Τα μαθηματικά είναι της μόδας

Τα μαθηματικά είναι της μόδας Facebook Twitter
3

Το Math@Work είναι μια σειρά που έχει στόχο να δείξει σε μαθητές σχολείων ότι τα μαθηματικά δεν είναι μια σκοτεινή και περίπλοκη γλώσσα χωρίς εφαρμογή στην καθημερινότητα: είναι απαραίτητα για όλα τα επαγγέλματα.

Ο αγαπημένος Tim Gunn είναι σύμβουλος σε θέματα μόδας, πρώην μέλος του διδακτικού προσωπικού της διάσημης σχολής Parsons The New School for Design και καλλιτεχνικός της διευθυντής. Έγινε γνωστός ως μέντορας των παικτών του ριάλιτι Project Runway, το οποίο έχει αποκτήσει παρακλάδια σε πολλές χώρες της γης και έχει ολοκληρώσει 12 ολόκληρες σεζόν.

Στο πρώτο επεισόδιο της σειράς Math@Work ο Tim Gunn εξηγεί σε μαθητές τον τρόπο με τον οποίο τα μαθηματικά είναι απαραίτητα στο design, σε οποιουδήποτε είδους design, αφού μετά την ιδέα ακολουθεί η κατασκευή. Το επεισόδιο έχει γυριστεί στο στούντιο της Diane Von Furstenberg στη Νέα Υόρκη, οπότε έχει διπλό ενδιαφέρον.

Δείτε ολόκληρο το πρώτο επεισόδιο, παρακάτω:

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

2 σχόλια
Τα μαθηματικά που χρησιμοποιούνται είναι αριθμητική του δημοτικού σχολείου. Δε χρειαζόταν να πάρουν το ντιζάιν ως παράδειγμα για τη χρησιμότητα της στοιχειώδους αριθμητικής. Αρκούσε η μαγειρική: θέλουμε να φτιάξουμε ένα κέικ για Χ άτομα, χρειαζόμαστε τα εξής υλικά στις παρακάτω αναλογίες, τα υλικά πουλιούνται τόσα ευρώ, χρειαζόμαστε 1,5 κιλό αλεύρι, αλλά πουλιέται με το κιλό, άρα πρέπει ν’ αγοράσουμε 2 κιλά, έχουμε Υ ευρώ στη διάθεσή μας, φτάνουν ή δε φτάνουν τα λεφτά για τα υλικά κλπ.Ο σκηνοθέτης είναι ψιλοατάλαντος: διαλέγει κακές γωνίες λήψης και αλλάζει γωνία λήψης χωρίς λόγο. Να ’μαθε άραγε σκηνοθεσία δίπλα στον ατάλαντο και τιμημένο με Όσκαρ Όλιβερ Στόουν;