Δύο αδέλφια κάνουν μήνυση σε 33 χώρες της Ευρώπης για το Κλίμα

Δύο αδέλφια κάνουν μήνυση σε 33 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το Κλίμα Facebook Twitter
0

Μία ομάδα παιδιών από την Πορτογαλία κινούνται νομικά στο πλαίσιο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, για να πιέσουν τους Ευρωπαίους πολιτικούς να αντιμετωπίσουν την κλιματική κρίση. 

Αφού είδαν με τα μάτια τους τις καταστροφές που προκάλεσαν οι πυρκαγιές στην πατρίδα τους, ο 13χρονος Άντρε Ολιβιέρα, η 16χρονη αδελφή του Σοφία και οι φίλοι τους, είναι αποφασισμένοι να πιέσουν τους ηγέτες να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για μείωση των εκπομπών στην ατμόσφαιρα. 

Για αυτόν τον λόγο μηνύουν 33 χώρες της Ευρώπης για παραβίαση του δικαιώματός τους στη ζωή, την ιδιωτικότητα και μια καθημερινότητα χωρίς διακρίσεις. 

Το 2017 η Πορτογαλία επλήγη από μερικές από τις χειρότερες πυρκαγιές στην ιστορία της. Εξήντα έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν και καταστράφηκαν περισσότερες από 480 κατοικίες. Περίπου 530 τετραγωνικά χιλιόμετρα κάηκαν σε εκείνες τις φωτιές. Είχε προηγηθεί ακραίος καύσωνας. 

Τα κύματα καύσωνα γίνονται όλο και πιο πιθανά, εξαιτίας των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων. Τα δύο αδέλφια μαζί με τέσσερις φίλους τους σκέφτηκαν να υποβάλουν την πρώτη μήνυση αυτού του είδους για την κλιματική αλλαγή και να προσφύγουν στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. 

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ