Πιγκουίνος «παρακολουθεί» Pingu σε iPad για να μη νιώθει μοναξιά

Πιγκουίνος «παρακολουθεί» Pingu σε iPad για να μη νιώθει μοναξιά Facebook Twitter
Φωτογραφία: Perth Zoo
0

Ένας μικρός πιγκουίνος που δεν είναι αδιάβροχος και δεν μπορεί να ψαρέψει «παρακολουθεί» επεισόδια του Pingu, σε iPad σε ζωολογικό κήπο της Αυστραλίας που φιλοξενείται, ώστε να μη νιώθει μοναξιά. 

Ο Pierre, ένας νεαρός πιγκουίνος που φιλοξενείται στον ζωολογικό κήπο του Περθ βρέθηκε στα νότια παράλια της χώρας και ανήκει σε υπό εξαφάνιση είδος. Είναι ο μόνος από το είδος του σε ολόκληρη την Αυστραλασία.

Οι άνθρωποι που τον φροντίζουν ανησυχούν, όπως αναφέρει το BBC, ότι δεν θα κοινωνικοποιηθεί αρκετά μέχρι να μπορέσει να απελευθερωθεί ξανά στη φύση. Έτσι του δείχνουν τη δημοφιλή σειρά κινουμένων σχεδίων και σε live streaming άλλους πιγκουίνους του είδους του που φιλοξενούνται σε πολλούς ζωολογικούς κήπους ανά τον κόσμο. 

«Δεν είναι αδιάβροχος και δεν μπορεί να κολυμπήσει»

Σύμφωνα με την Danielle Henry, που μίλησε στο Radio 1 Newsbeat, ο Pierre θα έπρεπε να βρίσκεται στον Ινδικό ή στον Νότιο Ωκεανό αυτή τη στιγμή. «Δεν θα έπρεπε να βρίσκεται εδώ, και η κατάσταση της υγείας του δεν ήταν η καλύτερη όταν ήρθε σε εμάς», είπε. Ο Pierre αλλάζει φτέρωμα κάθε χρόνο, κάτι που όμως δεν συμβαίνει. Το γεγονός αυτό σημαίνει ότι ο πιγκουίνους δεν είναι αδιάβροχος.

Πιγκουίνος «παρακολουθεί» Pingu σε iPad για να μη νιώθει μοναξιά Facebook Twitter

«Πιστεύουμε πως πρόκειται για ένα πουλί ενός έτους, είναι πολύ νέο» αναφέρει η Henry προσθέτοντας πως για κάποιον λόγο τα νέα του φτερά αναπτύχθηκαν μέχρι ενός σημείου και μετά η ανάπτυξή τους σταμάτησε. «Ο Pierre δεν μπορεί να κολυμπήσει και δεν μπορεί να ψαρέψει. Επομένως χρειάζεται βοήθεια». 

«Δεν έχει καταλάβει πως ο Pingu είναι πιγκουίνος»

 

Σε ότι αφορά τη σειρά κινουμένων σχεδίων που ο Pierre «παρακολουθεί» η Danielle Henry αναφέρει ότι ο μικρός πιγκουίνος «τη λατρεύει». Ωστόσο «δεν έχει μάλλον συνειδητοποιήσει ότι ο Pingu είναι πιγκουίνος. Απλά ανταποκρίνεται στο χρώμα και στην κίνηση». 

«Από τη συμπεριφορά του μπορούμε να πούμε πως την απολαμβάνει. Αρθρώνει ήχους πολύ καλά. Και αυτό θέλουμε ακριβώς να κάνει», αναφέρει η Danielle Henry η οποία ευελπιστεί ότι ο Pierre θα επιστρέψει στην άγρια φύση ωστόσο ειδικοί αναφέρουν ότι θα χρειαστούν ακόμα δύο έως τέσσερις εποχές πτερόρροιας. Στο μεσοδιάστημα η Henry θα προσπαθήσει να τον μεταφέρει σε έναν άλλον ζωολογικό με πιγκουίνους του είδους του. 

Πιγκουίνος «παρακολουθεί» Pingu σε iPad για να μη νιώθει μοναξιά Facebook Twitter

Μεταδίδοντας την είδηση, το BBC σχολίασε σκωπτικά ότι «ένας πιγκουίνος που παρακολουθεί Pingu σε iPad αποτελεί την απόλυτη απόδειξη πως μπορούμε να περιμένουμε τα πάντα από το 2020».

 

  

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Περιβάλλον / Σεκάνια στη Ζάκυνθο: Μία από τις σημαντικότερες παραλίες στον κόσμο

Είναι σπάνιο προνόμιο πια στην Ελλάδα να επισκεφθεί κανείς μια απάτητη παραλία. Η LiFO είχε αυτή την ευκαιρία. Βρέθηκε στα «απάτητα» Σεκάνια της Ζάκυνθου, ακολουθώντας την επιστημονική ομάδα του WWF Ελλάς και είδε από κοντά πώς προετοιμάζεται η μοναδική αυτή παραλία για να φιλοξενήσει τις νέες φωλιές της θαλάσσιας χελώνας καρέτα.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Περιβάλλον / Στους 50 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία στο νότιο Πακιστάν – Θάνατοι από θερμοπληξία στην Ινδία

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ακραίες μετεωρολογικές συνθήκες – από καύσωνα ως ακραίο καύσωνα—θα επικρατήσουν σε πολλές περιοχές του κρατιδίου, όπως και στα βόρεια κρατίδια Πουντζάμπ και Χαριάνα
NEWSROOM
«Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Περιβάλλον / «Free Bella»: Εκστρατεία για την απελευθέρωση της φάλαινας μπελούγκα που ζει σε ενυδρείο της Σεούλ

Η Μπέλλα ασφυκτιά μέσα σε ένα μικρό ενυδρείο, που βρίσκεται σε εμπορικό κέντρο της Σεούλ - «Το να κρατάει κανείς αυτά τα πλάσματα σε αιχμαλωσία είναι απλώς ανήθικο», δήλωσε βιολόγος θαλάσσιας ζωής
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ