Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω των social media

Το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας μέσω των social media Facebook Twitter
0

 

 

Με τους Ολυμπιακούς του Ρίο προ των πυλών και την παγκόσμια συγκίνηση που κάθε φορά το ταξίδι της Ολυμπιακής Φλόγας προκαλεί, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή αποφάσισε την κάλυψη του γεγονότος μέσω των social media, όχι μόνο μέσω Twitter (https://twitter.com/OlympicFlame), αλλά και εντάσσοντας στο παιχνίδι της μετάδοσης και την εφαρμογή Periscope που επιτρέπει live streaming από το Twitter.   

Η βασική σκέψη ήταν ότι πρόκειται από τις λίγες φορές που τα social media μπορούν να ενώσουν τους ανθρώπους στην live μετάδοση ενός πανανθρώπινου μηνύματος, όπως αυτό που εκφράζεται με το ταξίδι της Φλόγας.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι followers μπορούν να ακολουθούν, για την ακρίβεια να παρακολουθούν το μονοπάτι, στο οποίο τρέχει ο  ο λαμπαδηδρόμος για να φτάσει τη Φλόγα από την Ελλάδα στο Ρίο ντε Τζανέιρο, αλλά και να βλέπουν αποκλειστικό υλικό (όπως το μήνυμα του δικού μας, Λευτέρη Πετρούνια) από τα σημεία όπου καταφθάνει η Φλόγα, τις αντιδράσεις του κόσμου, τις δηλώσεις και όσα δεν θα δείξει η τηλεόραση.

Φυσικά, πέρα από το πανανθρώπινο του μηνύματος, πρόκειται για ένα πρώτης τάξεως λανσάρισμα της εφαρμογής που επιτρέπει στους χρήστες να μεταδίδουν σε πραγματικό χρόνο αυτό που που κινηματογραφούν με την κάμερα του κινητού τους.

TV & Media
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

TV & Media / Arcade για Eurovision 2025: «Δεν είχαμε σκοπό να καταθέσουμε τραγούδι με την Klavdia, ήταν ένα μικρό challenge»

Οι δημιουργοί της «Αστερομάτας» μοιράζονται τις σκέψεις τους για τη συμμετοχή τους στη Eurovision 2025, σχολιάζουν τον ελληνικό στίχο, μιλούν την Klavdia, και απαντούν στο κατά πόσο το τραγούδι έχει πολιτική χροιά
ΠΕΝΝΥ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ
Το «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν κυκλοφορεί «αθόρυβα», τέσσερα χρόνια μετά τον μοιραίο πυροβολισμό

TV & Media / Το «Rust» του Άλεκ Μπάλντουιν κυκλοφορεί «αθόρυβα», τέσσερα χρόνια μετά τον μοιραίο πυροβολισμό

Οι δημιουργοί της ταινίας δήλωσαν ότι ελπίζουν το τελικό αποτέλεσμα να τιμήσει το έργο και τη μνήμη της κινηματογραφίστριας Χάλινα Χάτσινς, η οποία σκοτώθηκε στο πλατό κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων
LIFO NEWSROOM