Εκατομμύρια καβούρια έκλεισαν (ξανά) τους δρόμους στο Νησί των Χριστουγέννων

Εκατομμύρια καβούρια έκλεισαν (ξανά) τους δρόμους στο Νησί των Χριστουγέννων Facebook Twitter
0

Κάθε χρόνο, εκατομμύρια κόκκινα καβούρια στο Νησί των Χριστουγέννων μεταναστεύουν μαζικά από τις φωλιές τους στο δάσος προς τον ωκεανό ώστε τα θηλυκά να αφήσουν τα αβγά τους στη θάλασσα.

Η μετανάστευση ξεκινά στη διάρκεια του φθινοπώρου και ο αριθμός των καβουριών στις ακτές κορυφώνεται συνήθως τον Δεκέμβριο. 

Τα κόκκινα καβούρια είναι ίσως οι διασημότεροι κάτοικοι του Νησιού των Χριστουγέννων, στον Ινδικό Ωκεανό, και οι τοπικές αρχές φροντίζουν για την ευημερία τους κλείνοντας τους δρόμους από όπου περνούν, όπως φαίνεται στο βίντεο που δημοσίευσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο AΒC.

Φέτος η ετήσια «πορεία» τους πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου:

O πληθυσμός των κόκκινων καβουριών στο Νησί των Χριστουγέννων υπολογίζεται είχε ανέλθει στα 43,7 εκατομμύρια, αλλά η εισβολή ενός είδους μυρμηγκιών φέρεται να έχει οδηγήσει στη μείωση του πληθυσμού των καβουριών κατά 10 με 15 εκατομμύρια.

Τα κόκκινα καβούρια είναι από τα μεγαλύτερα στον κόσμο με το μέγεθός τους να φτάνει ακόμη και στα 11,5 εκατοστά.

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΞΙΚΟ ΝΕΦΟΣ ΤΕΧΕΡΑΝΗ ΙΡΑΝ

Περιβάλλον / Τοξικό νέφος πάνω από την Τεχεράνη: Δορυφορικές εικόνες αποκαλύπτουν ότι πυρκαγιές έκαιγαν για ημέρες

Οι κάτοικοι της Τεχεράνης αντιμετωπίζουν πονοκεφάλους, ερεθισμούς στα μάτια και στο δέρμα και δυσκολία στην αναπνοή, καθώς η πόλη έχει καλυφθεί από τοξικούς ρύπους
THE LIFO TEAM
ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΑΝΘΡΑΚΑΣ ΟΡΥΚΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

Περιβάλλον / Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή αποτελεί καταστροφή για το περιβάλλον, σύμφωνα με ανάλυση

Ο πόλεμος έχει προκαλέσει εκπομπές 5 εκατομμυρίων τόνων αερίων του θερμοκηπίου σε δύο εβδομάδες και εξαντλεί τον παγκόσμιο προϋπολογισμό άνθρακα ταχύτερα από ό,τι 84 χώρες συνολικά
THE LIFO TEAM