Κολοράντο: Πρόστιμο 550 δολ. επειδή έβαλε ελάφια στο σπίτι της και τα τάισε

Κολοράντο: Πρόστιμο 550 δολ. επειδή έβαλε ελάφια στο σπίτι της και τα τάισε Facebook Twitter
Τάισε ελάφια στο σπίτι της και το πλήρωσε
0

Όσο αξιαγάπητα κι αν είναι τα ελάφια, ένας είναι ο ιδανικός τρόπος για να τα θαυμάσετε: αφήστε τα στην ησυχία τους. Αυτό λένε οι ειδικοί, με αφορμή μια γυναίκα που τάισε ελάφια και της επιβλήθηκε πρόστιμο.


Η Λόρι Ντίξον οδήγησε τρία ελάφια στο σαλόνι του σπιτιού της και τα τάισε. Είχε βάλει πάνω σε ένα τραπεζάκι μήλο, μπανάνα, φέτες ψωμιού και καρότο, για τα ζώα. Το βίντεο αυτό δεν χαροποίησε διόλου την υπηρεσία πάρκων και άγριας φύσης στο Κολοράντο.


«Το τάισμα των άγριων ζώων πρέπει να σταματήσει. Είναι εγωιστικό και επικίνδυνο, τόσο για τα ζώα όσο και για τους ανθρώπους και επιπλέον είναι παράνομο. Αφήστε την άγρια φύση να είναι άγρια, αυτά τα ζώα δεν είναι κατοικίδια», ανέφερε η υπηρεσία δημοσιεύοντας το βίντεο της Ντίξον, στην οποία επέβαλε πρόστιμο 550 δολαρίων, καθώς στο Κολοράντο είναι παράνομο να ταΐζεις ελάφια και άλλα ζώα.

Η Ντίξον δήλωσε ότι για χρόνια ήταν κτηνίατρος, οπότε δούλευε με ζώα. «Αν κάτι έρθει σε εμένα και χρειάζεται τη βοήθειά μου, θα το βοηθήσω. Αυτή είμαι», συμπλήρωσε.

Κατά τη διάρκεια του χειμώνα, τα ελάφια πλησιάζουν περισσότερο τα σπίτια. Όμως, αυτό- τις περισσότερες φορές- δεν συμβαίνει επειδή δεν μπορούν να βρουν τροφή στη φύση. «Οι άνθρωποι που ταΐζουν τα ελάφια κάνουν περισσότερο καλό παρά κακό», τόνισε η Τρίνα Λιντς, της υπηρεσίας πάρκων και άγριας φύσης του Κολοράντο.


Επιπλέον, ελλοχεύουν κίνδυνοι αν τα ελάφια αρχίσουν να τριγυρνούν σε κατοικημένες περιοχές, επειδή ξέρουν ότι εκεί θα τα ταΐσουν. Γιατί η παρουσία των ελαφιών μπορεί να προσελκύσει κούγκαρ κοντά σε σπίτια και επιχειρήσεις. Παράλληλα, αν κάποιοι αφήνουν φαγητό στις αυλές για τα ελάφια, αυτό πιθανόν να προσελκύσει αρκούδες. Και με όλα αυτά γίνεται πιο πιθανό να υπάρξουν επιθέσεις σε ανθρώπους ή κατοικίδια ζώα.


Με πληροφορίες από το CNN

Περιβάλλον
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Περιβάλλον / Η στιγμή που μια θαλάσσια βιολόγος επικοινωνεί με ένα χταπόδι στα βάθη του ωκεανού

Για τα γυρίσματα της σειράς, η ομάδα πέρασε δύο χρόνια και σχεδόν 1.500 ώρες κάτω από το νερό, καταγράφοντας τη συμπεριφορά των χταποδιών σε 10 διαφορετικές τοποθεσίες, σε πέντε χώρες
NEWSROOM
Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Περιβάλλον / Η «ανακύκλωση» του πλαστικού είναι μια κίνηση χωρίς νόημα

Έφτασε ο καιρός να σταματήσουμε να «ανακυκλώνουμε» πλαστικό. Το πλαστικό δεν είναι ανακυκλώσιμο υλικό και το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε για να γιορτάσουμε τη φετινή Ημέρα της Γης, είναι να το παραδεχτούμε.
NEWSROOM