Το θρυλικό sci-fi μυθιστόρημα «Dune» γίνεται ξανά ταινία και θα πρωταγωνιστεί ο Τιμοτέ Σαλαμέ

Το θρυλικό sci-fi μυθιστόρημα «Dune» γίνεται ξανά ταινία και θα πρωταγωνιστεί ο Τιμοτέ Σαλαμέ Facebook Twitter
1

Το επόμενο μεγάλο κινηματογραφικό βήμα του φαίνεται πως ετοιμάζει ο Τιμοτέ Σαλαμέ, καθώς σύμφωνα με ξένα δημοσιεύματα ο υποψήφιος για Όσκαρ ηθοποιός βρίσκεται σε συζητήσεις για τον πρωταγωνιστικό ρόλο στο θρυλικό πλέον «Dune».

Ο Ντένις Βιλενέβ, πίσω από «Blade Runner: 2049» και «Arrival», πρόκειται να σκηνοθετήσει ένα σενάριο του Έρικ Ροθ. Η εταιρία video games Legendary έκλεισε συμφωνία το 2016 για τα δικαιώματα του επικού sci-fi μυθιστορήματος του Φρανκ Χέρμπερτ, εξασφαλίζοντας όχι μόνο κινηματογραφικές μεταφορές αλλά και τηλεοπτικά πρότζεκτ. Στην παραγωγή θα συμμετέχουν επίσης οι Mary Parent, Cale Boyter, Brian Herbert, Byron Merritt, Thomas Tull, Kim Herbert και Kevin J. Anderson. 

Σχεδόν 50 χρόνια μετά την κυκλοφορία του, το βιβλίο παραμένει μια συναρπαστική εξερεύνηση των πολιτικών, τεχνολογικών και περίπλοκων ανθρώπινων σχέσεων και αγώνων. Στο παρελθόν έχει μεταφερθεί ξανά στη μεγάλη οθόνη από τον Ντέιβιντ Λιντς, αλλά ο Ντένις Βιλενέβ λέει πως θέλει να παραμείνει πιο πιστός στο βιβλίο του 1964 από ό,τι ο Λιντς. 

Η ταινία του Ντέιβιντ Λιντς με πρωταγωνιστή τον Κάιλ ΜακΛάχλαν, που κυκλοφόρησε το 1984, ήταν περίεργη και υπερβολικά αναλυτική, σε βαθμό που σκηνοθέτης την αντιπάθησε τόσο πολύ που προσπάθησε να αφαιρέσει το όνομά του από τα credits. Το 2000 το μυθιστόρημα έγινε μίνι τηλεοπτική σειρά, ενώ στη δεκαετί του '70 ο Αλεχάντρο Χοδορόφσκι αποπειράθηκε να το κάνει ταινία με πρωταγωνιστές τους Σαλβατόρ Νταλί, Μικ Τζάγκερ και Όρσον Γουέλς. 

Το θρυλικό sci-fi μυθιστόρημα «Dune» γίνεται ξανά ταινία και θα πρωταγωνιστεί ο Τιμοτέ Σαλαμέ Facebook Twitter
Ο Kyle MacLachlan ως Paul Atreides στην ταινία «Dune» του David Lynch, που κυκλοφόρησε το 1984.

Τοποθετημένο στο μακρινό μέλλον, το «Dune» ακολουθεί τον Paul Atreides, του οποίου η οικογένεια αναλαμβάνει τον έλεγχο του απομακρυσμένου πλανήτη Arrakis. Λόγω του ότι αποτελεί την μοναδική πηγή ενός εξαιρετικά πολύτιμου πόρου, ο πλανήτης γίνεται αντικείμενο διεκδίκησης και διαμάχης μεταξύ οικογενειών ευγενών. Όταν ο Paul και η οικογένειά του προδοθούν, η ιστορία εξερευνά θέματα πολιτικής, θρησκείας και σχέσης του ανθρώπου με τη φύση, καθώς ο ίδιος οδηγεί σε εξέγερση για να ανακτήσει τηην οικογενειακή εξουσία. 

Πολιτισμός
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Πολιτισμός / Σιάμαλαν, Σαλβαδόρ Νταλί και Τζιμ Τζάρμους από αύριο στους κινηματογράφους

Το σκηνοθετικό ντεμπούτο της θυγατέρας Σιάμαλαν, η τέταρτη ταινία των Bad Boys, μια ανορθόδοξη βιογραφία του Νταλί και δυο επανεκδόσεις απαρτίζουν το κινηματογραφικό πρόγραμμα αυτής της εβδομάδας.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ