Σχεδόν τέσσερα χρόνια μετά την απομάκρυνση του από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, ο εμπλεκόμενος σε σειρά σκανδάλων, υπόδικος και υπέρμαχος ακραίας ρητορικής, Παναγιώτης Ψωμιάδης, φέρεται να εμπλέκεται σε διάφορες συζητήσεις για νέο κόμμα με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

 

Και ενώ κανείς λογικός άνθρωπος δεν θα ήθελε να τον δει να επιστρέφει στην πολιτική σκηνή, τα Jumbo φρόντισαν να του εξασφαλίσουν χώρο στην τηλεόραση για να πουλήσουν την αποκριάτικη πραμάτεια τους.

 

Το σερί των καλτ και αμφιλεγόμενων διαφημίσεων συνεχίζεται σε νέο χαμηλό επίπεδο με την συμμετοχή του Ψωμιάδη σε ρόλο Ζορό.

 

Και ενώ οι τραγουδιστές, οι τηλεοπτικές προσωπικότητες και τα κιτς σενάρια που επέλεγαν μέχρι τώρα τα Jumbo, είχαν έστω και μια μικρή δόση πλάκας, αυτή τη φορά το κόνσεπτ δεν μοιάζει καθόλου αστείο.

 

Η εταιρία αναφέρει μάλιστα (ευθαρσώς) «Ποιος μπορεί να σώσει τις Απόκριες;;; Μα φυσικά ο Μασκοφόρος Εκδικητής... της καρδιάς μας! Η επιστροφή του θρυλικού Ζορό... μέσα από το πιο σουρεαλο-νομαρχιακο-αποκριάτικο σκηνικό!».

 

Για την ιστορία και ως υπενθύμιση στα Jumbo για τον πρωταγωνιστή που επέλεξαν:

 

Το 2009 ο Ψωμιάδης κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος εξαιτίας μείωσης σε 5.000 ευρώ προστίμων ύψους 89.000 ευρώ που είχαν επιβληθεί σε ιδιοκτήτη πρατηρίου υγρών καυσίμων, ο οποίος νόθευε το εμπόρευμα του.

 

Καταδικάστηκε πρωτοδίκως το Φεβρουάριο του 2009 και του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με τριετή αναστολή.

 

Η υπόθεση οδηγήθηκε στο εφετείο και μετά από τέσσερις αναβολές  το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης τον έκρινε ένοχο στις 7 Απριλίου 2011 με την ίδια ποινή.

 

Σε συνέντευξη που έδωσε στις 9 Απριλίου σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης, ο Ψωμιάδης δήλωσε ότι είναι αθώος αφού βοήθησε έναν συνάνθρωπο, και πως το πραγματικό ποσό που διέγραψε ανέρχεται στα 1000 Ευρώ, ισχυρισμοί που διέψευσε ρεπορτάζ της εφημερίδας "Μακεδονία".

 

Παράλληλα, ανακοίνωσε ότι έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες ίδρυσης του νέου κόμματος του.

 

Στις 6 Ιουνίου 2011 υπεγράφη το έγγραφο από το γενικό γραμματέα αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης με το οποίο τέθηκε σε αργία κατ' εφαρμογή της απόφασης του εφετείου.

 

Τη θέση του ανέλαβε ο αναπληρωτής αντιπεριφερειάρχης και αδελφός του Διονύσης Ψωμιάδης. Ο Ψωμιάδης άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, που στις 27 Ιανουαρίου 2012 αποφάσισε να επαναξεταστεί η υπόθεση, καθώς έκρινε μη επαρκώς δικαιολογημένη την απόφαση του εφετείου και απαραίτητη μία νέα δίκη με διαφορετικούς δικαστές.

 

Τον Απρίλιο του 2012 το Eφετείο Θεσσαλονίκης επανεξέτασε την υπόθεση όπως αποφασίστηκε από τον Άρειο Πάγο, και βρήκε τον Παναγιώτη Ψωμιάδη εκ νέου ένοχο καταδικάζοντάς τον σε φυλάκιση ενός έτους με αναστολή.Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία τον πρόδωσε.

 

Ο Ψωμιάδης άσκησε και πάλι αναίρεση στον Άρειο Πάγο. Η απόφαση του Άρειου Πάγου, που ανακοινώθηκε στις 5 Δεκεμβρίου 2012, έκρινε πλήρως αιτιολογημένη τη νέα απόφαση και οριστικοποίησε την καταδίκη και την ποινή του Ψωμιάδη.

 

Και επίσημα στις 3 Ιανουαρίου 2013 εκδιώχθηκε απ'το αξίωμα του περιφερειάρχη, ενώ οι διαδικασίες για την ανάδειξη του αντικαταστάτη του ξεκίνησαν άμεσα.[35] Ο Π. Ψωμιάδης δήλωσε ότι η Νέα Δημοκρατία τον πρόδωσε.

 

Αυτά ως προς το νομικό μέρος.

 

Οι ακραίες, ρατσιστικές, με χρυσαυγίτικη χροια δηλώσεις που έχει κάνει όλα αυτά τα χρόνια είναι γνωστές και δεν χρειάζονται αναπαραγωγή...

 

*ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Όλοι μιλάνε για αυτή την νέα, σουρεαλιστική διαφήμιση - Να 11 σχόλια απ' το Facebook