Weswim: Κολυμβητές καθαρίζουν τις παραλίες από αποτσίγαρα

Weswim: Κολυμβητές καθαρίζουν τις παραλίες από αποτσίγαρα Facebook Twitter
Eurokinissi
0

Οι κολυμβητές καλούνται να μαζέψουν τα αποτσίγαρα από τις παραλίες όπου θα βρίσκονται σήμερα και να αναρτήσουν τις φωτογραφίες από τη δράση τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καπνίσματος, την Κυριακή 31 Μαΐου, η ΕΡΤ, στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης της, στηρίζει την πρωτοβουλία της ομάδας κολύμβησης Weswim, καλώντας το κοινό να υιοθετήσει έναν υγιή και υπεύθυνο τρόπο ζωής.

Με σύνθημα «Παραλίες Καθαρές, Χωρίς Αποτσίγαρα», η ομάδα Weswim θα κολυμπήσει ταυτόχρονα σε όλη την Ελλάδα για έναν πολύ ιδιαίτερο σκοπό: να παροτρύνει τους πολίτες να κάνουν το ίδιο, αυτή τη φορά μαζεύοντας μετά το κολύμπι τα αποτσίγαρα από την παραλία που θα βρίσκεται ο καθένας.

Η δράση αποσκοπεί στην ενημέρωση για τις επιβλαβείς επιπτώσεις του καπνίσματος, και αποτελεί ένα κάλεσμα ευαισθητοποίησης και δραστηριοποίησης του κοινού σχετικά με τις συνέπειες του εθισμού. Ο Ελληνικός Οργανισμός Ανακύκλωσης (Ε.Ο.ΑΝ.) συμμετέχει στη δράση ενημερώνοντας για τη σωστή διαχείριση απορριμμάτων, την ατομική ευθύνη και την προστασία του περιβάλλοντος.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν σε  αυτή δράση, πρέπει να μαζέψουν αποτσίγαρα από την παραλία στην οποία βρίσκονται και να στείλουν μια φωτογραφία ή βίντεο στη σελίδα Facebook της Κοινωνικής Ευθύνης της ΕΡΤ https://www.facebook.com/csrert ή στη Σελίδα Social Weswim https://www.facebook.com/Weswimgreece/
και να την αναρτήσουν στις ίδιες σελίδες με τα hashtags: #Weswim, #ΣυμμΕΡΤέχουμε #ΕΟΑΝ #ΕΡΤ.

Εναλλακτικά, μπορούν να αποστείλουν τη φωτογραφία ή το βίντεο στο email [email protected].

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM