Η Αυστραλία θα θανατώσει το περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό πάνω σε ένα πλοίο

Η Αυστραλία θα θανατώσει το περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό πάνω σε ένα πλοίο Facebook Twitter
0

Ένα περιστέρι που διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό και έφτασε στην Αυστραλία θα θανατωθεί καθώς παραβιάστηκαν οι αυστηροί κανονισμοί καραντίνας της χώρας. 

Η εξαφάνιση του πουλιού δηλώθηκε κατά τη διάρκεια ενός αγώνα στο Όρεγκον των ΗΠΑ στα τέλη Οκτωβρίου πριν εμφανιστεί ξανά στη Μελβούρνη μετά από σχεδόν δύο μήνες. Οι αρχές της χώρας ωστόσο αναφέρουν πως το περιστέρι, που ονομάζεται Τζο, αποτελεί «άμεσο κίνδυνο για τη βιοασφάλεια» των πτηνών της Αυστραλίας αλλά και της βιομηχανίας πουλερικών. Το περιστέρι θα πιαστεί και θα θανατωθεί. 

Ο κάτοικος της Μελβούρνης Kevin Celli-Bird είπε πως βρήκε το περιστέρι στην πίσω αυλή του σπιτιού του στις 26 Δεκεμβρίου. «Φαινόταν αρκετά αδύναμο, έτριψα ένα μπισκότο και το άφησα εκεί έξω», ανέφερε στο AP. Μετά από κάποια έρευνα στο διαδίκτυο, ο κ. Celli-Bird ανακάλυψε πως ο ιδιοκτήτης του περιστεριού ήταν στην Αλαμπάμα και τελευταία φορά είδε το περιστέρι στην πολιτεία του Όρεγκον. 

Ωστόσο, όταν το νέο άρχισε να διαδίδεται στην Αυστραλία, κρατικοί αξιωματούχοι ήρθαν σε επαφή με τον Celli-Bird εκφράζοντας την ανησυχία τους για απειλή μόλυνσης. Το περιστέρι δεν έχει ακόμη πιαστεί, αλλά το Υπουργείο Γεωργίας, Υδάτων και Περιβάλλοντος αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνει ευθανασία καθώς κινδυνεύουν από μόλυνση τα τοπικά πουλιά. 

«Ανεξάρτητα από την προέλευσή τους» αναφέρουν οι αρχές της Αυστραλίας, δεν επιτρέπεται να παραμείνει στη χώρα «κανένα εξημερωμένο πουλί» που δεν πληροί τους όρους εισαγωγής και δεν έχει κάνει τα απαραίτητα τεστ, ενημερώνοντας παράλληλα ότι θα πρέπει να θανατωθεί.  

Δεν είναι σαφές πώς το πουλί κατάφερε να πραγματοποιήσει το ταξίδι των 8.000 μιλίων από τη δυτική ακτή των ΗΠΑ στη βόρεια Αυστραλία, αλλά οι αξιωματούχοι πιστεύουν ότι το πιθανότερο είναι να διέσχισε τον Ειρηνικό Ωκεανό πάνω σε ένα φορτηγό πλοίο. Παρότι η μεταφορά περιστεριών στην Αυστραλία είναι νόμιμη είναι εξαιρετικά δύσκολη και μπορεί να στοιχήσει δεκάδες χιλιάδες δολάρια. Κανένα περιστέρι δεν έχει εισαχθεί στην Αυστραλία εδώ και μία δεκαετία. 

 

Ο Τζο το περιστέρι δεν είναι το πρώτο ζώο που αντιμετωπίζει ζητήματα από την αυστηρή νομοθεσία της χώρας. Το 2015, ο ηθοποιός Τζόνι Ντεπ και η τότε σύζυγός του Άμπερ Χερντ, απολογήθηκαν με ένα βίντεο καθώς εισήγαγαν στην χώρα παράνομα τα δύο σκυλιά τους με ιδιωτικό αεροσκάφος.

Τον Δεκέμβριο έγινε ευρύτερα γνωστό πως ένα είδος σφήκας, γηγενές στην Κεντρική και στη Νότια Αμερική, αλλά και στη Καραϊβική, απειλεί την ασφάλεια των αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Μπρίσμπεϊν

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΛΑΣΚΑ ΜΕΓΑΤΣΟΥΝΑΜΙ

Περιβάλλον / Αλάσκα: Επιστήμονες ανακάλυψαν το δεύτερο μεγαλύτερο μεγατσουνάμι που έχει καταγραφεί

Νέα επιστημονική ανάλυση δείχνει ότι μικροί σεισμοί προκάλεσαν την κατάρρευση περίπου 64 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων βράχου, όγκος αντίστοιχος με 24 πυραμίδες της Γκίζας
THE LIFO TEAM
ΕΛΕΦΑΝΤΑΣ ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ

Περιβάλλον / Το πρώτο μεγάλο καταφύγιο ελεφάντων στην Ευρώπη ανοίγει στην Πορτογαλία

Η δημιουργία του έρχεται σε μια περίοδο που πολλές χώρες της Ευρώπης περιορίζουν ή απαγορεύουν τη χρήση άγριων ζώων σε τσίρκα, ενώ αρκετοί ζωολογικοί κήποι δυσκολεύονται να καλύψουν τις πολύπλοκες ανάγκες των ελεφάντων
THE LIFO TEAM
ΜΟΡΝΟΣ ΛΙΜΝΗ ΝΕΑ ΕΙΚΟΝΑ

Περιβάλλον / Μόρνος: Το χωριό Κάλλιο «βυθίστηκε» πλήρως κάτω από τα νερά της λίμνης

Το 1980 οι κάτοικοι του Μόρνου αναγκάστηκαν να μετακομίσουν και να δημιουργήσουν νέο οικισμό και 80 σπίτια, η εκκλησία και το Δημοτικό Σχολείο «θυσιάστηκαν» για την ύδρευση της Αθήνας
THE LIFO TEAM
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ ΤΟΥΡΚΙΑ

Περιβάλλον / «Αποικιοκρατία αποβλήτων»: Η Γερμανία πρώτη παγκοσμίως στις εξαγωγές πλαστικών αποβλήτων

Ακτιβιστές χαρακτηρίζουν το φαινόμενο «αποικιοκρατία αποβλήτων», υποστηρίζοντας ότι οι ανεπτυγμένες χώρες μεταφέρουν το περιβαλλοντικό κόστος σε λιγότερο ανεπτυγμένες οικονομίες
THE LIFO TEAM
ΧΙΟΝΙ ΒΟΥΝΟ

Περιβάλλον / Πανεπιστήμιο του Cambridge: Μελέτη αποκαλύπτει μια μεγάλη αλλαγή στα ελληνικά βουνά τα τελευταία 40 χρόνια

Τις τελευταίες δεκαετίες κάτι έχει αλλάξει δραματικά στα βουνά της χώρας μας, επηρεάζοντας τη γεωργία και τα φυσικά οικοσυστήματα κατά τους ξηρούς θερινούς μήνες
THE LIFO TEAM