Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται»

Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται» Facebook Twitter
0

Ο Τόνι Μπένετ, ο οποίος έχει κερδίσει 19 βραβεία Grammy στην 75ετή καριέρα του, αποκάλυψε πως δίνει μάχη με τη νόσο Αλτσχάιμερ.

«Η ζωή είναι ένα δώρο- ακόμη και με το Αλτσχάιμερ. Ευχαριστώ τη Σούζαν και την οικογένειά μου για την υποστήριξή τους και το περιοδικό AARP που παρουσίασε την ιστορία μου», είπε ο 94χρονος τραγουδιστής μετά από άρθρο στο AARP Magazine, όπου ανακοίνωσε ότι ζει με τη νευρογενετική ασθένεια.


Ο διάσημος Αμερικανός ερμηνευτής διαγνώστηκε πρώτη φορά με Αλτσχάιμερ το 2016. Αν και προσπαθούσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση, το περιοδικό της Αμερικανικής Ένωσης Συνταξιούχων αναφέρει ότι ο Τόνι Μπένετ συνέχισε να εργάζεται για ένα νέο άλμπουμ, μετά το «Cheek to Cheek» του 2014, σε συνεργασία με τη Lady Gaga.

Οι δύο καλλιτέχνες ηχογράφησαν το άλμπουμ «σε συναντήσεις με μεγάλη χρονική απόσταση, μεταξύ 2018 και αρχές 2020» και τελικά προετοιμάζεται η κυκλοφορία του την άνοιξη, με την Lady Gaga να τον αποκαλεί «απίστευτο μέντορα, φίλο και πατρική φιγούρα».

Ο Τόνι Μπένετ διαγνώστηκε με Αλτσχάιμερ: «Θυμάμαι ακόμη τη Lady Gaga. Δύσκολα ξεχνιέται» Facebook Twitter

Ο Τόνι Μπένετ ζει με τη σύζυγό του, Σούζαν, στο διαμέρισμά τους στη Νέα Υόρκη και η ασθένεια, όπως αναφέρει το AARP Magazine, εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς.

«Ο Τόνι Μπένετ δεν εμφανίζει αποπροσανατολισμό που μπορεί να ωθεί τους ασθενείς με Αλτσχάιμερ να περιπλανώνται γύρω το σπίτι τους, καθώς και επεισόδια τρόμου, οργής ή κατάθλιψης που μπορεί να συνοδεύσουν την αποστασιοποίηση από την πραγματικότητα και, μάλιστα, μπορεί να μην αναπτύξει αυτά τα συμπτώματα», σημειώνεται στο άρθρο.

«Ο πόνος και η θλίψη στο πρόσωπο της Lady Gaga είναι φανερός κάποιες στιγμές - όπως όταν ο Τόνι τραγουδά ένα σόλο απόσπασμα ενός ερωτικού τραγουδιού», σημειώνει ο αρθρογράφος, ο οποίος έχει δει «αμοντάριστα πλάνα» που αποκαλύπτουν την συγκίνηση της Lady Gaga, όταν μαθαίνει για την ασθένεια του Τόνι Μπένετ, ενώ ηχογραφούν το τελευταίο τους άλμπουμ.

 
 
Πολιτισμός
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Τζόντι Φόστερ, Φίδια και Ζόμπι την Πρωτοχρονιά στους κινηματογράφους

To γαλλόφωνο πρωταγωνιστικό ντεμπούτο της Αμερικανίδας ηθοποιού «Vie Privee», το δραματικό θρίλερ «We Bury the Dead» από την Αυστραλία και το μεταμοντέρνο ριμέικ του «Anaconda» ξεχωρίζουν από το πρόγραμμα της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Πολιτισμός / Εθνική Λυρική Σκηνή: Ανανεώνεται η θητεία του Γιώργου Κουμεντάκη στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση

«Αισθάνομαι εξαιρετική τιμή αλλά και μεγάλη ευθύνη για την απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη για την τέταρτη ανανέωση της θητείας μου έως το 2029», αναφέρει σε δήλωσή του, ο Γιώργος Κουμεντάκης
THE LIFO TEAM
Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Πολιτισμός / Μπριζίτ Μπαρντό: Η ζωή και η κληρονομιά της κινηματογραφικής σταρ του 20ου αιώνα

Άφησε ανεξίτηλο αποτύπωμα στον κινηματογράφο, τη μόδα και τη φιλοζωική δράση, ενώ παρά τις προσωπικές και πολιτικές αντιπαραθέσεις, παραμένει μια από τις πιο εμβληματικές μορφές του 20ού αιώνα
THE LIFO TEAM