«Guardians of Life»: Ο Χοακίν Φίνιξ σε ταινία μικρού μήκους για την κλιματική αλλαγή

«Guardians of Life»: Ο Χοακίν Φίνιξ σε ταινία μικρού μήκους για την κλιματική αλλαγή Facebook Twitter
0

Ο Χοακίν Φίνιξ έπαιξε σε ταινία μικρού μήκους, την παραγωγή της οποίας έκαναν ΜΚΟ, για να αναδείξει τον ρόλο των αυτοχθόνων στην προστασία του τροπικού δάσους του Αμαζονίου.

Στην ταινία «Guardians of Life», διάρκειας μόλις δύο λεπτών, που κυκλοφόρησε από τις μη κυβερνητικές περιβαλλοντικές οργανώσεις Amazon Watch και Extinction Rebellion, ο 45χρονος ηθοποιός υποδύεται έναν χειρουργό ο οποίος προσπαθεί να σώσει τη ζωή ενός ετοιμοθάνατου ασθενή- του πλανήτη Γη που αργοπεθαίνει.

Όταν αφήνει την εγχείρηση θεωρώντας ότι η ασθενής πέθανε, ένας άλλος γιατρός που υποδύεται η Κοριάνκα Κίλτσερ, με καταγωγή από Γερμανία και Περού, μπαίνει στη σκηνή. Βάζοντας τα χέρια της πάνω στην ασθενή καταφέρνει να την επαναφέρει στη ζωή οπότε αποκαλύπτεται η εικόνα της άρρωστης γυναίκας και στη θέση της καρδιάς διακρίνονται δορυφορικά τα φλεγόμενα δάση της Αμαζονίας και της Αυστραλίας.

«Έκανα αυτή την ταινία για να αφυπνίσω τις συνειδήσεις για τον αντίκτυπο της βιομηχανίας κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων στην κλιματική αλλαγή. Κόβουμε και καίμε τα τροπικά δάση και παρατηρούμε τις επιπτώσεις αυτών των ενεργειών σε όλο τον κόσμο», εξήγησε ο Χοακίν Φίνιξ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Amazon Watch.

«Μια αυτόχθονη γυναίκα σώζει την Αμαζονία, δεν είναι μια μεταφορά, είναι η πραγματικότητα του δάσους. Η Αμαζονία είναι η καρδιά του πλανήτη μας και οι αυτόχθονες λαοί είναι οι φύλακες», πρόσθεσε η Λεϊλά Σαλαζάρ-Λόπεζ, εκτελεστική διευθύντρια της Amazon Watch.

«Χρειαζόμαστε τη διεθνή αλληλεγγύη για να δώσουμε μεγαλύτερη προβολή στον αγώνα μας καταγγέλλοντας την καταστροφή της Αμαζονίας και τις βιαιότητες κατά των λαών που υπερασπίζονται την ύπαρξή της», τόνισε από την πλευρά της η Σόνια Γκουαζαζάρα, συντονίστρια της Συνέλευσης των Αυτοχθόνων Λαών της Βραζιλίας (Apib), η οποία καταγγέλλει συχνά την περιβαλλοντική πολιτική του Ζαΐχ Μπολσονάρου.

Ο ακροδεξιός πρόεδρος επικρίθηκε έντονα από τη διεθνή κοινότητα για την επιδείνωση της αποψίλωσης και τις πυρκαγιές στην Αμαζονία. Η κυβέρνηση της Βραζιλίας αναμένεται να υποβάλει σύντομα στο Κογκρέσο ένα επίμαχο νομοσχέδιο που επιτρέπει την εξόρυξη ορυκτών στα εδάφη των αυτοχθόνων.

Δείτε ολόκληρο το «Guardians of Life»:

 
Πολιτισμός
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Πολιτισμός / Πέθανε ο Ρίτσαρντ Σέρα, ο τελευταίος μεγάλος Αμερικανός καλλιτέχνης

Ο Ρίτσαρντ Σέρα ήταν ένας σύγχρονος μινιμαλιστής καλλιτέχνης γνωστός για τα μνημειώδη ατσάλινα γλυπτά του. Τα συχνά τρομακτικά σε κλίμακα έργα του προκαλούν ζάλη και αποπροσανατολισμό, με τις αρχιτεκτονικές τους καμπύλες να στροβιλίζονται, καθώς οι θεατές περπατούν στα περάσματά τους.
NEWSROOM