«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της

«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της Facebook Twitter
3

H μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς (Steve Jobs), Λίζα Μπρέναν-Τζομπς περιγράφει την προβληματική και συγκρουσιακή σχέση που είχε με τον ιδρυτή της Apple στην βιογραφία της με τίτλο «Small Fry», αποσπάσματα της οποίας δημοσιεύονται στο Vanity Fair. 

Η μητέρα της Λίζα, Κρίσαν Μπρέναν, διατηρούσε δεσμό με τον μετέπειτα ισχυρό άντρα του τεχνολογικού κολοσσού τη δεκαετία του '70.Το κορίτσι γεννήθηκε το 1978, όταν και οι δυο γονείς της ήταν 23 ετών.

Η Μπρέναν - Τζομπς, σήμερα 40 ετών, θυμάται πως όταν ήταν παιδί συνήθιζε να λέει στους φίλους της ότι ήταν «μυστικό» πως ο πατέρας της ήταν ο Στιβ Τζομπς. 

Ιδού τέσσερις «αποκαλύψεις» για τον δισεκατομμυριούχο ιδρυτή της Apple όπως τουλάχιστον δημοσιεύονται στο βιβλίο της.

Δεν είναι παιδί μου

Τρεις μέρες αφότου η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς είχε γεννηθεί, ο πατέρας της πήγε να τη δει αλλά συνεχώς έλεγε «δεν είναι δικό μου παιδί», γράφει η ίδια.

Δημοσίως, ο Στιβ Τζομπς αρνιόταν την πατρότητα της για δύο χρόνια μετά τη γέννησή της, ισχυριζόμενος μέχρι και ότι δεν μπορούσε να κάνει παιδιά. 

Όταν ένα τεστ DNA απέδειξε ότι ήταν πράγματι ο βιολογικός της πατέρας, δικαστήριο του επιδίκασε διατροφή και έξοδα γονικής παροχής ύψους 500 δολαρίων τον μήνα.  

Λίγες μέρες αργότερα η Apple εισήχθη στο χρηματιστήριο και η καθαρή θέση του Τζομπς εκτινάχθηκε πάνω από τα 200 εκατομμύρια υποστηρίζει η Μπρέναν-Τζομπς. 

«Δεν θα πάρεις τίποτα»

Η κ. Μπρέναν - Τζομπς περιγράφει, επίσης, λεπτομερώς πως, ως παιδί, άκουγε φήμες πως ο πατέρας της αγόραζε μία νέα Πόρσε κάθε φορά που προκαλούσε κάποια μικροφθορά στη δική του. 

Όταν, όμως, μία φορά τον ρώτησε αν μπορεί να πάρει το παλιό του αυτοκίνητο μόλις το αντικαθιστούσε, ο Τζομπς ξέσπασε. «Δεν θα πάρεις τίποτα» είπε. «Καταλαβαίνεις; Τίποτα». «Εννοούσε το αμάξι; Κάτι άλλο, μεγαλύτερο; Δεν ήξερα. Ο τρόπος του με πλήγωσε βαθιά» ομολογεί.

«Δεν είσαι παιδί μου, δεν θα πάρεις τίποτα» - Η μεγαλύτερη κόρη του Στιβ Τζομπς για τη σχέση με τον διάσημο πατέρα της Facebook Twitter
Η Λίζα Μπρέναν-Τζομπς

Ο Μπόνο και ο υπολογιστής της Apple με το όνομα «Lisa»

Η κ. Μπρέναν - Τζομπς λέει ακόμη πως καθώς μεγάλωνε πίστευε ακράδαντα ότι ο φερώνυμος υπολογιστής της Apple είχε πάρει το όνομά του από εκείνη.

Όταν ρώτησε σχετικά τον πατέρα της την εποχή που πήγαινε στο γυμνάσιο, αυτός της είχε απαντήσει ξερά «όχι μικρή, λυπάμαι». 

Χρόνια αργότερα, όταν η μεγαλύτερη κόρη του Τζομπς είχε λάβει μία από εκείνες τις σπάνιες προσκλήσεις για να συνοδεύσει τους Τζομπς στις οικογενειακές του διακοπές, ο πατέρας της, της αφηγήθηκε μία διαφορετική ιστορία. 

Κατά τη διάρκεια των διακοπών τους εκείνη και ο πατέρας της γευμάτισαν μαζί με τον Μπόνο. Σε κάποια στιγμή ο τραγουδιστής των U2 ρώτησε τον Τζομπς αν ο υπολογιστής είχε πάρει το όνομά του από εκείνη. 

«Ο πατέρας μου δίστασε, κοίταξε το πιάτο του για αρκετή ώρα, πριν απαντήσει "ναι, έτσι είναι"», γράφει η Μπρέναν - Τζομπς συμπληρώνοντας πως η ίδια είπε στον μουσικό πως αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο πατέρας της το παραδεχόταν. 

 «Μυρίζεις σαν τουαλέτα»

 Τη χρονιά που οδήγησε στον θάνατο του Τζομπς, η κόρη του λέει πως τον επισκεπτόταν σχεδόν κάθε μήνα. Κατά τη διάρκεια μιας εκ των επισκέψεων αυτών, έβαλε λίγο από το αποσμητικό που είχε στο μπάνιο του πριν τον αποχαιρετήσει. Μόλις την αγκάλιασε, θυμάται, να της λέει: «Μυρίζεις σαν τουαλέτα». 

Με πληροφορίες από BBC

Πολιτισμός
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Πολιτισμός / Βασίλης Μπισμπίκης: Επιστρέφει η παράσταση «Άνθρωποι και Ποντίκια» μετά από 5 χρόνια

Ο Βασίλης Μπισμπίκης αναβιώνει το αριστούργημα του Τζον Στάινμπεκ στο νέο Cartel στο Αιγάλεω, υπογράφοντας μια ωμή, ρεαλιστική και συναισθηματικά φορτισμένη σκηνοθεσία που φέρνει ξανά στο προσκήνιο τον αγώνα των απλών ανθρώπων για αξιοπρέπεια και ελπίδα
LIFO NEWSROOM
«La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Πολιτισμός / «La Magie Noire»: Ο χαμένος θησαυρός του Ρενέ Μαγκρίτ βγαίνει στο φως μετά από 90 χρόνια

Ο πίνακας «La Magie Noire» του Ρενέ Μαγκρίτ, που παρέμεινε σε ιδιωτική συλλογή για 90 χρόνια, βγαίνει σε δημοπρασία στη Sotheby’s - Η συγκλονιστική ιστορία πίσω από το έργο και τη γυναίκα που έσωσε 163 παιδιά από τους ναζί
LIFO NEWSROOM
Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Πολιτισμός / Αίγυπτος: Ανοικτός για το κοινό ένας από τους πιο εμβληματικούς τάφους Φαραώ στην Κοιλάδα των Βασιλέων

Σκαλισμένος βαθιά μέσα στον βράχο, ο τάφος του Αμενχοτέπ Γ΄ δεσπόζει ξανά μετά από 20 χρόνια, στη δυτική όχθη του Νείλου - Τα πρώτα πλάνα από το εσωτερικό του
LIFO NEWSROOM
Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Πολιτισμός / Το «This That Keeps On» του Δημήτρη Παπαϊωάννου καταχειροκροτήθηκε στο Ηρώδειο

Τριάντα χορευτές και ηθοποιοί ζωντάνεψαν επί σκηνής τα υβριδικά πλάσματά του, ενεργοποιώντας τον χώρο με το μοναδικό του ύφος που τον έχει καθιερώσει ως έναν από τους πιο επιδραστικούς δημιουργούς της εποχής μας
LIFO NEWSROOM
Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ ρίχνει τη σκιά του στη διοργάνωση - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Πολιτισμός / Βραβεία Νόμπελ: Ο Τραμπ «ρίχνει τη σκιά του» στον θεσμό - Προειδοποιήσεις για την ακαδημαϊκή ελευθερία

Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει εισαγάγει ή προτείνει μια σειρά από μέτρα, τα οποία οι επικριτές υποστηρίζουν ότι θα εμποδίσουν την εκπαίδευση και την επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM
2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Πολιτισμός / 2o Sex Positive Festival: Ένα τριήμερο για τη σεξουαλική απελευθέρωση στην Αθήνα

Με κοινοτικό χαρακτήρα και χωρίς κερδοσκοπικό προσανατολισμό, η διοργάνωση βασίζεται στη συλλογική εργασία και στην ελεύθερη συνεισφορά των συμμετεχόντων, ώστε να παραμείνει ανοιχτή σε όλους ανεξαρτήτως εισοδήματος
LIFO NEWSROOM
Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Πολιτισμός / Η Ιζαμπέλ Ιπέρ τιμώμενη καλεσμένη στο 66ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Η διάσημη Γαλλίδα ηθοποιός θα προλογίσει αρκετές από τις ταινίες του αφιερώματος στην καριέρα της, ενώ θα δώσει και masterclass αφιερωμένο στις διαφορές μεταξύ θεατρικής και κινηματογραφικής ερμηνείας
LIFO NEWSROOM