Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα Ιμαλάια είναι ορατά από τόσο μακριά

Για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες τα Ιμαλάια είναι ορατά από τόσο μακριά Facebook Twitter
2

Κάτοικοι στο βόρειο ινδικό κράτος του Πουντζάμπ αντιδρούν με δέος στη θέα της οροσειράς των Ιμαλαΐων, η οποία είναι πλέον ορατή από απόσταση μεγαλύτερη των 100 μιλίων, εξαιτίας της μείωσης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης μετά το lockdown.


Οι Ινδοί στην πόλη Jalandhar και στη γύρω περιοχή έχουν δημοσιεύσει τις φωτογραφίες, με μερικούς να λένε ότι δεν είχαν δει τις κορυφές των Ιμαλαΐων εδώ και δεκαετίες.


«Για πρώτη φορά εδώ και σχεδόν 30 χρόνια μπορούμε να δούμε ξεκάθαρα τα Ιμαλάια λόγω μείωσης της ρύπανσης της ατμόσφαιρας» δήλωσε ο Manjit Kang, όπως μετέδωσε σήμερα το CNN.

Το φαινόμενο αυτό κατέστη εφικτό μετά τη θεαματική βελτίωση της ποιότητας του αέρα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού οι βιομηχανίες έκλεισαν, τα αυτοκίνητα δεν κυκλοφορούν και οι αεροπορικές εταιρείες ακύρωσαν τις πτήσεις τους, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Το Δελχί κατέγραψε μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης κατά 44% την πρώτη μέρα των περιορισμών, σύμφωνα με το Κεντρικό Συμβούλιο Ελέγχου της Ρύπανσης της Ινδίας. 


Τα πρώτα στοιχεία αναφέρουν ότι συνολικά 85 πόλεις σε ολόκληρη την Ινδία κατέγραψαν λιγότερη ατμοσφαιρική ρύπανση κατά την πρώτη εβδομάδα του lockdown.


Εν τω μεταξύ, η ποιότητα του αέρα στην Jalandhar, η οποία βρίσκεται πάνω από 100 μίλια μακριά από τα Ιμαλάια, χαρακτηρίζεται «καλή» στην κλίμακα του εθνικού δείκτη της χώρας για 16 από τις 17 ημέρες από την ανακοίνωση των μέτρων.

Περιβάλλον
2

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Περιβάλλον / «Βόμβα» επιστημόνων: Θα αυξάνονται οι φωτιές από κεραυνούς - 20.000 θάνατοι ετησίως από καπνό μέχρι το 2050

Η κλιματική κρίση φέρνει περισσότερους κεραυνούς και φωτιές: Νέα μελέτη προβλέπει 98% αύξηση στις φωτιές από κεραυνούς στη Δύση των ΗΠΑ – Τι σημαίνει για την υγεία και την κοινωνία
LIFO NEWSROOM
Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε!»

Περιβάλλον / Ανατροπή: Το στρώμα του όζοντος θερμαίνει τη Γη 40% περισσότερο απ’ όσο νομίζαμε

Νέα μελέτη σοκ αποκαλύπτει ότι η αποκατάσταση του στρώματος του όζοντος, αν και προστατεύει από την υπεριώδη ακτινοβολία, μπορεί να θερμάνει τη Γη έως και 40% περισσότερο από τις αρχικές προβλέψεις
LIFO NEWSROOM
Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

Περιβάλλον / Ανταρκτική: Το μεγαλύτερο παγόβουνο στον κόσμο έσπασε σε «πολύ μεγάλα κομμάτια»

«Το παγόβουνο διαλύεται γρήγορα και χάνει πολύ μεγάλα κομμάτια, τα οποία το Εθνικό Κέντρο Πάγων των ΗΠΑ τα καταγράφει και τα χαρακτηρίζει ως ξεχωριστά μεγάλα παγόβουνα»
LIFO NEWSROOM
Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει τον πληθυσμό

Περιβάλλον / Ινδία: Η έκρηξη πληθυσμού άγριων λιονταριών διχάζει

Λιοντάρι σκότωσε πεντάχρονο παιδί, φέρνοντας ξανά στο φως το πρόβλημα της συνύπαρξης ανθρώπων και άγριων ζώων - Οι επιθέσεις αυξάνονται, ενώ η Ινδία καλείται να βρει λύση για τα απειλούμενα ασιατικά λιοντάρια
LIFO NEWSROOM
Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Περιβάλλον / Η Ευρώπη φλέγεται: Η εγκατάλειψη των χωριών τροφοδοτεί τις φονικές φωτιές

Οι φωτιές-μαμούθ που καίνε την Ευρώπη συνδέονται με την κλιματική αλλαγή αλλά και την εγκατάλειψη της υπαίθρου - Χωριά γερνούν και καίγονται, ενώ ειδικοί προειδοποιούν για «μεγα-φωτιές» χωρίς προηγούμενο
LIFO NEWSROOM
Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Περιβάλλον / Φύκια και Αχινοί: Το «ξεχασμένο δάσος» κάτω από τη θάλασσα της Καλιφόρνια που επιστρέφει στη ζωή

Ένα «ξεχασμένο δάσος» από φύκια στον Ειρηνικό Ωκεανό επιστρέφει στη ζωή χάρη σε δύτες και ψαράδες. Δείτε πώς κατέστρεψαν εκατομμύρια αχινούς και έφεραν πίσω έναν υποθαλάσσιο παράδεισο που σώζει τον πλανήτη.
LIFO NEWSROOM
Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Περιβάλλον / Πώς μια βελανιδιά ηλικίας 800 ετών, μπορεί να βοηθήσει στη διάσωση των δασών

Οι ειδικοί επιδιώκουν να κατανοήσουν πώς οι βελανιδιές μπορούν να «ζήσουν» πάνω από 1.000 χρόνια, αντιστεκόμενες στις απειλές της κλιματικής αλλαγής και ανακάμπτοντας από ασθένειες
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
Σήμερα ο άνθρωπος πενθεί κάποιες, αρκετές χιλιάδες θανάτων, άμεσων και έμμεσων, λόγω του κοροναϊού, μόνο του ανθρώπινου είδους, χωρίς να μπορεί να κατανοήσει πως όταν οι σύγχρονες, ανθρώπινες δραστηριότητες τεθούν ξανά σε πλήρη λειτουργία, συνεχίζοντας την επιθετική καταστροφή του πλανήτη οι θάνατοι δυνητικά θα είναι υπερ-πολλαπλάσιοι (από αυτούς του κοροναϊου), μετρώντας αρκετά εκατομμύρια θανάτους, μέσα στους οποίους, εκτός του ανθρώπινου είδους, συγκαταλέγεται σημαντικότατος αριθμός πανίδας και χλωρίδας, είδη των οποίων θα εξαφανιστούν ολοκληρωτικά.Είναι ίσως η μοναδική μας ευκαιρία να αφουγκραστούμε τον πλανήτης μας, που μας «φωνάζει» με κάθε τρόπο να σταματήσουμε την καταστροφή του γιατί από ένα σημείο και μετά δεν θα μπορεί να μας προστατέψει παρά μόνο να μας αφανίσει ως το μοναδικό, καταστρεπτικό και αυτο-καταστρεφόμενο είδος!...Προς το παρόν, μας προειδοποιεί με σοφία.