Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα Ιμαλάια είναι ορατά από τόσο μακριά

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα Ιμαλάια είναι ορατά από τόσο μακριά Facebook Twitter
2

Κάτοικοι στο βόρειο ινδικό κράτος του Πουντζάμπ αντιδρούν με δέος στη θέα της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία είναι πλέον ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων, εξαιτίας της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά το lockdown.


Οι Ινδοί στην πόλη Jalandhar και στη γύρω περιοχή έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, με μερικούς να λένε ότι δεν είχαν δει τις κορυφές των Ιμαλαΐων εδώ και δεκαετίες.


«Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα Ιμαλάια λόγω μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας» δήλωσε ο Manjit Kang, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

Το φαινόμενο αυτό κατέστη εφικτό μετά τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βιομηχανίες έκλεισαν, τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Δελχί κατέγραψε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 44% την πρώτη μέρα των περιορισμών, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Ινδίας. 


Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι συνολικά 85 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία κατέγραψαν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown.


Εν τω μεταξύ, η ποιότητα του αέρα στην Jalandhar, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 μίλια μακριά από τα Ιμαλάια, χαρακτηρίζεται «καλή» στην κλίμακα του εθνικού δείκτη της χώρας για 16 από τις 17 ημέρες από την ανακοίνωση των μέτρων.

Περιβάλλον
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ωκεανοί σκοτεινιάζουν: Ανησυχητική μείωση φωτισμένων ζωνών απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Περιβάλλον / Οι ωκεανοί σκοτεινιάζουν: Ανησυχητική μείωση φωτισμένων ζωνών απειλεί τη θαλάσσια ζωή

Νέα επιστημονική μελέτη αποκαλύπτει πως περισσότερο από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων ωκεανών έχει σκοτεινιάσει από το 2003 έως το 2022, με ανησυχητικές επιπτώσεις στη θαλάσσια ζωή, την αλιεία και τον πλανητικό κύκλο του άνθρακα
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Διεθνή / Φλόριντα: Καπετάνιος πυροβολούσε και δηλητηρίαζε δελφίνια - Φυλάκιση ενός μηνός και πρόστιμο 51.000 δολαρίων

Σε τουλάχιστον μία περίπτωση, ο Barfield άνοιξε πυρ ενώ στο σκάφος επέβαιναν δύο παιδιά δημοτικού, και σε άλλη, παρουσία περισσότερων από δώδεκα πελατών.
LIFO NEWSROOM
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ Γαϊδούρια : Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;/ Ιπποειδή: Ζώα εργασίας ή σιωπηλά θύματα;

Ρεπορτάζ / Γαϊδούρια: Ζώα εργασίας ή θύματα κακοποίησης;

Είναι τα ιπποειδή στην Ελλάδα εργάτες χωρίς δικαιώματα; Ποιες είναι οι συνθήκες διαβίωσής τους, ποια μέριμνα υπάρχει για τη φροντίδα τους και γιατί η νομοθετική προστασία τους βρίσκεται σε μια γκρίζα ζώνη; Μιλούν στη LiFO εκπρόσωποι φιλοζωικών οργανώσεων και τοπικοί φορείς.
ΝΤΙΝΑ ΚΑΡΑΤΖΙΟΥ
Μια ομάδα μαθητών κατασκεύασε ρομπότ που καθαρίζει τις θάλασσες

Περιβάλλον / Πώς μια ομάδα μαθητών από τον Άλιμο έφτιαξε ρομπότ που καθαρίζει τον βυθό;

Το Greek Seabot είναι το υποβρύχιο ρομπότ που δημιούργησε μια μαθητική ομάδα από το ΕΠΑΛ Αλίμου για να βοηθήσει στον καθαρισμό των βυθών από πλαστικά και απορρίμματα. Μιλούν στη LIFO οι μαθητές για τα κίνητρά τους και το όραμά τους για ένα πιο καθαρό περιβάλλον.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Περιβάλλον / Η άνοδος της στάθμης της θάλασσας θα οδηγήσει σε «καταστροφική εσωτερική μετανάστευση» των πληθυσμών

Οι επιστήμονες τονίζουν πως ακόμα και μια μικρή μείωση στην αύξηση της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι πολύ σημαντική καθώς μας δίνει χρόνο να προετοιμαστούμε
LIFO NEWSROOM
Κλιματική αλλαγή: Οι ακτές σε κίνδυνο από το λιώσιμο των πάγων, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Περιβάλλον / Υπερθέρμανση του πλανήτη: Οι ακτές σε κίνδυνο, ακόμη και αν επιτευχθεί ο κλιματικός στόχος

Ακόμη και εάν η υπερθέρμανση του πλανήτη περιοριστεί στον 1,5°C, οι ακτές ενδέχεται να βυθιστούν λόγω της αύξησης της στάθμης της θάλασσας από το λιώσιμο των πάγων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σήμερα ο άνθρωπος πενθεί κάποιες, αρκετές χιλιάδες θανάτων, άμεσων και έμμεσων, λόγω του κοροναϊού, μόνο του ανθρώπινου είδους, χωρίς να μπορεί να κατανοήσει πως όταν οι σύγχρονες, ανθρώπινες δραστηριότητες τεθούν ξανά σε πλήρη λειτουργία, συνεχίζοντας την επιθετική καταστροφή του πλανήτη οι θάνατοι δυνητικά θα είναι υπερ-πολλαπλάσιοι (από αυτούς του κοροναϊου), μετρώντας αρκετά εκατομμύρια θανάτους, μέσα στους οποίους, εκτός του ανθρώπινου είδους, συγκαταλέγεται σημαντικότατος αριθμός πανίδας και χλωρίδας, είδη των οποίων θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά.Είναι ίσως η μοναδική μας ευκαιρία να αφουγκραστούμε τον πλανήτης μας, που μας «φωνάζει» με κάθε τρόπο να σταματήσουμε την καταστροφή του γιατί από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορεί να μας προστατέψει παρά μόνο να μας αφανίσει ως το μοναδικό, καταστρεπτικό και αυτο-καταστρεφόμενο είδος!...Προς το παρόν, μας προειδοποιεί με σοφία.