Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται»

Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται» Facebook Twitter
0

Ο Τόνι Μπένετ, ο οποίος έχει κερδίσει 19 βραβεία Grammy στην 75ετή καριέρα του, αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η ζωή είναι ένα δώρο- ακόμη και με το Αλτσχάιμερ. Ευχαριστώ τη Σούζαν και την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους και το περιοδικό AARP που παρουσίασε την ιστορία μου», είπε ο 94χρονος τραγουδιστής μετά από άρθρο στο AARP Magazine, όπου ανακοίνωσε ότι ζει με τη νευρογενετική ασθένεια.


Ο διάσημος Αμερικανός ερμηνευτής διαγνώστηκε πρώτη φορά με Αλτσχάιμερ το 2016. Αν και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων αναφέρει ότι ο Τόνι Μπένετ συνέχισε να εργάζεται για ένα νέο άλμπουμ, μετά το «Cheek to Cheek» του 2014, σε συνεργασία με τη Lady Gaga.

Οι δύο καλλιτέχνες ηχογράφησαν το άλμπουμ «σε συναντήσεις με μεγάλη χρονική απόσταση, μεταξύ 2018 και αρχές 2020» και τελικά προετοιμάζεται η κυκλοφορία του την άνοιξη, με την Lady Gaga να τον αποκαλεί «απίστευτο μέντορα, φίλο και πατρική φιγούρα».

Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται» Facebook Twitter

Ο Τόνι Μπένετ ζει με τη σύζυγό του, Σούζαν, στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη και η ασθένεια, όπως αναφέρει το AARP Magazine, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

«Ο Τόνι Μπένετ δεν εμφανίζει αποπροσανατολισμό που μπορεί να ωθεί τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ να περιπλανώνται γύρω το σπίτι τους, καθώς και επεισόδια τρόμου, οργής ή κατάθλιψης που μπορεί να συνοδεύσουν την αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα και, μάλιστα, μπορεί να μην αναπτύξει αυτά τα συμπτώματα», σημειώνεται στο άρθρο.

«Ο πόνος και η θλίψη στο πρόσωπο της Lady Gaga είναι φανερός κάποιες στιγμές - όπως όταν ο Τόνι τραγουδά ένα σόλο απόσπασμα ενός ερωτικού τραγουδιού», σημειώνει ο αρθρογράφος, ο οποίος έχει δει «αμοντάριστα πλάνα» που αποκαλύπτουν την συγκίνηση της Lady Gaga, όταν μαθαίνει για την ασθένεια του Τόνι Μπένετ, ενώ ηχογραφούν το τελευταίο τους άλμπουμ.

 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια κοινής ματιάς με μεγάλη αναδρομική έκθεση στη Χάγη

Πολιτισμός / Αγάπα με! Οι Inez & Vinoodh γιορτάζουν 40 χρόνια πορείας με μια αναδρομική έκθεση

Το Kunstmuseum Den Haag παρουσιάζει από τις 21 Μαρτίου έως τις 6 Σεπτεμβρίου 2026 τη μεγάλη αναδρομική έκθεση Can Love Be a Photograph: 40 Years of Inez & Vinoodh. Με αφορμή τα 40 χρόνια της κοινής τους πορείας, το διάσημο φωτογραφικό δίδυμο μιλά για τη φωτογραφία ως πράξη αγάπης και για μια εικόνα που κινείται ανάμεσα στη μόδα, την τέχνη και την επινόηση της πραγματικότητας
THE LIFO TEAM
Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Πολιτισμός / Τι ψάχνει ένας γιος όταν ψάχνει την αλήθεια για τον πατέρα του;

Το νέο memoir του Tom Junod χρησιμοποιεί τα οικογενειακά μυστικά, τις αποκαλύψεις και τη δημοσιογραφική έρευνα όχι μόνο για να ξαναδεί έναν χαρισματικό και σκοτεινό πατέρα, αλλά και για να ανοίξει ένα μεγαλύτερο ερώτημα γύρω από τον ανδρισμό, την κληρονομιά και την αλήθεια.
THE LIFO TEAM
ΝΑΥΑΓΙΟ ΜΕΝΤΩΡ ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΓΛΥΠΤΟ ΔΙΑΚΟΣΜΟ ΠΑΡΘΕΝΩΝΑ

Πολιτισμός / Ναυάγιο ΜΕΝΤΩΡ: Νέα ευρήματα από το πλοίο του Έλγιν - Βρέθηκε θραύσμα από τον γλυπτό διάκοσμο του Παρθενώνα;

Το μπρίκι ΜΕΝΤΩΡ, που βυθίσθηκε τον Σεπτέμβριο του 1802 έξω από το λιμάνι του Αβλέμονα στα νοτιοανατολικά των Κυθήρων, ήταν ένα από τα ιδιόκτητα πλοία του Λόρδου Έλγιν
THE LIFO TEAM