Το ψάρι - σταρ στο λιμάνι του Μαϊάμι: Καταγράφει τις κινήσεις του υποβρύχια κάμερα

Το ψάρι - σταρ στο λιμάνι του Μαϊάμι: Καταγράφει τις κινήσεις του υποβρύχια κάμερα Facebook Twitter
Οι εικόνες από την υποβρύχια κάμερα προκάλεσαν ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του lockdown, εν μέρει χάρη στον αδιαμφισβήτητο σταρ τού λιμανιού, τον Oval - BBC
0

Ο θαλάσσιος βιολόγος και καλλιτέχνης Κόλιν Φουρντ έστησε μια κάμερα μέσα στο βιομηχανικό λιμάνι του Μαϊάμι, το πιο πολυσύχναστο κανάλι της πόλης.

Από τον περασμένο Φλεβάρη η κάμερα -που ονομάζεται Coral City- έχει καταγράψει πάνω από 100 είδη ψαριών. Ο ίδιος ο Φουρντ αποκαλεί το μέρος «μια υποθαλάσσια φωτιά που όλοι μπορούμε να κάτσουμε γύρω της».

Οι εικόνες από την κάμερα προκάλεσαν ενθουσιασμό κατά τη διάρκεια του lockdown, εν μέρει χάρη στον αδιαμφισβήτητο σταρ τού λιμανιού, τον Oval, ένα ψάρι χωρίς ουρά. 

«Είναι σαν μια κοινότητα μέσα στην υποθαλάσσια κοινότητα. Και άνθρωποι από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται γύρω από τη «υποβρύχια φωτιά» για να δουν τη χόβολη και τα σχήματα να παίρνουν μορφή» λέει ο Φουρντ.

«Ο σταρ της Coral City είναι ο Όβαλ, ένα doctorfish χωρίς ουρά. Είναι κυριολεκτικά ένα οβάλ σχήμα που κολυμπάει τριγύρω» λέει ο επιστήμονας που εκτιμά πως ένα μπαρακούντα έφαγε την ουρά του Όβαλ.

«Ο Όβαλ είναι τόσο διάσημος ώστε άνθρωποι απλώς μπαίνουν μόνο για να βεβαιωθούν πως κάποιοι είδαν και σήμερα το ψάρι και πως είναι καλά» παραδέχεται ο ίδιος, που ομολογεί πως η λειτουργία υποβρύχιας κάμερας σε ένα λιμάνι με τέτοια κίνηση που προκαλεί πανίσχυρα ρεύματα, δεν είναι εύκολη δουλειά. 

Με πληροφορίες από BBC

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM