Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί

Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί Facebook Twitter
0

Δυο αρσενικοί πιγκουίνοι, στους οποίους είχε ανατεθεί η φροντίδα ενός θετού αυγού, υποδέχθηκαν την Παρασκευή έναν μικροσκοπικό νεοσσό πιγκουίνο Gentoo, σύμφωνα με το Sea Life Aquarium του Σίδνεϊ.

Το ζευγάρι, ο Μάτζικ και ο Σφεν, έγιναν πρωτοσέλιδο σε όλο τον κόσμο αυτό τον μήνα, όταν το Ενυδρείο τους εμπιστεύτηκε το αυγό έπειτα από επιτυχή δοκιμή με ένα ψεύτικο, αναφέρει το Reuters. 


Ο ανώνυμος προς το παρόν νεοσσός, βάρους 91 γραμμαρίων, γεννήθηκε το απόγευμα της 19ης Οκτωβρίου και έγινε ο πρώτος πιγκουίνος της υπο-Ανταρκτικής που γεννήθηκε στο Ενυδρείο. 

Ο Μάτζικ και ο Σφεν, το ομόφυλο ζευγάρι πιγκουίνων, έχει πλέον παιδί Facebook Twitter


Το ζευγάρι, που συνδέθηκε πριν την περίοδο επώασης του 2018, ξεμωράθηκε με τον υιοθετημένο νεοσσό, δήλωσε η Tish Hannan, εκπρόσωπος του Sea Life Aquarium. 

«Κατά τις πρώτες είκοσι μέρες στη ζωή του, ο πιγκουίνος είναι πλέον ευάλωτος, έτσι είναι υπερβολικά σημαντικό για τον νεογνό να είναι χαρούμενος, υγιής και να ταΐζεται σωστά από τους γονείς του» πρόσθεσε.  


Ο Μάτζικ και ο Σφέν, τοποθέτησαν τον αυγό σε μια κυκλική φωλιά φτιαγμένη από βότσαλα και μοιράστηκαν αρμοδιότητες, ο ένας περιπολούσε για πιθανούς κινδύνους και ο άλλος κρατούσε το αυγό ζεστό, αναφέρει το Reuters. 

Υπάρχει μικρή διαφορά στην εκτροφή ανάμεσα στα ετερόφυλα και ομόφυλα ζευγάρια των πιγκουίνων Gentoo, τα οποία μοιράζονται ισότιμα την γονική μέριμνα και τις υποχρεώσεις διατροφής, δήλωσε η Hannan πριν τη γέννηση, προσθέτοντας πως το παράδειγμα δεν είναι το πρώτο ανάμεσα στους ζωολογικούς κήπους του κόσμου. 

Σύμφωνα με το Reuters, ένα παιδικό βιβλίο με τίτλο «And Tango Makes Three», που βασίζεται στην πραγματική ιστορία δυο πιγκουίνων στον ζωολογικό κήπο του Central Park της Νέας Υόρκης οι οποίοι εξέθρεψαν τον δικό τους νεοσσό, αναγνωρίστηκε από ορισμένους για την περιγραφή μη παραδοσιακών δομών οικογένειας. 


Το βιβλίο ήταν ανάμεσα στους τίτλους που το Χονγκ Κονγκ απέσυρε από τις βιβλιοθήκες του φέτος, μετά από πιέσεις οργανώσεων κατά των ομοφυλοφίλων, ανέφερε η South China Morning Post. 

Οι πιγκουίνοι της υπό-Ανταρκτικής αντιμετωπίζουν μια σειρά απειλών στη φύση ανάμεσα στις οποίες η απώλεια των βιοτόπων τους εξαιτίας της ρύπανσης από το πλαστικό που συχνά μπορεί να περάσει στα μικρά τους μέσω του ταΐσματος, αναφέρει το Sea Life Aquarium σε ανακοίνωσή του. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκά χέλια: Οικολογική κρίση και λαθρεμπόριο

Περιβάλλον / Το «μαύρο χρυσάφι» των νερών: Πώς η Ευρώπη χάνει τα χέλια της από το παγκόσμιο λαθρεμπόριο

Η παράνομη διακίνηση ευρωπαϊκών χελιών απειλεί το είδος, με λαθρεμπόρους να χρησιμοποιούν σύνθετες διαδρομές για εξαγωγή στην Ασία. Η Ιαπωνία και η Ευρώπη προσπαθούν να σώσουν το χέλι μέσω συντονισμένων δράσεων και τοπικής εκτροφής
LIFO NEWSROOM
Πώς η αποψίλωση απειλεί τον καφέ - Η νέα παγκόσμια κρίση έρχεται από τη Βραζιλία

Περιβάλλον / Πώς η αποψίλωση απειλεί τον καφέ - Η νέα παγκόσμια κρίση έρχεται από τη Βραζιλία

Η αποψίλωση των δασών για την καλλιέργεια καφέ απειλεί να καταστρέψει το ίδιο το ρόφημα που αγαπά ο κόσμος - Νέα έρευνα της Coffee Watch αποκαλύπτει πώς η εξαφάνιση των δασών μειώνει τις βροχοπτώσεις και απειλεί τη βιωσιμότητα της παραγωγής καφέ παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM
Χελώνα Καρέρα: 6.100 φωλιές στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - Έκκληση για άμεση εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης

Περιβάλλον / Χελώνα Καρέττα: 6.100 φωλιές στον Κυπαρισσιακό Κόλπο - Έκκληση για άμεση εφαρμογή του εθνικού σχεδίου δράσης

Παρά τα εντυπωσιακά αποτελέσματα της ωοτοκίας, οι ανθρωπογενείς πιέσεις (παραβιάσεις, υποβάθμιση οικοτόπων) συνεχίζονται σε ακτή και θάλασσα
LIFO NEWSROOM
Mattias Klum: Η Γη θα επιβιώσει — το θέμα είναι αν εμείς θα παραμείνουμε άξιοι της ομορφιάς της

Περιβάλλον / Mattias Klum: Η Γη θα επιβιώσει — το θέμα είναι αν εμείς θα παραμείνουμε αντάξιοι της ομορφιάς της

Ο διακεκριμένος Σουηδός φωτογράφος και σκηνοθέτης μιλά για τη βιοποικιλότητα, την περιβαλλοντική κρίση και πώς η τέχνη μπορεί να εμπνεύσει δράση και συνείδηση.
ΦΙΛΙΩ ΡΑΓΚΟΥ
Μικροπλαστικά: Τα παπούτσια πεζοπορίας «μολύνουν» τα βουνά – Τι δείχνει νέα έρευνα

Περιβάλλον / Μικροπλαστικά: Τα παπούτσια πεζοπορίας «μολύνουν» τα βουνά – Τι δείχνει νέα έρευνα

Νέα έρευνα στις λίμνες των Adirondack αποκαλύπτει ότι τα παπούτσια και τα ρούχα πεζοπορίας είναι σημαντική πηγή μικροπλαστικών στη φύση. Οι επιστήμονες καλούν τη βιομηχανία και τους λάτρεις της πεζοπορίας να δράσουν
LIFO NEWSROOM
Κλιματική κρίση: Η ξηρασία απειλεί τη βρετανική φύση - Σκαντζόχοιροι και πουλιά πεθαίνουν από δίψα

Περιβάλλον / Κλιματική κρίση: Η ξηρασία απειλεί τη βρετανική φύση - Σκαντζόχοιροι και πουλιά πεθαίνουν από δίψα

Η Natural England προειδοποιεί ότι η ξηρασία στη Βρετανία έχει προκαλέσει σοβαρή οικολογική κρίση: σκαντζόχοιροι, πουλιά και σολομοί πεθαίνουν, οι υγρότοποι στεγνώνουν και οι πυρκαγιές καταστρέφουν προστατευόμενες περιοχές
LIFO NEWSROOM