LIVE!

Νέα αρχή για τον γορίλα Τζόσι - Μετά από 13 χρόνια στην αιχμαλωσία, ελεύθερος στη φύση του Κονγκό

Νέα αρχή για τον γορίλα Τζόσι - Μετά από 13 χρόνια στην αιχμαλωσία, ελεύθερος στη φύση του Κονγκό Facebook Twitter
Ταξίδι 9.000 προς την ελευθερία έκανε ο γορίλας Τζόσι - Πηγή φωτογραφίας: BBC
0

Πέρασε τα 13 χρόνια της ζωής του σε ένα βρετανικό πάρκο άγριας ζωής. Σήμερα, όμως, ο γορίλας Τζόσι κάνει μια νέα αρχή ελεύθερος σε ζούγκλα του Κονγκό. 


Λόγω του ήρεμου και ήπιου χαρακτήρα του, ήταν εκείνος που επελέγη να ταξιδέψει αεροπορικώς και οδικώς μια διαδρομή 9.000 χιλιομέτρων για τη νέα του ζωή. 


Σύμφωνα με τον Άμος Κούρατζ από την οργάνωση Aspinall Foundation, επειδή ο Τζόσι είναι νέος, άξιζε να επιχειρήσουν την ένταξή του σε άγριο οικοσύστημα, ώστε να μην περάσει το υπόλοιπο της ζωής του στην αιχμαλωσία. 

Όπως λέει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή το πρωτεύον 190 κιλών, προσπαθεί στο προσωρινό του κατάλυμα πριν την απελευθέρωσή του να προσαρμοστεί στις νέες συνθήκες: «Πρέπει να μάθει τι θα τρώει, πώς θα αντιδρά σε άλλους γορίλες έξω από το κλουβί του», λέει. 

Σιγά σιγά προσπαθεί να μάθει τους Λουκελέλα και Μπομάσα, δύο άλλα ήπια ορφανά αρσενικά που θα γίνουν η οικογένειά του. 


Όσο για τον έρωτα; «Προς το παρόν υπάρχουν άλλες δύο ή τρεις ομάδες με περισσότερα απ'ό,τι χρειάζεται θηλυκά και ελπίζουμε πως ο Τζόσι θα μπορέσει να κλέψει κάποιο από αυτά. Οι ήπιων τρόπων γορίλες είναι πολύ ελκυστικοί στα θηλυκά» εξηγεί ο Κούρατζ. 
 

Περιβάλλον
0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΟΥ και Lancet προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση στοιχίζει 10 εκατ. ζωές ετησίως

Περιβάλλον / ΠΟΥ και Lancet προειδοποιούν ότι η κλιματική κρίση στοιχίζει 10 εκατ. ζωές ετησίως

Η αδράνεια απέναντι στην κλιματική αλλαγή στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Οι πρόωροι θάνατοι προκαλούνται από καύσωνες, πυρκαγιές, τοξικούς καπνούς, πλημμύρες και έξαρση λοιμωδών νοσημάτων, ενώ εκτιμάται ότι ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν πρόωρα κάθε χρόνο από τα ακραία καιρικά φαινόμενα είναι όσος ο πληθυσμός της Ελλάδας.
THE LIFO TEAM
ΑΓΓΛΙΑ ΨΑΡΙΑ ΥΠΕΡΑΛΊΕΥΣΗ ΑΚΤΙΒΙΣΤΕΣ

Περιβάλλον / «Εθνικό σκάνδαλο»: Ακτιβιστές κατά της υπεραλίευσης σε προστατευόμενες θαλάσσιες περιοχές της Αγγλίας

Για «θάλασσες προστατευμένες μόνο στα χαρτιά» μιλούν οι ακτιβιστές - Καταγγέλλουν ότι «τεράστια βιομηχανικά αλιευτικά σκάφη καταστρέφουν περιοχές ζωτικής σημασίας»
THE LIFO TEAM
ΙΣΠΑΝΙΑ ΑΝΔΑΛΟΥΣΙΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ

Περιβάλλον / Ισπανία: Η «θάλασσα από πλαστικό» που τροφοδοτεί την Ευρώπη και φαίνεται από το διάστημα

Το μεγαλύτερο σύμπλεγμα θερμοκηπίων στον κόσμο βρίσκεται στην Ανδαλουσία, καλύπτει περισσότερα από 300.000 στρέμματα και παράγει εκατομμύρια τόνους λαχανικών ετησίως
THE LIFO TEAM
Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Περιβάλλον / Ο νέος σταρ της βρετανικής κηπουρικής δεν πουλά μόνο φυτά, αλλά έναν ολόκληρο τρόπο να βλέπεις τον κόσμο

Με το άνοιγμα του Field Nursery, ο Jonny Bruce αναδεικνύεται σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα νέα πρόσωπα της βρετανικής κηπουρικής, φέρνοντας μαζί του μια ιδέα του κήπου που ενώνει αισθητική, οικολογία και τρόπο ζωής.
THE LIFO TEAM