Η 8 μηνών τίγρης που αντί να βρυχάται «τραγουδάει» [ΒΙΝΤΕΟ]

Η 8 μηνών τίγρης που αντί να βρυχάται «τραγουδάει» [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Η 8 μηνών τίγρης που αντί να βρυχάται «τραγουδάει» (Pixabay/Αρχείο)
0

Αυτή η 8 μηνών τίγρης είναι δεν μία συνηθισμένη περίπτωση. Είμαι μία τίγρης που «τραγουδάει».

Ζει σε ζωολογικό κήπο στην Ρωσία και έχει ένα ξεχωριστό χάρισμα. Δεν εκφράζει τον έντονο βρυχηθμό, που συνήθως σχετίζεται με τα αιλουροειδή του μεγέθους της. Αντίθετα, ακούγεται σαν να τραγουδά, με τον δικό της τρόπο.

Η διοίκηση του ζωολογικού κήπου λέει ότι το 8 μηνών τιγράκι κάνει αυτούς τους ήχους από τότε που ήταν μικρό και φαίνεται πως χρησιμοποιεί το φωνητικό του ταλέντο για να προσελκύσει την προσοχή της μητέρας του.

«Ο μικρός αισθάνεται πολύ καλά, ο λαιμός του δεν πονάει. Αυτή είναι η κλήση που χρησιμοποίησε από πολύ νωρίς μετά τη γέννησή του, για να αποσπάσει την προσοχή της μητέρας του από όλα τα άλλα μωρά της», εξήγησε ένα από τα μέλη του προσωπικού.

Εξήγησε δε, ότι ο ήχος είναι πολύ σπάνιος καθώς οι φωνητικές χορδές στις τίγρεις δεν πιάνουν από κατασκευής τόσο ψηλές νότες.

Η τίγρης γεννήθηκε στις αρχές Ιουνίου 2020 από τους Sherkhan και Bagheera. Ανήκει στα μεγαλύτερα σε μέγεθος αιλουροειδή στον κόσμο και απειλείται με εξαφάνιση.

Λιγότερα από 600 ενήλικα ζώα, δηλαδή το 95% του παγκόσμιου πληθυσμού, ζουν στις περιοχές Primorsky, Khabarovsk και Amur της ρωσικής Ανατολής.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΑΤΤΙΚΗ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

Περιβάλλον / Γιατί πλημμυρίζει η Αττική κάθε φορά που βρέχει πολύ - Οι τρεις λόγοι

Όπως εξήγησε ο Ευθύμης Λέκκας, τα μεγάλα ύψη βροχής πέφτουν πλέον σε περιορισμένες και κυρίως αστικές περιοχές, αντί για φυσικές λεκάνες απορροής ή ταμιευτήρες, όπου το νερό θα μπορούσε να αξιοποιηθεί
THE LIFO TEAM
ΓΙΑ ΣΚ -

Περιβάλλον / Τα ελληνικά ελατοδάση επέζησαν από τις δασικές πυρκαγιές - Τώρα κάτι άλλο τα «σκοτώνει»

Στα βουνά της Πελοποννήσου, τα έλατα κιτρινίζουν ακόμη και σε περιοχές όπου οι πυρκαγιές δεν έχουν φτάσει - Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για μια σύνθετη κρίση
LIFO NEWSROOM
Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Περιβάλλον / Τα παράσιτα των καλλιεργειών και οι απώλειες τροφίμων επιδεινώνονται από την κλιματική κρίση

Θερμότητα σημαίνει ταχύτερη αναπαραγωγή και εξάπλωση των παρασίτων, εξηγούν οι επιστήμονες - Τα παράσιτα και οι ασθένειες καταστρέφουν περίπου το 40% της παγκόσμιας γεωργικής παραγωγής
THE LIFO TEAM