Η Κοζάνη αποκτά ΑΤΜ για την ανακύκλωση τηγανελαίων

Η Κοζάνη αποκτά ΑΤΜ για την ανακύκλωση τηγανελαίων Facebook Twitter
0

Ειδικά πράσινα ΑΤΜ, για την ανακύκλωση χρησιμοποιημένων τηγανελαίων, τοποθετούνται στην Κοζάνη

Το πρώτο ΑΤΜ τοποθετήθηκε στη συνοικία Πλατάνια και παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής. Στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, οι κάτοικοι της Κοζάνης θα μπορούν να συλλέγουν τηγανέλαια σε ειδικά πράσινα δοχεία, τα οποία στη συνέχεια θα συγκεντρώνονται στα ΑΤΜ που θα τοποθετηθούν σε γειτονιές. 

Οι συμμετέχοντες στο εν λόγω πρόγραμμα ανακύκλωσης μπορούν να εγγραφούν στο πρόγραμμα επιβράβευσης συλλογής τηγανελαίων, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα cookingoils.diadyma.gr και να παραλάβουν τα ειδικά αυτοκόλλητα barcode με τον μοναδικό κωδικό χρήστη.

Με αφορμή αυτή την πρωτοβουλία, ο δήμος Κοζάνης επεσήμανε ότι τα τηγανέλαια αποτελούν ένα εξαιρετικά ρυπογόνο οικιακό απόβλητο και ευθύνονται για πληθώρα προβλημάτων στο έδαφος, τα υδάτινα οικοσυστήματα, τα συστήματα αποχετεύσεων και τους βιολογικούς καθαρισμούς. 

Η περιβαλλοντικά ορθή διαχείρισή τους επιτάσσει την ξεχωριστή συλλογή τους και την παράδοσή τους σε αδειοδοτημένες επιχειρήσεις για την προώθησή τους προς αξιοποίηση.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Περιβάλλον / «Άπιαστο σα φάντασμα»: Σπάνιο κολιμπρί επανεμφανίστηκε στην Κολομβία - Έχει καταγραφεί μόλις άλλες δύο φορές

Το κολιμπρί που απαθανάτισε ο Βέγα ήταν αρσενικό, όπως μαρτυρούσε το σμαραγδένιο πτέρωμά του, ο μπλε λαιμός του και καμπύλο μαύρο ράμφος του
THE LIFO TEAM

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ