Τηλεοπτικά το ΠΑΣΟΚ παραμένει αυτοδύναμο

Τηλεοπτικά το ΠΑΣΟΚ παραμένει αυτοδύναμο Facebook Twitter
0

Μπορεί δημοσκοπικά να έχει συντριβεί το ΠΑΣΟΚ, παραμένει όμως πρώτο και με διαφορά σε  ό,τι αφορά την απόδοση τηλεοπτικού χρόνου από τα κεντρικά δελτία ειδήσεων τηλεοπτικών σταθμών εθνικής εμβέλειας. Όπως δείχνουν τα στοιχεία της έρευνας «Πολιτική Πολυφωνία για το έτος 2011», τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το ΕΣΡ και δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, το ΠΑΣΟΚ που τον προηγούμενο χρόνο οπότε ήταν το μόνο κυβερνών κόμμα, στους 4 από τους 7 υπό εξέταση σταθμούς (Alpha, Alter, Ant1 Mega, NET, ΣΚΑΪ και Star), πήρε ποσοστό μεγαλύτερο από το 50% του χρόνου, έχοντας αποσπάσει στις εκλογές του 2009 ποσοστό 43,9%. Βεβαίως οι μετρήσεις της έρευνας αποτυπώνουν μόνο την τηλεοπτική κάλυψη των κομμάτων και όχι την αρνητική και θετική δημοσιότητα για το κάθε κόμμα.

Η Νέα Δημοκρατία η οποία απέσπασε ποσοστό 33,5% στις εκλογές, σε ό,τι αφορά τα μερίδια των καναλιών πήρε μερίδιο χαμηλότερο από το 25% του συνολικού χρόνου που αποδόθηκε στα κόμματα, στα 6 από τα 7 κανάλια.

Ο δικομματισμός θριάμβευσε και τηλεοπτικά δηλαδή αφού συνολικά έφτασε στο 75%, αφήνοντας τα λεγόμενα μικρά κόμματα να μοιράζονται το υπόλοιπο κομμάτι της τηλεοπτικής πίτας. Όμως εδώ υπάρχουν ενδιαφέρουσες διαφοροποιήσεις αφού το ΚΚΕ  το οποίο απέσπασε ποσοστό 7,5%, στις εκλογές πήρε ποσοστό χαμηλότερο από αυτό που του αναλογεί στα 4 από τα 7 κανάλια ενώ σε 2 από αυτά, πήρε υψηλότερο.

Ο ΛΑΟΣ, πήρε σε όλα τα κανάλια μερίδιο υψηλότερο από αυτό που του αναλογούσε (5,6%) αλλά παρότι η τηλεοπτική φιγούρα του κ. Καρατζαφέρη «σάρωνε» με ξεχωριστές ερμηνείες  τις τηλεοπτικές συχνότητες  , ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο πιο ευνοημένος, κυρίως μετά τη διάσπαση του  σε  ΣΥΡΙΖΑ και Δημοκρατική Αριστερά. Το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ υπερβαίνει στα 6 από τα 7 κανάλια κατά πολύ το ποσοστό που απέσπασε το κόμμα στις εκλογές (4,6%). Εξαιρείται ο Σκάι, κανάλι όπου ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είχε την ίδια τύχη με τα υπόλοιπα

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το «Παρα Πέντε» επιστρέφει 20 χρόνια μετά

TV & Media / «Θα γράψουμε το 50ο επεισόδιο μαζί»: Το teaser Καπουτζίδη για το reunion του «Παρα Πέντε»

Στην επέτειο συμπλήρωσης των είκοσι ετών από την προβολή του πρώτου επεισοδίου του «Παρά Πέντε», ο Γιώργος Καπουτζίδης εμφανίστηκε σε ένα teaser ανακοινώνοντας την επιστροφή της σειράς
LIFO NEWSROOM
Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

TV & Media / Το South Park βάζει στο στόχαστρο Νετανιάχου και Τραμπ στο νέο επεισόδιο

Με φρενήρη ρυθμό και σκηνές που θυμίζουν Looney Tunes, το επεισόδιο βάζει στο στόχαστρο τόσο τις ΗΠΑ όσο και το Ισραήλ, αποτυπώνοντας με τον καυστικό τρόπο του South Park την ένταση που επικρατεί διεθνώς
LIFO NEWSROOM
Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

TV & Media / Τζίμι Κίμελ: «Γεια σου όμορφε» - Το καυστικό σκετς με τον Ρόμπερτ ντε Νίρο κατά Τραμπ και FCC

Ο Τζίμι Κίμελ, κατά την έναρξη της εκπομπής, επιτέθηκε στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Επικοινωνιών των ΗΠΑ (FCC) και τον διορισμένο πρόεδρό της, από τον Ντόναλντ Τραμπ, Μπρένταν Καρ, που ζήτησε την απομάκρυνσή του
LIFO NEWSROOM
Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

TV & Media / Ο Πύρρος Δήμας μετά τα σχόλια για την πώληση της Ολυμπιακής δάδας: «Εφάρμοσα στην πράξη το ολυμπιακό ιδεώδες»

Η δάδα δημοπρατήθηκε στο «Cash or Trash» και το ποσό διατέθηκε στα Παιδικά Χωριά SOS - Η ΕΟΕ μιλά για «εμπορευματοποίηση ενός ιστορικού και συμβολικού αντικειμένου»
LIFO NEWSROOM