Μυστηριώδης διαταραχή έχει χτυπήσει τους πάνθηρες της Φλόριντα - Δεν μπορούν να περπατήσουν

Μυστηριώδης διαταραχή έχει χτυπήσει τους πάνθηρες της Φλόριντα - Δεν μπορούν να περπατήσουν Facebook Twitter
0

Μυστηριώδης διαταραχή που προκαλεί αδυναμία στο περπάτημα έχει χτυπήσει άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό πανθήρων στην Φλόριντα των ΗΠΑ. 


Βίντεο που κυκλοφόρησε από την επιτροπή προστασίας άγριας ζωής της πολιτείας δείχνει τα ζώα να καταβάλουν προσπάθεια στο να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ερευνητικού ινστιτούτου άγριας ζωής, Gil McRae « πολλές ασθένειες και πιθανές αιτίες έχουν αποκλειστεί μέχρι στιγμής ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία».


Τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώθηκαν δύο περιστατικά νευρολογικών βλαβών σε έναν πάνθηρα και μία αγριόγατα στη Φλόριντα, σύμφωνα με το ινστιτούτο «Florida Fish and Wildlife Conservation Commission». Το ινστιτούτο ερευνά τα αίτια της  διαταραχής. Στο βίντεο τα ζώα φαίνονται να παραπατούν και να πέφτουν και μοιάζουν να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους. Στο σύνολο, σύμφωνα με το ινστιτούτο, έχουν παρατηρηθεί 8 νεαροί πάνθηρες και μία αγριόγατα σε διαφορετικές διαβαθμίσεις στην μυστηριώδη διαταραχή.

 

«Ενώ ο αριθμός των ζώων που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα είναι σχετικά μικρός, αυξάνουμε τις προσπάθειες παρακολούθησης για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα της κατάστασης» δήλωσε ο Gil McRae. 


Οι πάνθηρες και οι αγριόγατες είναι τα μόνα δύο είδη άγριων αιλουροειδών που ζουν στην πολιτεία της Φλόριντα. Υπάρχουν μόνο 120 με 230 ενήλικα ζώα και είναι καταχωρημένα στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ο προσδιορισμός της αιτίας της διαταραχής κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον πληθυσμό του είδους.


Οι επιστήμονες του ινστιτούτου προκειμένου να βρουν τα αίτια της διαταραχής που έχει χτυπήσει τα ζώα εστιάζουν την προσοχή τους σε πιθανές αιτίες όπως τοξίνες, φυτοφάρμακα, λοιμώδεις νόσους αλλά και τυχόν διατροφικές ελλείψεις.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Περισσότερους θανάτους από τον καύσωνα» προβλέπουν οι ειδικοί μετά την ανησυχητική έκθεση του WMO

Περιβάλλον / «Περισσότερους θανάτους από τον καύσωνα» προβλέπουν οι ειδικοί μετά την ανησυχητική έκθεση του WMO

Ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός και το U.K. Meteorological Office προειδοποιούν ότι «έρχεται ρεκόρ ζέστης που θα ωθήσει τη Γη σε πιο θανατηφόρα και δυσάρεστα άκρα»
LIFO NEWSROOM
«SOS» για την υπερθέρμανση του πλανήτη: 80% πιθανότητες για νέο ετήσιο ρεκόρ θερμοκρασίας έως το 2029

Περιβάλλον / «SOS» για την υπερθέρμανση του πλανήτη: 80% πιθανότητες για νέο ετήσιο ρεκόρ θερμοκρασίας έως το 2029

Έκθεση του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού προβλέπει 80% πιθανότητες για νέο ρεκόρ θερμοκρασίας τα επόμενα πέντε έτη και αυξημένο κίνδυνο από ξηρασίες, πλημμύρες και πυρκαγιές - Πλησιάζει το όριο των +2°C
LIFO NEWSROOM
Οι ωκεανοί σκοτεινιάζουν: Ανησυχητική μείωση φωτισμένων ζωνών απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Περιβάλλον / Οι ωκεανοί σκοτεινιάζουν: Ανησυχητική μείωση φωτισμένων ζωνών απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει πως περισσότερο από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων ωκεανών έχει σκοτεινιάσει από το 2003 έως το 2022, με ανησυχητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή, την αλιεία και τον πλανητικό κύκλο του άνθρακα
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γαϊδούρια : Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;/ Ιπποειδή: Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;

Ρεπορτάζ / Γαϊδούρια: Ζώα εργασίας ή θύματα κακοποίησης;

Είναι τα ιπποειδή στην Ελλάδα εργάτες χωρίς δικαιώματα; Ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους, ποια μέριμνα υπάρχει για τη φροντίδα τους και γιατί η νομοθετική προστασία τους βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη; Μιλούν στη LiFO εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και τοπικοί φορείς.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Περιβάλλον / Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Οι επιστήμονες τονίζουν πως ακόμα και μια μικρή μείωση στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική καθώς μας δίνει χρόνο να προετοιμαστούμε
LIFO NEWSROOM