Τουκάν έσπασε το ράμφος του και του έφτιαξαν καινούργιο με 3D εκτυπωτή

Τουκάν έσπασε το ράμφος του και του έφτιαξαν καινούργιο με 3D εκτυπωτή Facebook Twitter
0

Ένα τυχερό τουκάν απέκτησε ξανά το σπασμένο του ράμφος με τη βοήθεια ενός 3D εκτυπωτή.

Το νεαρό πουλί έφτασε σε ένα κέντρο αποκατάστασης άγριων ζώων στο Mato Grosso do Sul της Βραζιλίας με ένα χτυπημένο άνω ράμφος. Το πτηνό πέρασε οκτώ μήνες στο κέντρο αποκατάστασης, καθώς οι κτηνίατροι περίμεναν μέχρι να μεγαλώσει πλήρως το πτηνό ώστε να μπορέσουν να το αντικαταστήσουν με ένα τρισδιάστατα εκτυπωμένο προσθετικό ράμφος. 

Οι φωτογραφίες που έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία περιβάλλοντος της Βραζιλίας δείχνουν το τουκάν σε ένα τραπέζι, με ένα μεγάλο κομμάτι από το υπερμεγέθες ράμφος του να λείπει. Τελικά το τροπικό πτηνό απέκτησε ξανά άνω ράμφος με τη βοήθεια της τεχνολογίας.

Τουκάν έσπασε το ράμφος του και του έφτιαξαν καινούργιο με 3D εκτυπωτή Facebook Twitter

Ο Δρ. Lucas Cazati, από το Κέντρο Αποκατάστασης Άγριων Ζώων (CRAS), δήλωσε: «Το τουκάν έφθασε νεαρό και με χτυπημένο άνω ράμφος. Καθώς το πουλί είχε μεγάλη δυσκολία να τραφεί, περιμέναμε να ενηλικιωθεί για να μπορέσουμε να τυπώσουμε ένα ράμφος συμβατό με το βάρος και το μέγεθός του».

«Το προσθετικό μέλος δημιουργήθηκε από υλικό ειδικό για το σκοπό αυτό, και σχεδιάστηκε σε τρισδιάστατο εκτυπωτή που δώρισε ο φυσιολόγος Richard Rasmussen. «Σήμερα, το τουκάν τρώει καλά, συμπεριφέρεται καλά και εξακολουθούμε να το φροντίζουμε».

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβάλλον / Η ΕΕ θέτει στόχο μείωσης των εκπομπών άνθρακα κατά 90% έως το 2040 με πιστώσεις από αναπτυσσόμενες χώρες

Περιβαλλοντικές οργανώσεις και επιστημονικές ομάδες εκφράζουν οργή, υποστηρίζοντας ότι η πρόταση υπονομεύεται από τις πιστώσεις, που θεωρούνται ευρέως αναποτελεσματικές
LIFO NEWSROOM
Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Η Αθήνα φλέγεται / Τα προβληματικά δέντρα μιας υπερβολικά τσιμενταρισμένης πόλης

Έχει αρκετό πράσινο η Αθήνα; Έχει τα σωστά δέντρα και τι προσφέρουν αυτά; Πόσο αποτελεσματικοί είναι οι πνεύμονες πρασίνου και τα πάρκα της πόλης; Τι γίνεται με τα δέντρα που θα κοπούν για το μετρό; Ο αρχιτέκτονας δρ. Θωμάς Δοξιάδης εξηγεί.
M. HULOT