Μυστηριώδης διαταραχή έχει χτυπήσει τους πάνθηρες της Φλόριντα - Δεν μπορούν να περπατήσουν

Μυστηριώδης διαταραχή έχει χτυπήσει τους πάνθηρες της Φλόριντα - Δεν μπορούν να περπατήσουν Facebook Twitter
0

Μυστηριώδης διαταραχή που προκαλεί αδυναμία στο περπάτημα έχει χτυπήσει άγνωστο μέχρι στιγμής αριθμό πανθήρων στην Φλόριντα των ΗΠΑ. 


Βίντεο που κυκλοφόρησε από την επιτροπή προστασίας άγριας ζωής της πολιτείας δείχνει τα ζώα να καταβάλουν προσπάθεια στο να συντονίσουν τις κινήσεις τους. Σύμφωνα με τον διευθυντή του ερευνητικού ινστιτούτου άγριας ζωής, Gil McRae « πολλές ασθένειες και πιθανές αιτίες έχουν αποκλειστεί μέχρι στιγμής ενώ δεν έχει διευκρινιστεί ακόμα η αιτία».


Τον τελευταίο μήνα επιβεβαιώθηκαν δύο περιστατικά νευρολογικών βλαβών σε έναν πάνθηρα και μία αγριόγατα στη Φλόριντα, σύμφωνα με το ινστιτούτο «Florida Fish and Wildlife Conservation Commission». Το ινστιτούτο ερευνά τα αίτια της  διαταραχής. Στο βίντεο τα ζώα φαίνονται να παραπατούν και να πέφτουν και μοιάζουν να αδυνατούν να χρησιμοποιήσουν τα πίσω πόδια τους. Στο σύνολο, σύμφωνα με το ινστιτούτο, έχουν παρατηρηθεί 8 νεαροί πάνθηρες και μία αγριόγατα σε διαφορετικές διαβαθμίσεις στην μυστηριώδη διαταραχή.

 

«Ενώ ο αριθμός των ζώων που παρουσιάζουν αυτά τα συμπτώματα είναι σχετικά μικρός, αυξάνουμε τις προσπάθειες παρακολούθησης για να έχουμε μία πιο πλήρη εικόνα της κατάστασης» δήλωσε ο Gil McRae. 


Οι πάνθηρες και οι αγριόγατες είναι τα μόνα δύο είδη άγριων αιλουροειδών που ζουν στην πολιτεία της Φλόριντα. Υπάρχουν μόνο 120 με 230 ενήλικα ζώα και είναι καταχωρημένα στα είδη που κινδυνεύουν με εξαφάνιση. Ο προσδιορισμός της αιτίας της διαταραχής κρίνεται σκόπιμη προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις που μπορεί να έχει στον πληθυσμό του είδους.


Οι επιστήμονες του ινστιτούτου προκειμένου να βρουν τα αίτια της διαταραχής που έχει χτυπήσει τα ζώα εστιάζουν την προσοχή τους σε πιθανές αιτίες όπως τοξίνες, φυτοφάρμακα, λοιμώδεις νόσους αλλά και τυχόν διατροφικές ελλείψεις.

Με πληροφορίες από BBC/CNN

Περιβάλλον
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Περιβάλλον / Τα πιο γαλανά νερά τα έχει μια παραλία στην Αλβανία - Πέντε ελληνικές στη δεκάδα

Πλέον μπορεί κάποιος να δει πού βρίσκεται η παραλία με το πιο γαλάζιο νερό στον κόσμο, χάρη σε έναν νέο κατάλογο που συνέταξε η εταιρεία ενοικίασης πολυτελών κατοικιών CV Villas
NEWSROOM