To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan

To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan Facebook Twitter
Τα σχέδια του «πράσινου» γηπέδου σε τρισδιάστατη απεικόνιση από το γραφείο Zaha Hadid Architects
0

Το πρώτο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο, το οποίο έχει κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο, και θα φιλοξενήσει τους Forest Green Rovers, έχει λάβει άδεια οικοδομής.

Σχεδιασμένο από τους αρχιτέκτονες στο γραφείο της Zaha Hadid, το γήπεδο στο Gloucestershire θα έχει χωρητικότητα 5.000 θέσεων ενώ θα είναι το «πιο πράσινο γήπεδο ποδοσφαίρου στον κόσμο», σύμφωνα με την ιστοσελίδα του συλλόγου.


Η πρωτότυπη πρόταση απορρίφθηκε από το τοπικό συμβούλιο τον Ιούνιο του τρέχοντος έτους, πριν ανανεωθούν τα σχέδια και τελικά λάβει έγκριση με πλειοψηφία, νωρίτερα αυτό το μήνα.

Σε μια συνέντευξη στην ιστοσελίδα των Forest Green Rovers, ο πρόεδρος της λέσχης, Dale Vince, δήλωσε: «Νομίζω ότι είναι η σωστή απόφαση. Αυτό είναι ένα σπουδαίο έργο για την ομάδα. Έχει περάσει κάθε εμπόδιο και τελικά θα γίνει πραγματικότητα».

To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan Facebook Twitter
To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan Facebook Twitter

Μια τρισδιάστατη απεικόνιση από υπολογιστή δείχνει μια παρουσίαση του νέου γηπέδου που θα είναι μέρος του "Eco Park". Το γήπεδο θα κατασκευαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από ξύλο βιώσιμης προέλευσης και θα τροφοδοτείται από βιώσιμες πηγές ενέργειας. Τα σχέδια μπορεί να εγκρίθηκαν, αλλά, το πρότζεκτ απαιτεί τουλάχιστον τρία χρόνια για την ολοκλήρωσή του. Οι Zaha Hadid Architects (ZHA) άλλαξαν το σχεδιασμό του σταδίου για να συμπεριλάβουν ένα γήπεδο λειτουργικό για όλες τις καιρικές συνθήκες και μια διαφορετική στρατηγική εξωραϊσμού. Αυτό κατάφερε να μετριάσει τις ανησυχίες ότι ο σχεδιασμός του σταδίου δεν κάλυπτε επαρκώς την απώλεια των πράσινων πεδίων εκεί όπου θα χτιστεί.

Η ομάδα Forest Green Rovers έχει ήδη δηλώσει τη δέσμευσή της για τον περιβάλλον και τη βιωσιμότητα και το 2017 αναγνωρίστηκε επισήμως ως ο πρώτος vegan ποδοσφαιρικός σύλλογος στον κόσμο, με τους παίκτες να υιοθετούν διατροφή χωρίς κρέας ενώ και τα σνακ που πωλούνται στους αγώνες τους είναι vegan.

To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan Facebook Twitter
To πρώτο στον κόσμο «πράσινο» γήπεδο - Σχεδιασμένο από τους Zaha Hadid Architects για ομάδα παικτών που έγιναν vegan Facebook Twitter
Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Ρεπορτάζ / «Οι καταναλωτές δεν θα γνωρίζουν τι τρώνε και οι αγρότες τι καλλιεργούν»

Από τα «καλαμπόκια-σκιάχτρα» της Greenpeace που σφράγισαν τις εκστρατείες κατά των μεταλλαγμένων στα τέλη του ’90 η Ευρώπη περνά στη νέα γενιά γενετικά τροποποιημένων φυτών που αναπτύσσονται μέσω των «νέων γονιδιωματικών τεχνικών». 
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΚΑΡΧΑΡΙΑΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Περιβάλλον / Τέσσερα περιστατικά σε 48 ώρες: Πώς οι παραλίες στην Αυστραλία έγιναν «τέλεια καταιγίδα» για καρχαρίες

Τέσσερα περιστατικά με καρχαρίες μέσα σε 48 ώρες, τα τρία σε ακτογραμμή περίπου 15 χιλιομέτρων, έβαλαν τις παραλίες της ανατολικής Αυστραλίας σε κατάσταση συναγερμού
THE LIFO TEAM
ΣΑΒΒΑΤΟ - Γιατί η Γροιλανδία είναι απαραίτητη για την παγκόσμια κλιματική επιστήμη

Περιβάλλον / Γιατί η Γροιλανδία είναι απαραίτητη για την παγκόσμια κλιματική επιστήμη

Περίπου το 80% της Γροιλανδίας καλύπτεται από έναν τεράστιο παγετώνα, ο οποίος, αν έλιωνε πλήρως, θα προκαλούσε άνοδο της παγκόσμιας στάθμης της θάλασσας κατά περίπου επτά μέτρα
THE LIFO TEAM