Όσο αξιαγάπητα κι αν είναι τα ελάφια, ένας είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα θαυμάσετε: αφήστε τα στην ησυχία τους. Αυτό λένε οι ειδικοί, με αφορμή μια γυναίκα που τάισε ελάφια και της επιβλήθηκε πρόστιμο.


Η Λόρι Ντίξον οδήγησε τρία ελάφια στο σαλόνι του σπιτιού της και τα τάισε. Είχε βάλει πάνω σε ένα τραπεζάκι μήλο, μπανάνα, φέτες ψωμιού και καρότο, για τα ζώα. Το βίντεο αυτό δεν χαροποίησε διόλου την υπηρεσία πάρκων και άγριας φύσης στο Κολοράντο.


«Το τάισμα των άγριων ζώων πρέπει να σταματήσει. Είναι εγωιστικό και επικίνδυνο, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους και επιπλέον είναι παράνομο. Αφήστε την άγρια φύση να είναι άγρια, αυτά τα ζώα δεν είναι κατοικίδια», ανέφερε η υπηρεσία δημοσιεύοντας το βίντεο της Ντίξον, στην οποία επέβαλε πρόστιμο 550 δολαρίων, καθώς στο Κολοράντο είναι παράνομο να ταΐζεις ελάφια και άλλα ζώα.

 

 

Η Ντίξον δήλωσε ότι για χρόνια ήταν κτηνίατρος, οπότε δούλευε με ζώα. «Αν κάτι έρθει σε εμένα και χρειάζεται τη βοήθειά μου, θα το βοηθήσω. Αυτή είμαι», συμπλήρωσε.

 

 

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ελάφια πλησιάζουν περισσότερο τα σπίτια. Όμως, αυτό- τις περισσότερες φορές- δεν συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να βρουν τροφή στη φύση. «Οι άνθρωποι που ταΐζουν τα ελάφια κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό», τόνισε η Τρίνα Λιντς, της υπηρεσίας πάρκων και άγριας φύσης του Κολοράντο.

 


Επιπλέον, ελλοχεύουν κίνδυνοι αν τα ελάφια αρχίσουν να τριγυρνούν σε κατοικημένες περιοχές, επειδή ξέρουν ότι εκεί θα τα ταΐσουν. Γιατί η παρουσία των ελαφιών μπορεί να προσελκύσει κούγκαρ κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις. Παράλληλα, αν κάποιοι αφήνουν φαγητό στις αυλές για τα ελάφια, αυτό πιθανόν να προσελκύσει αρκούδες. Και με όλα αυτά γίνεται πιο πιθανό να υπάρξουν επιθέσεις σε ανθρώπους ή κατοικίδια ζώα.


Με πληροφορίες από το CNN

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr