Αυστραλία: Υπόσχεση 700 εκατ. $, για την προστασία του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου

Αυστραλία: Υπόσχεση 700 εκατ. $, για την προστασία του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Ο Αυστραλός πρωθυπουργός Σκοτ Μόρισον υποσχέθηκε ότι θα διατεθούν επιπλέον ένα δισεκατομμύριο δολάρια Αυστραλίας (703 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) για την προστασία του μεγάλου κοραλλιογενούς υφάλου

Η επιπλέον χρηματοδότηση θα χρησιμοποιηθεί τα επόμενα εννέα χρόνια και θα προστεθεί στο πακέτο των 2 δισ. δολαρίων Αυστραλίας που υπάρχει ήδη, για την προστασία του υφάλου από περιβαλλοντικές απειλές τις επόμενες τρεις δεκαετίες. 

Πάνω από το μισό νέο κονδύλι θα χρησιμοποιηθεί για τη βελτίωση της ποιότητας του νερού, αποτρέποντας τη διάβρωση και περιορίζοντας την απορροή παρασιτοκτόνων από φάρμες. Τα υπόλοιπα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν μεταξύ άλλων για την αντιμετώπιση των χωροκατακτητικών ειδών και για συστήματα παρακολούθησης. 

Ανακοινώνοντας το νέο κονδύλι ο Μόρισον τόνισε ότι με την επένδυση αυτή θα προστατευθούν 64.000 θέσεις εργασίας στο Κουίνσλαντ, οι οποίες εξαρτώνται από τον μεγάλο κοραλλιογενή ύφαλο. Η εν λόγω πολιτεία θα είναι ένα κρίσιμο πεδίο «μάχης» για τον πρωθυπουργό στις εκλογές του Μαΐου. 

Η αντιπολίτευση έκανε λόγο για προεκλογικό κόλπο. Από την άλλη η Greenpeace δήλωσε έκπληκτη για το γεγονός ότι η κυβέρνηση της Αυστραλίας σχεδιάζει να διαθέσει περισσότερα κονδύλια, την ώρα που αγνοεί την κλιματική αλλαγή. 

Ο Μόρισον σταθερά αποκλείει το ενδεχόμενο σκληρότερων μέτρων για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, υποστηρίζοντας ότι κάτι τέτοιο θα κόστιζε θέσεις εργασίας. 

Ο μεγάλος κοραλιογενής ύφαλος των 2.300 χιλιομέτρων- αποτελείται από περισσότερους από 3.00 υφάλους- έχει χάσε πάνω από τα μισά κοράλλια του τις τελευταίες τρεις δεκαετίες. 

Με πληροφορίες από Reuters

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ