. Η Kalish πιστεύει ότι το δεύτερο σενάριο είναι πιθανότερο καθώς δεν βρέθηκε τραυματισμένη. Κατά την κοπή άλλωστε, οι ξυλοκόποι είχαν ελέγξει διεξοδικά το δέντρο. Ωστόσο οι κουκουβάγιες αυτής της οικογένειας είναι μικρόσωμες και καλά καμουφλαρισμένες. 

Την Παρασκευή η Kalish μετέφερε την κουκουβάγια σε ένα εξωτερικό «κλουβί εξάσκησης» ώστε να εγκλιματιστεί εκ νέου και η ίδια να μπορεί να παρακολουθεί της κινήσεις της. Το σούρουπο της Τρίτης η Ρόκι ήταν έτοιμη για να πετάξει ξανά. Η Kalish τη μετέφερε σε ένα άνοιγμα, την έβγαλε από το κλουβί και τη σήκωσε προς τον ουρανό. Έμεινε στο χέρι της για μερικές στιγμές ώσπου τελικά πέταξε προς ένα κοντινό πεύκο. 

Με πληροφορίες από National Geographic 

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ