Μετά την ογκώδη διαδήλωση των μαθητών, νέα διαμαρτυρία για την κλιματική αλλαγή διοργανώθηκε στο Σύνταγμα απόψε.

 

Με αντιασφυξιογόνες μάσκες, έναν «επιτάφιο» στολισμένο με πλαστικά και σκουπίδια και πανό στα χέρια, οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα μπροστά από τη Βουλή.

 

Τη διαδήλωση διοργάνωσε η Πρωτοβουλία ενάντια στην περιβαλλοντική καταστροφή και την κλιματική αλλαγή, καθώς και οργανώσεις της αριστεράς, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας δράσης κατά της κλιματικής κρίσης.

 

 

 

 

 

Με κεντρικά συνθήματα «αλλάξτε το σύστημα όχι το κλίμα» και «σκοτώνοντας τη γη, σκοτώνεις τη ζωή», οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, «παίρνουμε μέρος στην παγκόσμια κινητοποίηση για να σταματήσουμε την περιβαλλοντική καταστροφή και να απαιτήσουμε άμεσες λύσεις για τη σωτηρία του πλανήτη από την κλιματική αλλαγή. Είμαστε αλληλέγγυοι με τα εκατομμύρια πολιτών, και πρώτα απ' όλα των νέων και των μαθητών και μαθητριών, που θα διαδηλώνουν και θα απεργούν την ίδια μέρα σε δεκάδες χώρες και εκατοντάδες πόλεις σε όλο τον κόσμο. Το διεθνές κίνημα συντονίζεται και κλιμακώνει τις δράσεις του, εν όψει και της συνόδου του ΟΗΕ για το κλίμα στις 23/9, και δηλώνει αποφασιστικά: «αλλάξτε το σύστημα, όχι το κλίμα».

 

Ανάμεσά τους ήταν και ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25.