WWF: Υπάρχουν δώρα που δεν μπορούν να περιμένουν - Φέτος υιοθέτησε ένα σπάνιο πλάσμα

WWF: Υπάρχουν δώρα που δεν μπορούν να περιμένουν - Φέτος υιοθέτησε ένα σπάνιο πλάσμα Facebook Twitter
0

Φέτος οι γιορτές δεν είναι όπως τις έχουμε συνηθίσει, καθώς η πανδημία έχει αλλάξει τις ζωές όλων μας. Όμως τα δώρα που θα επιλέξουμε να κάνουμε, μπορούν να μας δώσουν ελπίδα για ένα πιο αισιόδοξο μέλλον και για έναν καλύτερο πλανήτη. Αυτές τις γιορτές, λοιπόν, ας βάλουμε κάτω από το δέντρο κάτι μοναδικό.

Το WWF Ελλάς καλεί τους πολίτες να διαλέξουν ένα μέλλον γεμάτο ζωή. Ένα μέλλον γεμάτο τίγρεις, πολικές αρκούδες, δελφίνια και ζωντανή φύση. Αυτές τις γιορτές, επίλεξε ένα δώρο για την προστασία του περιβάλλοντος και της «υγείας» του πλανήτη μας. Γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αποτρέψουμε μελλοντικές πανδημίες, διασφαλίζοντας την υγεία μας και την υγεία των παιδιών μας.

Μπορείς να «υιοθετήσεις» μια τίγρη, ένα δελφίνι ή μια πολική αρκούδα και να δώσεις χαρά σε εσένα και στους αγαπημένους σου. Το WWF Ελλάς θα σου στείλει την ειδική, γιορτινή εκδοχή του πιστοποιητικού υιοθεσίας για να το κορνιζάρεις, να το κρεμάσεις, να το μοιραστείς.

Mε 4 απλά βήματα υιοθετήσεις ένα απειλούμενο ζώο:
1. Μπες στο wwf.gr
2. Επίλεξε το ζώο που προτιμάς
3. Διάλεξε το μήνυμα και το όνομα που θέλεις να αναγράφεται στο πιστοποιητικό υιοθεσίας
4. Συμπλήρωσε τη φόρμα – Εάν η υιοθεσία σου προορίζεται για δώρο, μπορείς να επιλέξεις τη μέρα και την ώρα που θα σταλεί.

Στη συνέχεια, θα λάβεις ηλεκτρονικά από το WWF Ελλάς το χριστουγεννιάτικο πιστοποιητικό υιοθεσίας.

Εν μέσω πανδημίας, οι συμβολικές υιοθεσίες απειλούμενων ζώων θα δώσουν στο WWF Ελλάς τα μέσα για να συνεχίσει να παλεύει για έναν ζωντανό πλανήτη. Σε αυτή τη δύσκολη για όλους μας συγκυρία, κάθε «υιοθεσία» διασφαλίζει ότι η οργάνωση θα μπορέσει να συνεχίσει τη δράση της για την προστασία της πολύτιμης φύσης μας.

Υιοθέτησε ένα δελφίνι

 

WWF: Υπάρχουν δώρα που δεν μπορούν να περιμένουν - Φέτος υιοθέτησε ένα σπάνιο πλάσμα Facebook Twitter

 

Οι φυσικοί εχθροί των δελφινιών είναι ελάχιστοι, όμως κάθε χρόνο στη Μεσόγειο χιλιάδες δελφίνια χάνουν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση.

 

Το ήξερες ότι τα ελληνικά πελάγη φιλοξενούν τέσσερα είδη δελφινιών; Το ζωνοδέλφινo, το ρινοδέλφινο, το σταχτοδέλφινο και το κοινό δελφίνι. Παρότι οι φυσικοί εχθροί των δελφινιών είναι ελάχιστοι, κάθε χρόνο στη Μεσόγειο χιλιάδες δελφίνια χάνουν τη ζωή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Οι ανθρώπινες δραστηριότητες έχουν θέσει σε σοβαρό κίνδυνο την παρουσία τους στις ελληνικές θάλασσες.

Το WWF Ελλάς καταγράφει τον πληθυσμό των δελφινιών μέσω εναέριας έρευνας. Παράλληλα, πιέζει για την αντιμετώπιση της υπεραλίευσης, η οποία έχει ως αποτέλεσμα τη συρρίκνωση των πληθυσμών ψαριών με τα οποία τρέφονται τα δελφίνια, ενώ διεκδικεί να σταματήσουν τα σχέδια για τις εξορύξεις πετρελαίου στο Ιόνιο και την Κρήτη.

Υιοθέτησε μία πολική αρκούδα

 

WWF: Υπάρχουν δώρα που δεν μπορούν να περιμένουν - Φέτος υιοθέτησε ένα σπάνιο πλάσμα Facebook Twitter

 

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 26.000 άγριες πολικές αρκούδες. Έως το 2050, οι αριθμοί πολικών αρκούδων ενδέχεται να μειωθούν κατά 30% λόγω της ταχείας απώλειας θαλάσσιου πάγου.

 

Οι πολικές αρκούδες γίνονται όλο πιο αδύνατες και πιο πεινασμένες, αντιμετωπίζοντας σοβαρές προκλήσεις για την επιβίωσή τους. Έως το 2050 οι αριθμοί πολικών αρκούδων ενδέχεται να μειωθούν δραματικά λόγω της ταχείας απώλειας του θαλάσσιου πάγου.

Από το 1972, το WWF εργάζεται σκληρά για να εξασφαλίσει ένα ασφαλέστερο μέλλον για αυτά τα υπέροχα ζώα. Στην Ελλάδα, η οργάνωση δουλεύει στο κομμάτι της ευαισθητοποίησης για την αναγκαιότητα της συνύπαρξης των ανθρώπων με τα άγρια ζώα, διατηρώντας έτσι μια πολύτιμη ισορροπία στη φύση. Μία σημαντική απειλή για αυτήν την ισορροπία είναι η κλιματική κρίση και το WWF αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την αναχαίτισή της.

Υιοθέτησε μία τίγρη

 

WWF: Υπάρχουν δώρα που δεν μπορούν να περιμένουν - Φέτος υιοθέτησε ένα σπάνιο πλάσμα Facebook Twitter

 

Μόνο τα τελευταία 100 χρόνια χάθηκε το 95% του πληθυσμού της τίγρης. Αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι μόνο 3.900 τίγρεις έχουν απομείνει ελεύθερες στη φύση.

 

Μόνο τα τελευταία 100 χρόνια, χάθηκε το 95% του πληθυσμού της τίγρης. Αυτή τη στιγμή, εκτιμάται ότι μόλις 3.900 τίγρεις έχουν απομείνει ελεύθερες στη φύση. Ο πληθυσμός της έχει μειωθεί τόσο πολύ ώστε να κινδυνεύει με εξαφάνιση και κύρια αιτία είναι η λαθροθηρία. Η τίγρη πωλείται παράνομα για το δέρμα της, αλλά και για τα κομμάτια του σώματός της, που χρησιμοποιούνται στην παραδοσιακή ασιατική ιατρική για τις μαγικές ιδιότητες που διαθέτουν.

Το WWF αγωνίζεται με κάθε τρόπο για την εξάλειψη του παράνομου εμπορίου άγριων ζώων.

«Με τη συμβολική υιοθεσία ενός απειλούμενου ζώου υποστηρίζετε τη δουλειά του WWF Ελλάς και μας δίνετε τα μέσα να συνεχίσουμε να παλεύουμε για έναν ζωντανό πλανήτη. Τώρα είναι πιο σημαντικό από ποτέ να χτίσουμε μία πιο ισορροπημένη σχέση του ανθρώπου με τη φύση, προστατεύοντας έτσι την ίδια μας την υγεία. Φέτος σας καλούμε να κάνετε ένα πρωτότυπο δώρο που θα μοιράσει απλόχερα την ελπίδα και την αισιοδοξία για το μέλλον μας. Κάντε αυτά τα Χριστούγεννα μοναδικά για όλους μας!», σημειώνει ο επικεφαλής του τμήματος Ανάπτυξης του WWF Ελλάς, Κωνσταντίνος Λιαρίκος.

www.wwf.gr

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM