Μια τίγρη αγκαλιάζει εκστατικά δέντρο, στα βάθη ενός δάσους στη Σιβηρία. Αυτή η φωτογραφία χάρισε στον Σεργκέι Γκορσκόφ τον τίτλο Wildlife Photographer of the Year.

 

Ο Ρώσος φωτογράφος κέρδισε φέτος το μεγάλο βραβείο στον διαγωνισμό φωτογραφίας που διοργάνωσε το βρετανικό μουσείο Φυσικής Ιστορίας για 56η χρονιά. Η φωτογραφία του επελέγη ανάμεσα σε περισσότερες από 49.000.

 

Ο Γκορσκόφ χρειάστηκε πάνω από 11 μήνες για να απαθανατίσει το στιγμιότυπο, χρησιμοποιώντας κρυμμένες φωτογραφικές μηχανές. Δήλωσε πως γνώριζε ότι είχε λίγες πιθανότητες, αλλά ήταν αποφασισμένος να φωτογραφίσει μια τίγρη της Σιβηρίας.

 

«Χτένισε» το δάσος αναζητώντας σημάδια σε δέντρα όπως μυρωδιά, τρίχωμα ή γρατσουνιές. Τελικά, τοποθέτησε τη φωτογραφική του απέναντι από το συγκεκριμένο δέντρο τον Ιανουάριο του 2019 και τον Νοέμβριο είχε το πολυπόθητο αποτέλεσμα. «Ο εναγκαλισμός», είναι ο τίτλος που έδωσε στη φωτογραφία.

 

«Είναι μια σκηνή σαν καμία άλλη. Μια μοναδική κλεφτή ματιά σε μια προσωπική στιγμή βαθιά σε ένα μαγικό δάσος», δήλωσε η Ροζ Κίντμαν Κοξ, πρόεδρος της κριτικής επιτροπής. Από την πλευρά του ο Τιμ Λίτλγουντ, εκτελεστικός διευθυντής του μουσείου και μέλος της επιτροπής, υπογράμμισε πως η τίγρη της Σιβηρίας έφτασε σχεδόν στην εξαφάνιση εξαιτίας του κυνηγιού τον περασμένο αιώνα, ενώ το είδος ακόμη απειλείται από την υλοτομία και τη λαθροθηρία.

 

«Η αξιοσημείωτη εικόνα της τίγρης στο φυσικό της περιβάλλον μας προσφέρει ελπίδα, όπως και πρόσφατες αναφορές που δείχνουν ότι αυξάνεται ο αριθμός τους, έπειτα από προσπάθειες που έχουν γίνει», σημείωσε ακόμη.

 

Η φωτογραφία του Γκορσκόφ, μαζί με άλλων νικητών του φετινού διαγωνισμού, θα εκτίθεται στο μουσείο Φυσικής Ιστορίας από την Παρασκευή.

 

Φωτογραφίες που βραβεύθηκαν σε άλλες κατηγορίες

 

Liina Heikkinen
Liina Heikkinen

 

Frank Deschandol
Frank Deschandol

 

Mogens Trolle
Mogens Trolle

 

Sam Sloss
Sam Sloss

 

Andrés Luis Dominguez Blanco
Andrés Luis Dominguez Blanco

 

Shanyuan Li
Shanyuan Li

 

Jaime Culebras
Jaime Culebras

 

Jose Luis Ruiz Jiménez
Jose Luis Ruiz Jiménez

 

Luciano Gaudenzio
Luciano Gaudenzio

 

Songda Cai
Songda Cai

 

Paul Hilton
Paul Hilton

 

Ripan Biswas
Ripan Biswas

 

Alex Badyaev
Alex Badyaev

 

Alberto Fantoni
Alberto Fantoni

 

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr