Αρκτούρος: Η Ελισάβετ δεν θα επιστρέψει στο δάσος- Ο θηλυκός λύκος που κρεμάστηκε σε καγκελόπορτα

Αρκτούρος: Η Ελισάβετ δεν θα επιστρέψει στο δάσος- Ο θηλυκός λύκος που κρεμάστηκε σε καγκελόπορτα Facebook Twitter
Η «Ελισάβετ» δεν θα επιτρέψει στο φυσικό περιβάλλον της (Πηγή φωτό Αρκτούρος)
0

Η «Ελισάβετ», ο θηλυκός λύκος που είχε βρεθεί κρεμασμένος σε καγκελόπορτα, δεν θα μπορέσει τελικά να επιστρέψει στο φυσικό περιβάλλον του.

Η λύκαινα δεν μπόρεσε να ξεπεράσει ένα ορθοπεδικό πρόβλημα που αποκόμισε την ημέρα που τραυματίστηκε. Αποτέλεσμα αυτού είναι να μην μπορεί να πατάει πολύ καλά το πόδι της.

Παρόλο που το πρόβλημα αυτό δεν είναι ιδιαίτερα σοβαρό, σύμφωνα με τον «Αρκτούρο», δεν της επιτρέπει να τρέχει και να κυνηγάει απρόσκοπτα. Αποτέλεσμα είναι «η επανένανταξή της να μην είναι η ασφαλής επιλογή για την ίδια αλλά και για τους ανθρώπους, δεδομένου ότι δεν θα μπορεί να ενταχθεί σε αγέλη και λόγω της μειωμένης κινητικότητάς της θα αναγκαζόταν να προσεγγίζει κατοικημένες περιοχές για να βρει ευκολότερα τροφή», εξήγησε η οργάνωση.

Έτσι, πλέον η «Ελισάβετ» θα ενταχθεί στο Καταφύγιο του Λύκου, στις Αγραπιδιές Φλώρινας, γνωστοποίησε ο «Αρκτούρος».

Τον περασμένο Φεβρουάριο ο θηλυκός λύκος είχε βρεθεί κρεμασμένος στην καγκελόπορτα σπιτιού, στον Καστανά, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις ενδείξεις, σκυλιά κυνήγησαν τη λύκαινα με συνέπεια να αποκλειστεί στην αυλή του σπιτιού και όταν προσπάθησε να πηδήξει την καγκελόπορτα, μία από τις λόγχες καρφώθηκε στο σώμα της.

Ευτυχώς, οι κάτοικοι της περιοχής ενημέρωσαν τις αρμόδιες αρχές και στο σημείο έσπευσε η ομάδα άμεσης επέμβασης του «Αρκτούρου» που απεγκλώβισε το ζώο. Η «Ελισάβετ» είχε σταθεί τυχερή, καθώς από τη λόγχη δεν επλήγη κάποιο ζωτικό όργανό της.

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΠΙΓΚΟΥΙΝΟΙ ΠΑΝΤΟΤΙΝΑ ΧΗΜΙΚΑ

Περιβάλλον / Πιγκουίνοι σε ρόλο «τοξικολόγων» εντόπισαν «παντοτινά χημικά» σε απομακρυσμένη περιοχή

Νέα επιστημονική έρευνα αποκαλύπτει ότι ακόμη και σε απομονωμένες περιοχές του πλανήτη, όπως οι ακτές της Παταγονίας, τα λεγόμενα «παντοτινά χημικά» έχουν ήδη διεισδύσει στην άγρια ζωή
THE LIFO TEAM
ΦΑΛΑΙΝΑ ΗΠΑ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Περιβάλλον / Νεαρή γκρίζα φάλαινα πέθανε αφού κολύμπησε σε ποτάμι στην Ουάσινγκτον

Γκρίζα φάλαινα βρέθηκε νεκρή στην Ουάσιγκτον, αφού διένυσε δεκάδες χιλιόμετρα μέσα σε ποτάμι, σε ένα περιστατικό που οι επιστήμονες συνδέουν με την έλλειψη τροφής και τη γενικότερη κρίση που αντιμετωπίζει το είδος
THE LIFO TEAM
ΚΛΙΜΑ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΚΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ

Περιβάλλον / Έρευνα: Οι άνθρωποι υποτιμούν τις επιπτώσεις των πράξεών τους στο κλίμα - Ποιος ο ρόλος των σκυλιών

Παρά την αυξανόμενη ανησυχία για την κλιματική αλλαγή, οι περισσότεροι άνθρωποι φαίνεται να παρερμηνεύουν ποιες καθημερινές τους επιλογές έχουν πραγματικά τη μεγαλύτερη επίδραση στο περιβάλλον, με τις πιο σημαντικές να υποτιμούνται
THE LIFO TEAM
Η απειλή του «Κομσομόλετς»: To σοβιετικό πυρηνικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια από τον βυθό εδώ και τέσσερις δεκαετίες

Περιβάλλον / Κομσομόλετς: To σοβιετικό υποβρύχιο που στάζει ραδιενέργεια εδώ και δεκαετίες

Το K-278, το καμάρι του Σοβιετικού Πολεμικού Ναυτικού, εκπέμπει ραδιενεργό υλικό από τον Απρίλιο του 1989 που βυθίστηκε στη θάλασσα της Νορβηγίας, παίρνοντας μαζί του 42 μέλη του πληρώματος.
THE LIFO TEAM