Απεργία την Πρωτομαγιά

ΗΠΑ: 62χρονος πύθωνας γέννησε 7 αυγά- Δεν είχε βρεθεί κοντά σε αρσενικό τα τελευταία 20 χρόνια

ΗΠΑ: 62χρονος πύθωνας γέννησε 7 αυγά- Δεν είχε βρεθεί κοντά σε αρσενικό τα τελευταία 20 χρόνια Facebook Twitter
ΗΠΑ: 62χρονος πύθωνας γεννά 7 αυγά - Δεν είχε βρεθεί κοντά σε αρσενικό τα τελευταία 20 χρόνια (St. Lοuis Ζοο)
0

Μυστήριο στον ζωολογικό κήπο του St. Louis καθώς οι ειδικοί προσπαθούν να καταλάβουν πώς ένας 62χρονος θηλυκός πύθωνας γέννησε επτά αυγά, παρόλο που δεν έχει έρθει σε επαφή με αρσενικό για τουλάχιστον 20 χρόνια.

Ο Mark Wanner, διευθυντής ερπετολογίας στον ζωολογικό κήπο, είπε ότι είναι ασυνήθιστο αλλά όχι σπάνιο για αυτά τα ζώα να αναπαράγονται χωρίς να έχει υπάρξει επαφή με το αντίθετο φύλο. Τα φίδια μερικές φορές αποθηκεύουν επίσης σπέρμα για το ενδεχόμενο καθυστερημένης γονιμοποίησης.

Ωστόσο η συγκεκριμένη γέννηση είναι ασυνήθιστη επειδή οι πύθωνες σταματούν να γεννούν αυγά πολύ πριν φτάσουν στα 60 τους, είπε ο Wanner. «Πρόκειται σίγουρα για το γηραιότερο φίδι στην ιστορία, τουλάχιστον όσο γνωρίζουμε, που γεννάει αυγά», είπε ο Wanner.

Ο πύθωνας, στον οποίο δεν έχει δοθεί όνομα, γέννησε τα αυγά στις 23 Ιουλίου. Τρία από τα αυγά παραμένουν σε επωαστήρα, δύο χρησιμοποιήθηκαν για γενετική δειγματοληψία και τα άλλα δύο δεν "επέζησαν". Τα αυγά που "επιβίωσαν" αναμένεται να εκκολαφθούν σε περίπου ένα μήνα.

Η γενετική δειγματοληψία θα δείξει εάν τα αυγά αναπαράχθηκαν σεξουαλικά ή ασεξουαλικά, δηλαδή με προαιρετική παρθενογένεση.


Ο μόνος άλλος πύθωνας στον ζωολογικό κήπο είναι ένα αρσενικό που είναι περίπου 31 ετών. Κανένα από τα φίδια δεν είναι προσβάσιμα στο κοινό.

Ένας ιδιώτης παραχώρησε τον θηλυκό πύθωνα στο ζωολογικό κήπο το 1961. Το 2009 ο πύθωνας γέννησε αυγά τα οποία ωστόσο δεν επέζησαν.

Βέβαια, το φίδι είχε ξαναγεννήσει το 1990, αλλά τότε μπορεί να είχε γίνει σύλληψη έπειτα από επαφή με το αρσενικό, καθώς εκείνη την εποχή, τα φίδια τοποθετήθηκαν μαζί ενώ οι φύλακες καθαρίζονταν τα κλουβιά τους.

Με πληροφορίες του Associated Press

Περιβάλλον
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM