Κένυα: Πρώτη φορά κανένας θάνατος ρινόκερου από λαθροθηρία για πάνω από 20 χρόνια

Κένυα: Πρώτη φορά κανένας θάνατος ρινόκερου από λαθροθηρία για πάνω από 20 χρόνια Facebook Twitter
Καλά νέα στην Κένυα- Κανένας θάνατος ρινόκερου από λαθροθηρία για πάνω από 20 χρόνια (Pixabay)
0

Για πρώτη φορά μετά από περισσότερα από 20 χρόνια δεν υπήρξαν θάνατοι ρινόκερου λόγω λαθροθηρίας στην Κένυα.

Ο Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Άγριας Ζωής της Κένυας, Ταξίαρχος John Waweru, δήλωσε στο BBC Newsday ότι σκοπεύουν να εφαρμόσουν τις ίδιες τακτικές που εφαρμόστηκαν πέρυσι για τον τερματισμό της λαθροθηρίας.

«Μέσω των ομάδων μου, έχω βελτιώσει τις επιχειρήσεις κατά της λαθροθηρίας και των υπηρεσιών πληροφοριών, καθώς και την ενίσχυση της συνεργασίας και των πληροφοριών με τα ενδιαφερόμενα μέρη, τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου και τις τοπικές κοινότητες», είπε.

Ο Ταξίαρχος Waweru ανέφερε ακόμα ότι ομάδα βασίζεται σε πληροφορίες για να σταματά κάθε περιστατικό λαθροθηρίας πριν συμβεί.

«Όταν ξεκίνησε η πανδημία του κορωνοϊού, παρατηρήσαμε κάποιες δραστηριότητες. Με ειδικές ομάδες επεξεργασίας πληροφοριών καταφέραμε να εντοπίζουμε από πού θα λειτουργούσαν οι επίδοξοι λαθροκυνηγοί, οπότε αυτό που έκανα ήταν να βελτιώσω τις επιχειρήσεις για να βεβαιωθώ ότι αντιμετωπίζουμε οποιαδήποτε κίνηση», είπε μεταξύ άλλων.

Με πληροφορίες του BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Περιβάλλον / «Το δελφίνι με άρπαξε απ’ το πόδι με το πέος του»: Αποδομώντας το σκάνδαλο που εξόργισε ένα ολόκληρο έθνος

Πριν από 30 χρόνια, ένας ακτιβιστής για τα δικαιώματα των ζώων, κατηγορήθηκε για ανάρμοστες σχέσεις με ένα δελφίνι - τώρα μία ακριβοδίκαιη δημοσιογράφος εξηγεί τι πραγματικά συνέβη στη θάλασσα εκείνη τη μέρα
NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Οπτική Γωνία / Κλιματική αλλαγή: Πώς θα είναι η ζωή μας σε 10 χρόνια;

Ο Κωνσταντίνος Καρτάλης, καθηγητής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Κλιματική Αλλαγή, εξηγεί.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Περιβάλλον / Μα, πού έχει χαθεί τέλος πάντων η Γκρέτα Τούνμπεργκ;

Τι κάνει η 20χρονη πλέον ακτιβίστρια που επικοινώνησε -καλύτερα από πολλούς άλλους- το φλέγον πρόβλημα της κλιματικής αλλαγής: η νέα ζωή, οι σχέσεις με πολιτικούς ηγέτες και το τέλος της αυστηρής ανηλικότητας.
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ ΒΑΛΑΡΗΣ